امریکا و چین؛ پیشتازان میلیاردرخیز جهان

۱۳۹۳/۱۲/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۱۹۷

گروه جهان

بیل گیتس، میلیاردر امریکایی و یکی از بنیانگذاران شرکت مایکروسافت، در سال۲۰۱۵ برای دومین سال متوالی به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته شد، عنوانی که در 21سال گذشته 16بار به وی تعلق گرفته است. ثروت وی با رشد 3.2میلیارد دلاری نسبت به سال گذشته به 79میلیارد و 200میلیون دلار می‌رسد.

مجله فوربس بیست‌ونهمین فهرست سالانه ثروتمند‌ترین افراد جهان را منتشر کرده است. گفته می‌شود، افزایش قیمت دلار در برابر یورو همچنین قیمت رو به افول نفت در بازارهای جهانی تاثیرات چشمگیری بر رتبه‌بندی امسال ثروتمندان داشته است.

فوربس در گزارش خود آورده که بیل گیتس با ۷۹میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار ثروت خالص در صدر فهرست میلیاردرهای جهان قرار دارد. رشد ثروت گیتس، باوجود یک‌ونیم میلیارد دلاری سهام مایکروسافت است که در ماه نوامبر به بنیاد خیریه «بیل و ملیندا» اهدا شد. پترو پوروشنکو، رییس‌جمهوری کنونی اوکراین که لقب «سلطان شکلات جهان» را یدک می‌کشید و در سال‌های گذشته نام وی در میان ثرتمند‌ترین افراد جهان دیده می‌شد امسال از این فهرست کنار گذاشته شده است.

عنوان دومین مرد ثروتمند جهان نیز به کارلوس اسلیم، تاجر مکزیکی با ثروت خالص ۷۷میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار رسیده است. اسلیم در سال۲۰۱۳ عنوان ثروتمند‌ترین مرد جهان را به خود اختصاص داده بود. بعد از او نیز «وارن بافت» بازرگان و سرمایه‌گذار امریکایی قرار دارد که با یک پله ترقی و ثروت ۷۲میلیارد و ۲۰۰میلیون دلاری‌اش در رتبه سوم قرار گرفت. در همین زمینه خبرگزاری فرانسه نوشته است وی که به «پیشگوی اوما‌ها» معروف است یکی از بزرگ‌ترین برندگان فهرست امسال فوربس محسوب می‌شود که موفق شد سال گذشته ۱۴میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار از افزایش سهام شرکت خود «برکشایر هاتاوی» نفع ببرد. فوربس اعلام کرد که در فهرست امسال آن ۱۸۲۶میلیاردر وجود دارد. این آمار در سال گذشته ۱۶۴۵نفر بود.

نفر چهارم این فهرست، «آمانسیو اورتگا» تاجر اسپانیایی و بنیانگذار گروه مد «ایندیتکس» شامل فروشگاه‌های پوشاک «زارا» است. فوربس دارایی او را ۶۴میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار برآورد کرده است.

مارک الیوت زاکربرگ، بنیانگذار شبکه اجتماعی فیس‌بوک نیز با پنج پله ارتقا به مقام شانزدهم این فهرست رسیده است. این نخستین‌بار است که او در فهرست ۲۰ثروتمند اول دنیا قرار می‌گیرد. «جک ما» مالک بازار آنلاین «علی بابا» همراه با دو ثروتمند چینی دیگر در فهرست ۵۰ثروتمند اول جهان قرار گرفتند.

ثروتمند‌ترین زن این فهرست کریستی والتون است که در 6سال گذشته پنج‌بار در فهرست فوربس به‌عنوان ثروتمند‌ترین زن جهان معرفی شده است. همچنین مایکل جوردن، بازیکن مشهور بستکبال امریکا و آلیکو دانگوته، سرمایه‎دار بزرگ نیجریه‌یی و تاجر سیمان، با 15میلیارد و 700میلیون دلار ثروت خالص نیز ازجمله افرادی هستند که نام‌شان در فهرست ثروتمندترین افراد جهان دیده می‌شود. الیزابت هولمز، بنیانگذار شرکت آزمایش خون ترانوس با 4میلیارد و 500میلیون دلار ثروت به‌عنوان جوان‌ترین زن خودساخته در این فهرست نام گرفته است.

پیشتازی «سیلیکون ولی» در تولید میلیاردرهای جوان

به گزارش دویچه‌وله، سیلیکون ولی، قلب دنیای تکنولوژی در سن‌فرانسیسکو، بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را به نسبت وسعت در دل خود جای داده است. گذشته از مارک زاکربرگ، مدیرعامل ۳۰ساله فیس‌بوک که سال گذشته در جایگاه بیست‌ویکم قرار داشت و امسال در جایگاه شانزدهم قرار گرفته، جوان‌ترین میلیاردرهای امسال هم ایوان اشپیگل ۲۴ساله و بابی مورفی ۲۵ساله هستند که با راه‌اندازی اپلیکیشن اسنپ‌چت ثروتی 1.5میلیارد دلاری اندوخته‌اند.

گرت کمپ، تراویس کالانیک و رایان گریوز، مثلثی که سرویس تاکسیرانی «اوبر» (Uber) را راه انداخته‌اند، سه میلیاردر جدیدی هستند که به این فهرست اضافه شده‌اند. اوبر حالا بیش از ۴۱میلیارد دلار ارزش دارد و گذشته از این، گرت کمپ، برایان چسکی، نیتان بلچارچیک و جو گبیا، مبتکران طرح Airbnb که حالا رقیبی جدی برای هتل‌ها در سراسر جهان شده و بیش از یک‌میلیون مکان برای اقامت از سراسر جهان در آن ثبت شده، دیگر مثلثی هستند از سیلیکون ولی که در جمع میلیاردرهای جهان نشسته‌اند. هر یک از این افراد حالا ثروتی 1.9میلیارد دلاری دارند.

در مجموع امریکا با ۵۳۶میلیاردری که در این فهرست دارد پیشتاز کشورهای میلیاردرخیز جهان است و چین با ۲۱۳ و آلمان با ۱۰۳میلیاردر در رده دوم و سوم جای گرفته‌اند. هند در جایگاه چهارم نشسته و روسیه که پس از تحریم‌های اقتصادی غرب با سقوط ارزش روبل مواجه شده، تعداد میلیاردرهایش هم از ۱۱۱ به ۸۸ نزول یافته است.

سال گذشته بلومبرگ گزارش داده بود که ثروت 400نفر از ثروتمندترین میلیاردرهای جهان در 2014میلادی 92میلیارد دلار افزایش یافته و به رقم چهار تریلیون و 100میلیارد دلار رسیده است. به گزارش بلومبرگ، آمارها نشان می‌دهد از زمان بحران مالی سال2008 که بانک‌های مرکزی و دولت‌ها سیاست‌های مالی خاصی را دنبال کردند و چندین تریلیون دلار به نظام‌های مالی تزریق شد، ثروت هنگفت این ابرثروتمندان تقریبا دو برابر شده است.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر