احتمال عرضه خودروهای جدید در بورس تا پایان سال وجود دارد

۱۴۰۱/۱۲/۰۱ - ۰۷:۵۰:۰۰
کد خبر: ۱۹۹۰۷۶
احتمال عرضه خودروهای جدید در بورس تا پایان سال وجود دارد

مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در همایش سالانه انجمن مالی ایران که در شهر اصفهان برگزار شد، گفت: برگزاری نشست‌های تخصصی چنانچه منتج به ارایه راه‌حل‌های کاربردی برای چالش‌های سیاست‌گذاری و اجرایی شود، حتما مفید خواهد بود. سازمان بورس از دیرباز هر دو هفته یک‌بار جلسات همفکری و مشورت با اساتید بنام و روسای ادوار سازمان را تشکیل داده که منشأ اثرات مفید بسیار بوده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به منفی بودن روند سرمایه‌گذاری در یک دهه گذشته، گفت: متاسفانه طی 10 سال گذشته استهلاک بر تشکیل سرمایه پیشی گرفته و این مهم‌ترین دغدغه اقتصاد کشور و سازمان بورس است. از وظایف اصلی انجمن‌های علمی و مراکز دانشگاهی آسیب‌شناسی همین منفی شدن سرمایه‌گذاری و راه برون رفت از آن است. کشور مجرایی جز افزایش سرمایه‌گذاری برای حل چالش‌های خود ندارد.

جلوگیری از وارد شدن زیان به ذی‌نفعان، دستور کار جدی ما است

مجید عشقی ضمن اشاره به ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاری در کشور ادامه داد: طبعا برخی موانع از جنس سیاسی است اما برخی موانع از جنس درونی و سیاست داخلی است. امنیت سرمایه‌گذاری و پیش‌بینی‌پذیری برای یک سرمایه‌گذار بسیار مهم است. آیا سرمایه‌گذار ما می‌تواند سه یا پنج سال آینده را پیش‌‎بینی کند؟ احترام به سرمایه‌گذاری و مالکیت خصوصی از دغدغه همیشگی ما بوده و گاها شاهدیم که با یک تصمیم نادرست روابط میان میلیون‌ها ذی‌نفع یک صنعت به هم می‌ریزد.

وی با بیان اینکه بحث اصلاح حاکمیت شرکتی به جد محور کار سازمان بورس است، گفت: متعادل کردن روابط بین ذی‌نفعان و جلوگیری از وارد شدن زیان به یک طرف از سوی ذی‌نفع دیگر دستور کار جدی ما است. دستورالعمل حاکمیت شرکتی و مواردی از آن، سال‌ها مسکوت مانده بود که با اصلاحاتی، بر اجرای آنها اصرار خواهیم داشت.

مخدوش کردن پیش‌بینی‌پذیری، عدم اطمینان سرمایه‌گذار را در پی دارد

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: وقتی از بخش خصوصی انتظار توسعه سرمایه‌گذاری داریم، نباید هر سال به بهانه‌های مختلف مثل بودجه سنواتی و... امنیت و پیش‌بینی‌پذیری را مخدوش کنیم؛ چرا که سرمایه‌گذار سال آینده دیگر به سیاست‌های ما اطمینان نمی‌کند. تلاش ما این بوده این موضوع در تلاطمات اخیر مدیریت شود.

عشقی در ادامه گفت گفت: هیات‌مدیره شرکت‌ها نقش سنگینی دارند که متاسفانه گاها به وظایف، اختیارات و تعهدات و مسوولیت‌های خود واقف نیستند. ما هم آموزش و هم مطالبه و نظارت را با جدیت بیشتری دنبال خواهیم کرد. موضوع ارزش‌گذاری و تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار مهم است. چشم‌انداز مطلوب ما افزایش سهم شرکت‌های دانش بنیان در بازار سرمایه است. ساختارهایی برای سرمایه‌گذاری خطرپذیر نیز وجود دارد که توسعه آنها آغاز شده است. این اتفاق قطعا می‌تواند موجبات افزایش بهره‌وری در اقتصاد را فراهم آورد.

وی توضیح داد: عرضه خودروهای خارجی و وارداتی در بورس با تصمیم وزارت صمت خواهد بود و قیمت‌گذاری پایه آن به چگونگی تامین ارز بستگی دارد که وزارت صمت برای آن برنامه‌ریزی خواهد کرد.

وی با تاکید براینکه عرضه خودرو در بورس بر اساس مُصوبه شورای عالی بورس ادامه دارد، اظهار داشت: مقرر است خودروسازها نیز برنامه عرضه منظم محصولات خود را ارایه کنند تا خریداران بدانند در چه تاریخی و چه خودرویی عرضه می‌شود تا برای خرید آن اقدام کنند.

عشقی با بیان اینکه عرضه هر کالا در بورس به شرایط اقتصاد هر کشوری بستگی دارد، اضافه کرد: با توجه به ساختار بازار فعلی کشور، درخواست‌های موجود و ارزیابی صورت گرفته، تشخیص داده شد که خودرو قابلیت عرضه در بورس را دارد و عرضه آن ادامه پیدا کرد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: در مجموع برآورد ما این است که این کار به نفع مصرف‌کننده و تولیدکننده است و امیدواریم سبب شود تا تولید و عرضه خودروسازان در ماه‌های آینده افزایش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر به همین روش پیش می‌رفتیم که قیمت‌ها برای خودروسازان صرفه نداشت و خودرو نیز به دست مصرف‌کننده واقعی نمی‌رسید، در ماه‌های آینده هم با کاهش تولید مواجه می‌شدیم. عشقی همچنین گفت: در زمان حاضر بورس زعفران نیز فعال و همه ابزارهای آن مانند گواهی سپرده و صندوق راه افتاده است و روزانه میلیاردها تومان در آن معامله می‌شود.

فرصت جهش بالقوه بورس با ورود دانش‌بنیان‌ها

محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در همایش سالانه انجمن مالی ایران که در شهر اصفهان برگزار شد، گفت: ۷ هزار و ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود دارد، که از این میزان حداکثر ۵۰ شرکت دانش‌بنیان در بازار سرمایه فعال هستند. شرکت‌هایی که به مقیاس مناسب و ارایه خدمت به عموم رسیده‌اند از عدد انگشتان دست کمتر هستند.

این مساله غم‌انگیز، می‌تواند فرصت یک جهش بالقوه برای بازار سرمایه باشد. مدیرعامل بورس تهران تشریح کرد: ورود شرکت‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به بازار سرمایه یک پنجره امید برای جوانان فعال در این عرصه است اما ساختارهای سنتی ما پاسخگوی این نیاز نیست؛ با حمایت‌های سازمان بورس ساختارهایی برای تسهیل پذیرش این شرکت‌ها در بازار سرمایه طراحی شده و این حمایت‌ها در سال آتی نیز ادامه خواهد یافت.

 

ارسال نظر