مهر| استاندار قزوین گفت: برای افزایش سرانه مصرف ماهی در استان باید فرهنگسازی و اطلاعرسانی تقویت شود و تعاونیهای آبزیپروری در این زمینه فعالتر عمل کنند. مرتضی روزبه ظهر دوشنبه در جلسه مشترک با رییس، معاونان سازمان جهاد کشاورزی و آبزیپروران استان که در جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: با توسعه فعالیت تعاونی آبزیان در سطح استان میتوان فرهنگ سرانه مصرف ماهی را در بین مردم ارتقا بخشید و سلامت آنها را تضمین کرد. از ظرفیتهای موجود استان باید برای افزایش تولید آبزیان استفاده کرد تا بتوان مصرف سرانه مصرف ماهی را در سبد غذایی شهروندان افزایش داد. روزبه بر لزوم انجام اقدامات لازم برای برندسازی تولید ماهی تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت آموزشگاهها و مراکز آموزشی استان برای افزایش سرانه مصرف ماهی بهرهبرداری مطلوب کرد. درحال حاضر ۴۰۰ چشمه قنات در استان وجود دارد که میتوان از این ظرفیتها برای پرورش ماهی و ذخیره آب کشاورزی استفاده کرد.
نیازعلی ابراهیمی پاک اضافه کرد: با بررسی و مطالعات لازم در حوزه شاهرود از این پتانسیل مناسب هم میتوان برای تولید آبزیپروری در استان استفاده کرد. مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این جلسه گفت: در سال گذشته بیش از 3هزارو۲۳۶ تن انواع ماهی سردابی و گرمابی در استان تولید شده است. سیمین شکری تصریح کرد: این میزان ماهی در ۱۶۱واحد پرورش ماهیان سردابی و ۶۶واحد پرورش ماهیان گرمابی تولید شده است. همچنین در این مدت از پنج واحد تولید ماهی خاویاری در استان بیش از ۲۲ تن گوشت ماهی و ۱۴کیلوگرم خاویار تولید شده است. در تولید ماهیان زینتی، استان قزوین سال گذشته با تولید ۲۶میلیون قطعه رتبه سوم را در کشور به خود اختصاص داده است.