تبدیل منطقه آزاد انزلی به هاب ارتباطی حاشیه خزر

۱۳۹۴/۰۲/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۹۲۲۱

تبدیل شدن منطقه آزاد انزلی به هاب ارتباطی کشورهای حاشیه دریای خزر مهم‌ترین دلیل برگزاری پانزدهمین اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشورهای این منطقه است. مجموع مبادلات غیرنفتی ایران با کشورهای حاشیه دریای خزر حدود 6میلیارد دلار است که با برگزاری پانزدهمین اجلاس اتاق‌های بازرگانی حوزه خزر زمینه افزایش مبادلات فی‌مابین مهیا شده و با عنایت به مزایا و معافیت‌های موجود در منطقه آزاد انزلی و ظرفیت‌های همکاری اقتصادی میان کشورهای عضو، امکان دستیابی به رقمی سالانه 15میلیارد دلار امکان‌پذیر است.

شناخت توانمندی‌ها، علایق و حوزه‌های کاری مشترک نخستین گام در یک همکاری تجاری است، برگزاری اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشورهای حاشیه دریای خزر را بستر بسیار مناسبی برای آشنایی فعالان اقتصادی عضو این اتحادیه با پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری بین‌المللی است. قرارگرفتن این منطقه در نقطه ورودی- خروجی کریدور شمال جنوب در دریای خزر، نزدیکی آن به کریدور شرق به غرب (تراسیکا) و پیشنهاد تشکیل مسیر جدید تجاری میان ایران و چین، در کنار موقعیت استراتژیک آن در ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر و قفقاز، قابلیت تبدیل شدن منطقه آزاد انزلی به مرکز دادوستد کشورهای شمالی دریای خزر با جنوب خلیج‌فارس و آسیا در ارتباط با کشورهای شمال اروپا اعطا می‌کند.

تشکیل شرکت مدیریت صادرات کشور با حضور انجمن صادرکنندگان ایران، دعوت از سرمایه‌گذاران کشورهای مختلف برای حضور در این منطقه با این هدف که منطقه آزاد انزلی به منطقه پردازش و صادرات کالا تبدیل شود، تلاش برای فعال‌سازی کریدور شمال- جنوب (نستراک) و کریدور چین- اکتائو- بندرانزلی، از طریق برگزاری جلسات کاری تخصصی با مسوولان و سرمایه‌گذاران کشورهای روسیه، قزاقستان، چین و آذربایجان، برگزاری کارگروه‌های بررسی راهکارهای توسعه روابط با کشورهای دریای خزر با حضور مسوولان و فعالین اقتصادی داخلی را می‌توان نمونه‌هایی از اقدامات سازمان منطقه آزاد انزلی برای توسعه روابط با منطقه عنوان کرد. منطقه آزاد انزلی مزایا و فرصت‌های متعددی در حوزه‌های ترانزیت بین‌المللی، بخش‌های مختلف صنعت گردشگری، پردازش کالا و صنایع غیرآلاینده را دارد و برگزاری اجلاس اتاق‌های بازرگانی نقطه شروعی برای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای حوزه دریای خزر است تا از طریق مزایا و معافیت‌های قانونی متعدد این منطقه برای سرمایه‌گذاران خارجی، در کنار موقعیت ژئواستراتژیک، طرح پیشنهادی این سازمان برای تشکیل شورای همکاری مناطق آزاد کشورهای حاشیه دریای خزر محقق شود. بهترین راهکار برای توسعه روابط دولت‌های منطقه خزر، زمینه‌سازی برای گسترش همکاری‌های شرکت‌ها و نهادهای خصوصی فعال در این کشورهاست تا از رهگذر این مراودات زمینه افزایش همکاری‌های دولت‌های منطقه فراهم و دریای خزر به دریای صلح و تجارت تبدیل شود.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر