در شهر

۱۴۰۱/۰۶/۰۱ - ۰۱:۳۵:۴۵
کد خبر: ۱۹۱۸۸۷

هشدار نسبت به بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب

فرماندار تهران با توجه به پیش‌بینی سازمان هواشناسی نسبت به احتمال بارش شدید باران و جاری شدن سیل و آبگرفتگی در مناطقی از پایتخت هشدار داد و گفت: از تردد و اتراق در حاشیه و بستر مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی بپرهیزید. به گزارش فارس، قاسم محمدطهرانی معاون استاندار و فرماندار تهران اظهار کرد: بر اساس آخرین اطلاعاتی که از سوی اداره کل هواشناسی استان تهران اعلام شده است، تا پایان چهارشنبه 2 شهریورماه شاهد وقوع رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید و در نواحی مستعد احتمال بارش تگرگ پیش بینی شده است که احتمالا شاهد جاری شدن روان آب، آبگرفتگی بعضی معابر، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها خواهیم بود.  طهرانی با بیان اینکه در همین راستا ستاد بحران، دستگاه‌های امدادی، خدمات، انتظامی و ... در سطح شهر، شهرستان تهران و بخش‌ها و روستاهای تابعه تا روز چهارشنبه به حالت آماده‌باش کامل درآمده است، گفت: توصیه‌های لازم در این خصوص به دستگاه‌های مربوطه داده شده و آنان الزامات مربوطه را در دستور کار خود قرار داده‌اند.  فرماندار تهران ادامه داد: لازم است شهروندان نیز با جدیت نکات را مورد توجه قرار دهند و بر این اساس از تردد و اتراق در حاشیه و بستر مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی و همچنین کوهنوردی و صعود به ارتفاعات خودداری کنند همچنین از پارک خودرو‌ها در مجاورت مسیل‌ها و حاشیه رودها و کنار درختان فرسوده خودداری شود. در این شرایط مستحکم‌سازی سازه‌های موقت مانند پوشش‌های گلخانه‌ای و تابلوهای تبلیغاتی نیز توصیه می‌شود.

بسته تشویقی برای سازندگان در بافت فرسوده

محمد آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: طی همکاری با شهرداری، بسته پیشنهادی جدیدی را به منظور نوسازی و بهسازی در شهر تهران آغاز کرده‌ایم که از جمله محورهای آن می‌توان به تراکم تشویقی، سطح اشغال بیشتر و تسهیلاتی در زمینه پارکینگ اشاره کرد. آیینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تشویقات شهرسازانه، محور جدیدی است که در بحث نوسازی بافت فرسوده با شهرداری تهران شروع کرده‌ایم و معتقدیم این موضوع از تسهیلات بانکی و تخفیف پروانه مهم‌تر است. وی افزود: تجربه نشان داده به‌طور مثال یک طبقه تشویقی برای سازندگان مهم‌تر از دیگر مشوق‌ها است. یا اینکه وقتی اجازه یک درب اضافی برای پارکینگ داده می‌شود چند پارکینگ مزاحم حذف خواهد شد. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با بیان اینکه برای تحرک در بافت فرسوده بسته جامعی از جنس‌های مختلف تهیه کرده‌ایم گفت: تراکم تشویقی، سطح اشغال بیشتر، تسهیلاتی در زمینه پارکینگ، توده‌گذاری و برخی جزییات دیگر از جمله موضوعاتی است که در این بسته گنجانده شده تا جذابیت ساخت و ساز را افزایش دهیم. ایینی تصریح کرد: بسته جامع تشویقی به صورت پایلوت در بافت فرسوده شهر تهران آغاز می‌شود که تحولی در این مناطق خواهد بود. جدیدترین اقدام، مصوبه شورای عالی شهرسازی است که کمیته فنی آن انجام شد و دوشنبه هفته آینده با حضور وزیر راه و شهرسازی و اصحاب رسانه، اطلاع‌رسانی در این زمینه انجام خواهد شد. وی با بیان اینکه نوسازی و بهسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در شهر تهران را هدفگذاری کرده‌ایم گفت: از این تعداد ۶۴ هزار واحد در حال ساخت است. با پیشنهادی که ما دادیم امیدواریم در پایان چهار سال، نوسازی یک میلیون واحد را در کل کشور داشته باشیم. معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: کار را با ۱۵۰ هزار واحد شروع می‌کنیم و در سال آخر به ۳۵۰ هزار واحد ختم می‌شود که مجموعا هدف بهسازی و نوسازی یک میلیون واحد محقق خواهد شد.

ضرورت تقویت تشکل‌های مردمی در امور شهری

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: در مردمی‌سازی امور شهری باید اهتمام و تلاش جدی صورت گیرد و تشکل‌های مردمی باید تقویت شوند. نرگس معدنی پور رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با مهر، با اشاره به ضرورت مردمی‌سازی امور در شهر گفت: در مردمی‌سازی امور شهری باید اهتمام و تلاش جدی صورت گیرد. وی ادامه داد: اقدام و فعالیتی در مدیریتی شهری می‌تواند بادوام و مستمر باشد که تولی‌گری آن به مردم واگذار شده باشد که در این زمینه ما الگوهای بسیار مناسبی را در اختیار داریم. عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: اساساً در آموزه‌های دینی، الگوهای مردمی‌سازی و مدل‌های کاربردی مشارکت‌های مردمی بسیار زیاد وجود دارد که نمونه آن اقدامات مردمی در رویدادهایی مثل دهه اول محرم و اربعین و نیمه شعبان و… که ساختار و پایه‌ای مردمی دارند و همین موضوع باعث شد تا پایدار بمانند و هر سال باشکوه‌تر از سال قبل ادامه یابند. معدنی پور اظهار کرد: یک اشکال اساسی و بزرگ این است که ما ماموریت‌ها را به دولت‌ها و شهرداری‌ها می‌سپاریم و همه امور را به نهادهایی واگذار می‌کنیم که منابع محدودی در اختیار دارند جایی مثل شهرداری منابع‌اش منوط به درآمد است؛ اگر درآمد محقق شود بودجه قابلیت استفاده و اجرایی کردن برنامه‌ها را دارد. وی با تاکید بر ضرورت تقویت تشکل‌های مردمی گفت: تشکل‌های مردمی باید تقویت شوند البته نه به این معنی که شهرداری‌ها یا دستگاه‌های دولتی از آنها حمایت مالی کنند؛ اگر یک تشکل به درستی شکل گرفته باشد نه تنها نیازی به حمایت دستگاه‌ها ندارد بلکه خود می‌تواند به کمک دولت‌ها و شهرداری‌ها بیاید.

 

ارسال نظر