مالکیت سرخابی‌ها با چه کسی است؟

۱۴۰۲/۰۳/۲۱ - ۰۴:۱۸:۵۳
کد خبر: ۲۰۷۹۳۶
مالکیت سرخابی‌ها با چه کسی است؟

یکی از این سوالات، زمان اعلام تفکیک مالکیت دو باشگاه به کنفدراسیون فوتبال آسیاست. بر اساس آیین‌نامه AFC و در بخش قوانین مالکیت، تعیین تکلیف مالکیت باشگاه باید ۳ماه (دقیقا ۹۰روز) پیش از ارسال مدارک به مجوز‌دهنده باشد.

بر این اساس، تفسیرها و گمانه زنی‌های مختلفی پیرامون زمان اعلام مالکیت سرخابی‌ها وجود دارد. برخی معتقدند طبق آیین نامه AFC تعیین تکلیف مالکیت باشگاه‌ها باید ۹۰ روز قبل از آخرین مهلت اعلام شده از سوی AFC که همان زمان آغاز بررسی مدارک بارگذاری شده است (۲۵خرداد) به این نهاد اعلام می‌شده، با توجه به اینکه خود روز بیست و پنجم در این بازه قرار نمی‌گیرد، ۹۰ روز پیش از تاریخ بیست و چهارم خرداد، روز بیست و ششم اسفند خواهد بود. یعنی پس از این تاریخ، هیچ مدرک مالکیتی پذیرفته نمی‌شود. بر اساس روند کاری تعیین شده، مدارک باشگاه‌ها در زمینه‌های مختلف مانند پرسنلی، زیرساختی و مالی در زمان‌های متفاوت بارگذاری می‌شوند.

مدارک مالکیتی نیز براین اساس باید تا تاریخ ۳۱ فروردین بارگذاری می‌شد که این کار صورت گرفت.برداشت دیگر از قانون L.03 که رییس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال ایران نیز در اعلامی رسمی به آن اشاره کرده بود، تاریخ ۳۱ فروردین آخرین مهلت بارگذاری مدارک مالکیتی دو باشگاه است. بر اساس پیگیری‌ها مشخص شد این برداشت درست است و منظور این بند قانونی این است که مالکیت‌ باشگاه‌ها باید به روز شده و مربوط به بازه زمانی ۹۰روز قبل از ارسال مدارک باشد. یعنی مدارک مربوط به ۹۱روز قبل از ۳۱فروردین پذیرفته نیست. به این ترتیب تاریخ اول بهمن، مبدا زمانی تعیین تکلیف مالکیتی است. میثم پیله‌فروش، معاون سازمان خصوصی‌سازی اعتراف و اعلام کرد: مالکیت ۹۰ درصد باشگاه استقلال و پرسپولیس همچنان به نام وزارت ورزش است. معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: مالکیت ۹۰ درصد سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به نام وزارت ورزش بوده و بابت واگذاری استقلال به وزارت اقتصاد، هنوز مصوبه هیات وزیران گرفته نشده است. این افشاگری یک مقام رسمی دولتی، دروغ بودن ادعای سجادی درباره اتمام جداسازی مالکیت سرخابی‌ها را اثبات می‌کند.

معاون سازمان خصوصی‌سازی در جلسه دیروز مجمع سرخ‌ها در محل ساختمان این باشگاه، درباره برگزاری مجمع استقلال و پرسپولیس بدون حضور اعضای هیات‌مدیره دو باشگاه اظهار داشت: در سال‌های قبل وزیر اقتصاد، مجامع دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را با حضور شخصی خودشان و وزیر مربوطه و وزارت دادگستری برگزار می‌کردند، اما در سال ۱۴۰۲ برگزاری مجامع به سازمان خصوصی‌سازی تنفیذ شد. این سازمان به واسطه سهامی که دولت در این دو باشگاه دارد، مسوول برگزاری مجامع شده است. وی ادامه داد: از فروردین‌ماه هیاتی در سازمان خصوصی‌سازی برای نظارت بر فرآیند واگذاری دو باشگاه شکل گرفت. در این هیات، هم نمایندگان سازمان خصوصی‌سازی و هم نمایندگان وزارت ورزش حضور دارند. اولین دستورالعمل این هیات بررسی وضعیت اعضای هیات‌مدیره استقلال و پرسپولیس بود. شاخص‌هایی تعریف کردیم و گفتیم براساس آن، داوطلب‌های حضور در هیات‌مدیره ارزیابی می‌شوند. قرار شد مصاحبه‌هایی هم با داوطلبان عضویت در هیات‌مدیره این دو باشگاه برگزار شود. حدود ۳۰ نفر رزومه خود را تحویل دادند و قرار شد با آنها مصاحبه شود. بعضا این مصاحبه‌ها بیش از یک ساعت طول کشید. جمع‌بندی‌هایی انجام و قرار شد با برگزاری مجمع اعضای جدید هیات‌مدیره معرفی شوند.

اینکه اعضای هیات‌مدیره معرفی شوند به معنای این نیست که اعضا تغییر می‌کنند. این دو موضوع با هم فرق دارد. معاون سازمان خصوصی‌سازی تصریح کرد: اصرار ما بر این بود که در تاریخ ۳۰ اردیبهشت‌ماه مجامع استقلال و پرسپولیس برگزار شود، اما وزیر ورزش درخواست کرد این اتفاق بعد از لیگ رخ دهد و معاون وزارت ورزش تاریخ دیگری را تعیین کرد. بعد از آن تنفسی به این تاریخ خورد و مجامع به ۱۶ خردادماه موکول شد. روز قبل (۱۶ خرداد) وزیر ورزش باز هم درخواست تنفس کرد تا بررسی‌‌های بیشتری شود و به همین دلیل به یکشنبه هفته آینده (۲۱ خرداد) موکول شد. این خلاصه‌ای از اتفاقات رخ‌داده است، اما باز هم تاکید می‌کنم انتخاب اعضای هیات‌مدیره به معنای تغییر اعضای هیات‌مدیره نیست.

«تاکید می‌کنید انتخاب اعضای جدید هیات‌مدیره به معنای تغییر آنها نیست، اما شنیده می‌شود قرار است چند نفر از اعضای هیات‌مدیره دو باشگاه تغییر کنند». پیله‌فروش در واکنش به طرح این سوال گفت: من پاسخی به سوال شما نمی‌دهم، ولی وقتی ارزیابی‌هایی از عملکرد یک تیم پنج‌نفره انجام می‌شود، قطعا برخی‌ امتیاز بالاتری دارند و برخی‌ امتیاز کمتری. آیا این به معنای این است که هر پنج نفر تغییر می‌کنند یا هر پنج نفر ابقا می‌شوند؟ قطعا این‌طور نیست. اجازه دهیم در فضایی آرام و با همکاری دو دستگاه ترکیب جدید اعلام شود. وی درباره اینکه عدم حضور اعضای هیات‌مدیره دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در مجامع روز گذشته به نوعی اعتراض به اتفاقات رخ‌داده بوده و آیا با این شرایط مجمع تاریخ ۲۱ خردادماه برگزار شده و اعضای جدید معرفی خواهند شد، به تسنیم گفت: چاره‌ای جز برگزاری مجمع نداریم. به‌طور کلی مجامع با چندین هدف برگزار می‌شوند؛ به‌طور مثال یک مجمع برای بررسی صورت‌های مالی است که در آن اعضای هیات‌مدیره باید حضور داشته باشند و از خود دفاع کنند اما گاهی یک مجمع برای انتخاب اعضای هیات‌مدیره برگزار می‌شود که در آن اصلا دلیلی ندارد اعضای هیات‌مدیره حضور داشته باشند.

اگر حضور پیدا کنند شاید معذوریت‌های اخلاقی پیش بیاید. مجامع با حضور سهامداران شکل می‌گیرد؛ خصوصا مجامعی که برای انتخاب اعضای هیات‌مدیره برگزار می‌شود. «چند وقت پیش اعلام شد ۹۰ درصد مالکیت باشگاه استقلال به وزارت اقتصاد و ۹۰ درصد مالکیت باشگاه پرسپولیس به وزارت ورزش واگذار شده تا به این ترتیب فعلا مشکل مالکیت مشترک این دو باشگاه برای حضور در آسیا برطرف شود. اما مجامع هر دو باشگاه هنوز به شکل یکسان برگزار می‌شود. آیا این موضوع و عدم توجه به آن می‌تواند برای دو باشگاه و حضور در آسیا مشکل‌ساز شود»؟ معاون سازمان خصوصی‌سازی در واکنش به طرح این پرسش گفت: ما در مسائل فنی ورود نمی‌کنیم. دستگاه‌های تخصصی ورزشی گفتند یکی از مشکلاتی که با AFC داریم مالکیت مشترک دو باشگاه است.

ما هم گفتیم که دستگاه تخصصی نیستیم و شما نظر خود را اعلام کنید. سپس آنها گفتند که الان ۹۰ درصد سهام دو باشگاه به نام وزارت ورزش ثبت شده و مالکیت مشترک سهام برای ما دردسرساز می‌شود. پیله‌فروش افزود: در ادامه اعلام کردند برای حل این موضوع مالکیت ۹۰ درصد سهام یکی از باشگاه‌ها را به نام وزارت اقتصاد بزنیم. به ما گفتند که نظر شما چیست، چون این شرکت‌ها در لیست خصوصی‌سازی هستند باید اجازه جابه‌جایی سهام از سوی سازمان خصوصی‌سازی داده شود. اعلام کردیم از نظر ما مشکلی ندارد و هر کسی را می‌خواهید معرفی کنید تا سهام یکی از باشگاه‌ها به نام آن شرکت واگذار شود. بعد هم وزارت امور اقتصادی و دارایی را معرفی کردند. معاون سازمان خصوصی‌سازی یادآور شد: در جلسه هیات واگذاری این موضوع با حضور وزیر اقتصاد مطرح شد و گفتند سهام باشگاه استقلال از وزارت ورزش به وزارت اقتصاد منتقل شود.

سپس اعلام کردند چون این اتفاق جابه‌جایی اموال بین دو دستگاه دولتی است باید این موضوع در هیات وزیران بررسی و تایید شود که اکنون در نوبت بررسی در هیات وزیران قرار دارد. ثبت مالکیت سهام به نام وزارت ورزش به معنای این نیست که مجمع را آنها باید برگزار کنند. چون این دو باشگاه در لیست واگذاری قرار دارند طبق ماده ۱۸ قانون اصل ۴۴ اعمال حقوق مالکانه دو باشگاه برعهده وزیر اقتصاد است. وی در پاسخ به این پرسش که «واگذاری ۹۰ درصد سهام باشگاه استقلال به وزارت اقتصاد به مرحله نهایی نرسیده و مالکیت سهام دو باشگاه فعلا برعهده وزارت ورزش است؟» گفت: بله، هنوز به مرحله نهایی نرسیده است.

باید کلمات را درست به کار ببریم؛ اکنون ۹۰ درصد سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به نام وزارت ورزش است. دستگاهی که باید این موضوع را پیگیری کند وزارت ورزش است و باید در هیات وزیران از طرح خود دفاع کند تا سهام دو باشگاه جدا شود. این طرح مصوبه هیات واگذاری و خصوصی‌سازی را لازم داشت که ما تقدیم آنها کردیم. باز هم تاکید می‌کنم باشگاه استقلال و پرسپولیس چون در لیست واگذاری قرار گرفتند اعمال حقوق مالکانه آنها برعهده وزارت اقتصاد است. درباره بحث مالکیت سهام باید خود وزارت ورزش این موضوع را در هیات وزیران پیگیری کند.

 

ارسال نظر