صعود 52 درصدی مس در رینگ داخل

۱۴۰۲/۰۵/۲۴ - ۰۲:۰۱:۰۹
کد خبر: ۲۱۲۹۸۳
صعود 52 درصدی مس در رینگ داخل

کاتد مس در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در بازه سالانه رشد نرخی 52 درصدی را به ثبت رسانده است؛ این در حالی است که در این بازه زمانی بهای مس در بازارهای جهانی رشد نرخی قابل ملاحظه نداشته است و نوسان نرخ ارز، مهم‌ترین عامل صعود بهای مس در بازار داخل بوده است.

رینگ صنعتی بورس کالای ایران در روز یکشنبه 22 مرداد ماه به سیاق معمول هفتگی میزبان عرضه 4 هزار تن کاتد مس با قیمت پایه‌ای برابر 346 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم بود. برای این محصول تقاضایی بالغ بر 5 هزار و 540 تن به ثبت رسید و در نهایت کل محصول عرضه شده در این بازار مودر معامله قرار گرفت.اگرچه میزان تقاضا به مراتب بیش از عرضه کاتد مس در بازار فیزیکی بورس کالا بود؛ اما متقاضیان برای کسب سهم از عرضه این محصول حاضر به رقابت قیمتی با یکدیگر نشدند و به این ترتیب عمده معاملات در نرخ پایه به ثبت رسید. به این ترتیب در روز یکشنبه 22 مرداد ماه برابر 4 هزار تن کاند مس با میانگین قیمتی 346 هزار و 200 تومان به ازای هر کیلوگرم از بازار فیزیکی بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت. ظرف سال گذشته در سومین هفته از مرداد ماه بالغ بر 4 هزار تن کاتد مس در بازار فیزیکی بورس کالای ایران با نرخ پایه برابر 213 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه شد؛ تقاضایی بالغ بر 6 هزار و 320 تن برای این محصول در بازار به ثبت رسید و در نهایت به فروش کل کاتد مس با میانگین قیمت 227 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم منجر شد.

به این ترتیب میانگین نرخ فروش کاتد مس در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در بازه سالانه جهشی 52 درصدی داشته است. این در حالی است که در بازه سالانه نرخ مس در معاملات آتی کامکس امریکا رشدی 1.1 درصدی را به ثبت رسانده است. بر اساس گزارش آکوایران؛ رشد نرخ 52 درصد کاتد مس در بازار داخل در بازه سالانه در شرایطی که بهای این محصول در بازارهای جهانی رشدی حدود یک درصدی را در این بازه زمانی به ثبت رسا نده است، نتیجه اثرگذاری سیگنال ارزی بر بازار داخل است. البته تغییر فرمول قیمت پایه کاتد مس برای عرضه در بازار فیزیکی بورس کالای ایران ظرف سال جاری باعث شد تا اثرگذاری مستقیم نرخ ارز بر قیمت‌ پایه کاتد مس از میان رود؛ اما همچنان نوسان نرخ ارز در بازار آزاد به معاملات این حوزه جهت می‌دهد و عامل اصلی جهش نرخ کاتد مس است. 

  آلومتک در تیر ماه رکورد زد!

شرکت آلومتک در سه ماهه ابتدایی سال جاری با بیش از 95 میلیارد تومان فروش توانسته بود رشد فروش 47 درصدی به نسبت بهار 1401 تجربه کند. فالوم در تیر ماه امسال با ثبت 93 میلیارد تومان فروش، رکود فروش ماهانه خود را جابه‌جا کرد. شرکت آلومتک با ارزش بازاری 2 هزار و 411 میلیارد تومان یکی از شرکت‌های غیر فولادی صنعت فلزات اساسی به شمار می‌رود. فالوم در سال 1401 توانسته بود فروش خود را 5 درصد به نسبت فروش سال 1400 افزایش دهد. این رشد فروش به‌طور متوسط 2 میلیارد تومان فروش ماهانه فالوم را در سال 1401 بالا برد. آلومتک در سال جاری رشد فروش قابل توجهی داشته است.

فالوم در چهار ماهه طی شده از سال جاری متوسط فروش 47.2 میلیارد تومانی داشته است که به نسبت متوسط فروش ماهانه سال گذشته رشد 12 درصدی داشته است.رشد فروش آلومتک در دو جهت نرخ فروش و حجم فروش اتفاق افتاده است. این مجموعه بر خلاف صنایعی مانند صنعت داروسازی که غالبا با رشد نرخ فروش، افزایش درآمد عملیاتی داشته‌اند؛ حجم فروش خود را نیز افزایش داده است.

آلومتک توانسته است با کنترل موجودی انبار و عرضه محصولات در نرخ‌های فروش متناسب‌تر، فالوم را در برابر بخشی از افت حاشیه سود صنعت فلزات اساسی با رشد نرخ گاز ایمن سازد. فالوم در تیر ماه امسال با بیش از 93 میلیارد تومان فروش نزدیک به سه ماهه ابتدایی سال جاری فروش داشته است. فروش تیر ماه فالوم بیشترین میزان فروش تاریخی آلومتک بوده که قبلا به اسفند ماه 1401 با 86 میلیارد تومان تعلق داشته است. فالوم در سال 1400 فروش 481.4 میلیارد تومانی داشت که متوسط فروش 40.1 میلیارد تومانی ماهانه را برای این شرکت به همراه داشت. بیشترین میزان فروش فالوم در سال 1400 به مهر ماه با 69.6 میلیارد تومان فروش تعلق دارد. بیشترین میزان فروش فصلی سال 1400 فالوم نیز در پاییز رقم خورد و این مجموعه در سومین فصل از سال 158.4 میلیارد تومان فروش به ثبت رساند. سال 1401 از نظر فروش، برای آلومتک 5.11 درصد رشد به همراه داشت.

فالوم در اسفند ماه سال قبل با 86.1 میلیارد تومان بیشترین فروش ماهانه را به ثبت رساند اما فصل پاییز، همچنان بیشترین فروش فصلی را با 182.6 میلیارد تومان به همراه داشت. بیشترین میزان رشد فروش ماهانه به نسبت ماه مشابه در سال 1400 نیز به تیر ماه با 189 درصد افزایش فروش به ثبت رسید.سه ماهه ابتدایی سال جاری برای فالوم با رشد 47 درصدی درآمد‌های عملیاتی به نسبت بهار سال قبل همراه بود. در میان 4 ماهه طی شده از سال جاری نیز بیشترین میزان فروش با 93 میلیارد تومان و بیشترین میزان رشد فروش به نسبت ماه مشابه در سال قبل با 144.5 درصد به تیر ماه تعلق گرفت.بازار سهام در اواسط بهار 1402 شاهد افزایش قیمت گاز صنایع بود. افزایش قیمتی که حاشیه سود صنایع را چند پله پایین میاورد.

فالوم نیز با وجود افزایش 47 درصدی فروش بهار امسال به نسبت بهار سال قبل، نتوانست در برابر افزایش 62 درصدی بهای تمام شده درآمد‌های عملیاتی خود مقاومت کند و حاشیه سود ناخالص 8.76 درصدی را به ثبت رساند. این درحالی است که فالوم در بهار سال گذشته حاشیه سود ناخالص 17.1 درصدی داشته و در بهار 1400 نیز با حاشیه سود ناخالص 16.2 درصدی فعالیت می‌کرده است.روند افت حاشیه سود ناخالص و خالص صنعت فلزات اساسی، شرکت‌های این صنایع را وادار به تلاش متداوم در جهت جلوگیری از حاشیه سود ناخالص منفی کرده است. با این حال تداوم افت حاشیه سود ناخالص در صنعت فلزات اساسی می‌توان شرکت‌های صنعت را درگیر زیان خالص فصلی کند.

 

ارسال نظر