همه‌چیز درباره سندرم های درد ادراری - تناسلی مزمن

۱۴۰۳/۰۲/۱۸ - ۱۹:۴۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۲۰۲۶
همه‌چیز درباره سندرم های درد ادراری - تناسلی مزمن

سندرم درد ادراری - تناسلی مزمن که با نام دیگر درد مزمن لگن یا CPP شناخته می شود؛ یک درد مداوم و پایدار است که در ساختار های مربوط به لگن در زنان و یا مردان احساس می شود. در این زمان هیچ عفونت و یا آسیب شناسی مشخص و اثبات شده ای که بتواند مسبب این درد باشد وجود ندارد.

سندرم درد ادراری - تناسلی مزمن که با نام دیگر درد مزمن لگن یا CPP شناخته می شود؛ یک درد مداوم و پایدار است که در ساختار های مربوط به لگن در زنان و یا مردان احساس می شود. در این زمان هیچ عفونت و یا آسیب شناسی مشخص و اثبات شده ای که بتواند مسبب این درد باشد وجود ندارد.

به گزارش سلامت نیوز، دکتر پیمان صالحی متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری نوشت: سندرم درد ادراری - تناسلی مزمن که با نام دیگر درد مزمن لگن یا CPP شناخته می شود؛ یک درد مداوم و پایدار است که در ساختار های مربوط به لگن در زنان و یا مردان احساس می شود. در این زمان هیچ عفونت و یا آسیب شناسی مشخص و اثبات شده ای که بتواند مسبب این درد باشد وجود ندارد.

در طی چند سال اخیر پژوهشگران تمرکز زیادی بر مکانیزم های انتهایی عضو داشته اند؛ مثل شرایط عفونی و التهابی. پس از انجام پژوهش های بالینی و حیوانی به این نتیجه رسیده اند که تعداد کثیری از این مکانیزم ها مربوط به سیستم عصبی مرکزی می باشد.درست است که یک محرک محیطی مانند درد قادر به شروع شدن این سندرم می باشد، مکانیزم های درد با پدیده های متعدد حســی، عملکردی، رفتاری و روانی دیگر مرتبط است.

این مجموعه پدیده ها اساس و پایه سندرم های درد ادراری-تناسلی را می سازند و لازم است که از طریق مراقبت چند سیستمی و چند مراقبتی درمان شوند.

این بیماری چه عللی می تواند داشته باشد؟

جراحیتروماعفونتآسیب اعصاب محیطیحساسیت محیطی و مرکزیپردازش مرکزی غیر طبیعیسیگنال دهی غیر طبیعی آوران و وابران مرکزیسیگنال دهی غیر طبیعی آوران محیطی

درد در این بیماری چگونه است؟

لازم به ذکر است که این درد باید حداقل 6 ماه مداوم حس شود تا بتواند نشانه ای از این بیماری باشد. به این معنا که این درد می تواند به صورت دوره ای بیش تر از 6 ماه وجود داشته باشد مانند درد در دوره ی قاعدگی. 6 ماه یک زمان انتخابی است چرا که 3 ماه نمی تواند مدت زمان کافی ای برای درد باشد. توجه کنید که اگر مکانیزم های درد حساسیت مرکزی و غیر حاد به دقت ثبت شده باشند، می توان بدون در نظر گیری از مدت زمان درد آن را یک درد مزمن تلقی کرد. قاعدگی دردناک اگر مداوم باشد می تواند جزو این گروه از سندرم ها قرار بگیرد.

این بیماری ممکن است چه عواقب منفی ای داشته باشد؟

شناختیرفتاریجنســیاحساسینشانه های اختلال مجاری ادراری تحتانی، جنسی، شکم، کف لگناختلالات زنان و زایمانتغییرات در عملکرد عضو
این سندرم ها چگونه دسته بندی می شوند؟

احساس درد در این سندرم ها ممکن است در یک عضو واحد یا نه در چندین عضو دیده شود. بر همین طبق این سندرم را به دو گروه تقسیم می کنند:

End organ

در این دسته، سندرم بر یک عضو واحد متمرکز است. احتمال بودن مکانیزم های محیطی وجود دارد. تعدیل سیستم عصبی مرکزی بسیار پر اهمیت است و معمولا ارتباط سیستمیک هم دیده می شود.

CPPS

در این دسته بیمار درد را در چند ناحیه از لگن احساس می کند.
مشخص شده عضوی که در آن درد احساس می شود ممکن است مرکز تولید کننده درد نباشد پس بر این دسته بندی اشکال وارد می شود.

عوامل مستعد کننده این سندرم

ژنتیکوضعیت روانیعود ترومای جسمی

در ادامه به بررسی چند سندرم که مربوط به این دسته اند می پردازیم.

سندرم درد پروستات: این سندرم که با نام پروستاتیت نیز شناخته می شود یک اختلال شایع میان مردان است که هنگام ادرار کردن دردی احساس می کنند.

متاسفانه علت این درد هنوز ناشناخته است.سندرم درد مثانه: این بیماری که معمولا زنان را درگیر می کند با علائمی مانند تکرر ادرار، سوزش ادرار و... همراه است. علت بیماری هنوز ناشناخته است و به همین دلیل درمان قطعی برای آن وجود ندارد؛ پزشکان سعی می کنند با روش های درمانی عوارض این بیماری را کاهش دهند.سندرم درد اسکرتوم: وقوع درد مداوم یا دوره ای مکرر در اسکرتوم است که ممکن است با علائم نشان دهنده ی اختلال جنسی یا مجاری ادرار مرتبط باشد. این سندرم به اقدام درمانی زودهنگام نیاز دارد. مهم ترین علت نگرانی تورشن بیضه است که در صورت تاخیر در رسیدگی و درمان می تواند سبب تخریب غیرقابل برگشت بافت بیضه شود.سندرم درد مجرای ادرار: عفونت های واگیردار جنسی، غذاها، محرک ها، مقاربت جنسی و... ریسک فاکتور های این سندرم می باشند که سبب بروز یک سری علائم مانند درد کمر، درد هنگام ادرار، ناراحتی در ناحیه شکم، نیاز بیش از حد معمول به ادرار و... می شوند.سندرم درد واژنی: درد در واژن یا دستگاه تناسلی خارجی معمولا به علت عفونت یا ترومای ناشی از زایمان و یا جراحی است.

ارسال نظر