صادرات تجهیزات تراشه‌سازی سنگاپور به چین رکورد زد

۱۴۰۲/۰۳/۰۴ - ۰۵:۰۱:۲۲
کد خبر: ۲۰۶۷۰۰

رویارویی امریکا و چین در بخش نیمه‌رساناها، به نفع سنگاپور شده و صادرات تجهیزات تراشه‌سازی از این کشور به چین را در آوریل به بالاترین میزان در هشت ماه اخیر افزایش داد.

به گزارش ایسنا، طبق جدیدترین آمار گمرک چین، این کشور در ماه آوریل دستگاه‌های تولید تراشه به ارزش ۴۰۷ میلیون دلار از سنگاپور وارد کرد که بالاترین میزان از ماه اوت بود و نسبت به مارس، ۹.۶ درصد افزایش داشت و برخلاف روند گسترده کاهش صادرات نیمه‌رسانا به چین بود. در مجموع، واردات دستگاه‌های تولید تراشه به چین در آوریل، ۲۷ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود. صادرات تراشه‌های مدار مجتمع از سنگاپور به چین در آوریل، در قیاس با مارس، ۳.۵ درصد افزایش یافت. سایر صادرکنندگان بزرگ آسیا شاهد کاهش صادرات تراشه به دومین اقتصاد بزرگ جهان بودند. سوان جین، رییس هیات توسعه اقتصادی سنگاپور در مصاحبه‌ای در فوریه گفته بود: سنگاپور به دنبال کسب سهم منصفانه از سرمایه‌گذاری در مونتاژ نیمه‌رسانا و طراحی مدار مجتمع است.

بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری و الکترونیکی جهان به دنبال تنوع جغرافیایی و کاهش تمرکز فعالیت در چین و قطب‌های دیگری مانند تایوان و کره جنوبی هستند و این موضوع، به منزله گشایش فرصت بزرگ‌تر برای کشورهایی نظیر سنگاپور است. شرکت اپلاید متریالز (AMI) دستگاه‌های تراشه‌سازی در سنگاپور تولید می‌کند و شرکت‌های تراشه‌سازی نظیر سوی‌تک، گلوبال فوندریز و اس تی میکروالکترونیکس ان وی، پایگاه‌های تولید در این کشور دارند.

شرکت تایوانی TSMC قصد دارد کارخانه‌ای برای تولید ویفرهای ۱۲ اینچی در سنگاپور احداث کند که مشوق‌های مالیاتی و یارانه بیشتری برای هزینه‌های نیرو عرضه می‌کند. شرکت‌های تامین‌کننده شرکت  ASML Holding‌ هم قصد دارند به جای چین، در آسیای جنوب شرقی کارخانه راه‌اندازی کنند. بر اساس گزارش بلومبرگ، با تشدید تنش‌ها میان امریکا و چین، سنگاپور مایل است گفت‌وگو میان دو اقتصاد بزرگ جهان را برای کاهش تنش و کمک به ترمیم روابط فیمابین، تسهیل کند. 

 

ارسال نظر