تعادل
با اجرای طرح افزایش ضریب خوداتکایی تولید برنج با محوریت اقتصاد مقاومتی، ظرف 10سال عملکرد تولید این محصول از 4هزار و 800کیلوگرم در هکتار به 6هزار و 600کیلوگرم در هکتار میرسد. به گزارش روابطعمومی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت با اعلام این خبر گفت: این طرح با ضریب خوداتکایی 65درصد تدوین شده و اجرای آن کمک بزرگی به تولید برنج کشور خواهد کرد. کاوه خاکسار افزود: سطح زیرکشت برنج در طرح افزایش ضریب خوداتکایی محصول 484هزار هکتار پیشبینی شده و برنامه ما این است که ظرف چند سال آینده بهعلت بحران آب، سطح کشت برنج استانهای غیرشمالی را کاهش دهیم و بر تولید این محصول در استانهای شمالی متمرکز شویم. مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت کاهش ضایعات برنج را یکی از اهداف و ویژگیهای طرح افزایش ضریب خوداتکایی این محصول دانست و ادامه داد: بیشترین مقدار ضایعات برنج مربوط به مرحله برداشت و فرآوری در واحدهای شالیکوبی است و از این رو 10پروژه برای ارتقای مدیریت مزرعه و برنامههایی برای اصلاح و نوسازی واحدهای شالیکوبی در این طرح دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه در این طرح، سطح کشت برنج پرمحصول اضافه خواهد شد، تصریح کرد: سطح زیر کشت ارقام برنج پرمحصول در سال جاری 60هزار هکتار و سطح زیرکشت ارقام محلی 400هزار هکتار گزارش شده است.