بلاتکلیفی مالیاتی واحدهای صنفی

۱۴۰۲/۰۴/۰۱ - ۰۱:۴۱:۵۶
کد خبر: ۲۰۸۸۶۷
بلاتکلیفی مالیاتی واحدهای صنفی

رییس اتاق اصناف تهران با نزدیک شدن به سالروز ملی اصناف گفت: بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد صنفی داریم که حدود ۶۰۰ هزار واحد تولیدی و بنگاه‌های کوچک و متوسط هستند که برای صنایع بزرگ و مادر نقش اصلی را دارند.

علی توسطی درجمع خبرنگاران در مورد مالیات اصناف، افزود: مالیات حقوق حاکمیتی است و باید پرداخت شود اما بحث عادلانه بودن مطرح است. با توجه به تغییرات سامانه‌های مالیاتی، در صد سال تاریخِ مالیات ستانی در ایران ظرف ۲ سال گذشته با پدیده مدرنیته و سامانه‌ها مواجه شدیم که سامانه‌ها بدون هیچ گونه هماهنگی با مدیران اصناف و با الگوریتم‌های خاصی مالیات را محاسبه می‌کنند که نارضایتی‌هایی را ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: امروز آخرین روز اظهارنامه‌های مالیاتی است که با توجه به درخواستهای ما، وزیر اقتصاد پذیرفت که مهلت تسلیم اظهارنامه‌ها به مدت ۱۰ روز تمدید شود که البته هنوز ابلاغ نشده است. توسطی اضافه کرد: سازمان امور مالیاتی هیچگاه تمایل به کاهش مالیات نداشته و همواره میل به افزایش مالیات داشته است. توقع ما این است که الگوریتم ضریب مالیاتی را شفاف اعلام کنند. وی افزود: ضرایب سود برخی از اصناف ۷ درصد است اما ضریب مالیاتی ۱۲ درصد در نظر گرفته می‌شود؛ یعنی ضریب مالیاتی واحد از سودی که دریافت می‌کند بیشتر است. توسطی با طرح پرسش از وزیر اقتصاد، گفت: ما با بخش تعطیل وزارت اقتصاد مواجه هستیم و از سوی دیگر با فعالیت بیش از اندازه دارایی. چه اثر موثری در شاخص‌های کلان اقتصادی بهبود فضای کسب و کار ایجاد شده است که برای مالیات واحد صنفی محدودیت قائل شدند که بیش از ۵ برابر ممنوع باشد؟ و لطف کردند که بیش از ۵ برابر برای ما مالیات تعیین نکردند. این مقام صنفی با بیان اینکه ریزش در برخی اتحادیه‌ها ملموس است، خاطرنشان کرد: اتحادیه مشاوران املاک ۱۱ هزار عضو داشت و در سال گدشته حدود ۲ هزار و ۵۰۰ عضو پروانه کسب خود را باطل کردند.

   چرا کسبه پلمب می‌شوند؟ 

این مقام‌صنفی در پاسخ به این پرسش که چرا کسبه باید بابت بی‌حجابی مشتریان پلمب شوند و دچار آسیب شوند، نیز گفت: با مسوولان درباره موضوع حجاب صحبت کردیم و بیش از ۴۲ نهاد مسوول فرهنگ‌سازی هستند. طبق قانون نظام صنفی در ارتباط با حجاب مسوولیتی برای ما تعریف نشده اما بنا به باورهای دینی تلاش داریم که این فرهنگ را نهادینه کنیم. رییس اتاق اصناف تهران در پاسخ به پرسش دیگری سهمیه آرد نانوایان کاهش پیدا کرده است آیا تلاشی برای برگرداندن سهمیه آرد نانوایان انجام دادید؟ و اینکه چرا نرخ‌نامه جدید به آنها نمی‌دهند؟ گفت: جشن خودکفایی تولید گندم را در سالن اجلاس سال‌ها پیش گرفتیم اما سال بعد به دلیل در پیش نگرفتن سیاست‌های درست نتوانستیم خودکفایی را ادامه بدهیم. یکسری محدودیت‌ها برای افزایش قیمت نان وجود دارد به بهای احساسی بر تولید ۸ میلیون گندم متمرکز شدیم و با این اقدام منابع آبی را از بین بردیم.

 توسطی با انتقاد از سیاست‌های اشتباه وزارت کشاورزی در تولید گندم، افزود: قیمت‌ نان در حال حاضر مانند بنزین واقعی نیست و ۲۰ درصد قیمت نان را نرخ آرد تعیین می‌کند و به نظر می‌رسد اگر در دو سال آینده آرد رایگان به نانوا بدهند باز هم پخت نان توجیه اقتصادی نداشته باشد چراکه هزینه‌های سربار نانوایان بالا رفته است.

توسطی ادامه داد: در گذشته مفهوم تعمیرکاران را حس می‌کردیم اما با بیش از ۳۳ میلیون وسایل نقلیه افرادی محیطی را راه می‌اندازند که استاندارد نیست کف متراژ برای تعمیرکاران ۱۸ متر است اما برخی ۶ متر فضا اجاره و ظاهر شهر را برهم می‌ریزند و ما پلمب می‌کنیم. یا از کالای تقلبی استفاده می‌کنند و اتحادیه مربوط حضور فعال دارند و اصحاب رسانه خدمات و کالا از واحدهای‌ غیر پروانه‌دار حمایت نکنند

 

ارسال نظر