رفاه

۱۳۹۶/۰۳/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۷۳۷۶

سقوط پوشش حمایتی صندوق بازنشستگی

فارس| مدیرکل برنامه‌ریزی و مدیریت سیستم‌های صندوق بازنشستگی کشوری گفت: پوشش حمایتی صندوق بازنشستگی به زیر عدد یک رسیده در حالی که یک صندوق بازنشستگی پایدار، دارای نسبت پشتیبانی

۳ و در سطح مطلوب ۶ تا ۷ است.

بهروز انتظاری گفت: صندوق بازنشستگی امکان همسان‌سازی به یک باره حقوق بازنشستگان را ندارد.

وی افزود: در مقابل صندوق بدون کمک دولت، خدماتی مانند کمک‌های نقدی بلاعوض، بیمه عمر و حوادث و بیمه تکمیلی درمان را از محل بودجه خود ارائه می‌دهد.

انتظاری با اشاره به پوشش حمایتی ۹۵درصدی صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: یکی از چالش‌های اصلی صندوق بازنشستگی کشوری کاهش پوشش حمایتی به زیر عدد یک است که براساس تجربیات بین‌المللی یک صندوق بازنشستگی پایدار، دارای نسبت پشتیبانی ۳ و در سطح مطلوب‌تر ۶ تا ۷ است. وی تصریح کرد: از طرفی همزمان با تصویب برخی قوانین و مقررات جدید منابع مالی هم پیش بینی نمی‌شود. انتظاری افزود: متاسفانه تعداد زیادی قانون مصوب در مورد قانون بازنشستگی کشوری داریم که به دلیل در نظر نگرفتن منابع مالی باعث شده تا در سال‌های اخیر تعداد بسیاری از شاغلین کشور قبل از رسیدن به سن لازم، با استفاده از آنها زودتر از موعد بازنشسته شدند. مدیرکل برنامه‌ریزی و مدیریت سیستم‌های صندوق بازنشستگی کشوری گفت: کسوراتی نیز بابت این بازنشستگی‌های پیش از موعد واریز نشده و صندوق به ناچار بخشی را از محل منابع خود پرداخت کرده است.


قانون سختی کار پرستاران اجرا نمی‌شود

ایلنا| قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری گفت: در دولت یازدهم با وجود اینکه سازمان نظام پرستاری ظرفیت‌های فراوانی داشت و در پی تعامل با وزارت بهداشت بود، اما به دلایل مختلف باب این تعامل باز نشد. از همین رو امیدواریم در دولت دوازدهم این رویه تغییر کند و رویکرد جدیدی نسبت به جامعه پرستاری اتخاذ شود.

شریف‌مقدم به موانع خدمتی پرستاران اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین این موانع عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است که از تیرماه ۱۳۸۶ تاکنون معطل مانده و همچنین قانون ارتقای بهره‌وری که به‌طور کامل اجرایی نشده است. او با اشاره به انتظارات جامعه پرستاری گفت: جامعه پرستاری انتظار دارد نمایندگان‌شان در فرآیندهای تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری در حوزه پرستاری مشارکت داشته باشند. متاسفانه در ۴ سال گذشته تصمیماتی که در حوزه پرستاری در وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گرفته شده، هیچ‌کدام با موافقت سازمان نظام پرستاری نبوده است و باب تعامل کامل بسته بوده است.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری درباره مطالبه اصلی پرستاران از دولت دوازدهم تصریح کرد: مهم‌ترین مطالبات ما در دولت دوازدهم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است. همچنین شمولیت قوانین تصویب شده برای پرستاران است مانند قانون ارتقای بهره‌وری که در همه جا رعایت نمی‌شود. همچنین قانون سختی کار پرستاران است که در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاه‌های علوم پزشکی با آن موافقت نمی‌کنند. وی ادامه داد: با توجه به اینکه قانون در خصوص بازنشستگی پرستاران به صراحت اشاره کرده آنها در بخش خصوصی با ۲۰ سال سابقه و در بخش دولتی با ۲۵ سال سابقه می‌توانند بازنشسته شوند، اما این قانون در بخش دولتی رعایت نمی‌شود و پرستاران مجبور هستند؛ برای احقاق حق خود هزینه‌های زیادی را صرف شکایت کنند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر