اقتصاد کلان

۱۴۰۰/۱۲/۱۱ - ۰۳:۰۰:۴۷
کد خبر: ۱۸۷۳۴۹

جزییاتی از مشمولان مالیات خانه‌های خالی

در شرایطی که براساس اعلام سازمان امور مالیاتی، صاحبان خانه‌های خالی فقط یک روز دیگر برای پرداخت مالیات متعلقه فرصت دارند، آن دسته از مشمولان که نسبت به مشمولیت خود به دلیل خالی نبودن واحد مسکونی مورد نظر، ثبت نکردن اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان و... اعتراض دارند، می‌توانند پرداخت این مالیات را با ذکر توضیح قبول نکنند.

در راستای اخذ مالیات از خانه‌های خالی تاکنون برای ۵۶۸ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه قبض مالیاتی صادر شده است که با وجود اتمام مهلت پرداخت مالیات در پایان بهمن ماه، طبق اخطار مجدد سازمان امور مالیاتی به صاحبان خانه‌های خالی این افراد تا ۱۴۰۰/۱۲/۱۰ فرصت دارند تا مالیات خود را بپردازند و در غیر این صورت سازمان امور مالیاتی اقدام لازم را انجام خواهد داد. 

در این بین، برخی از افرادی که پیامک سازمان امور مالیاتی مبنی بر پرداخت مالیات خانه‌ خالی را دریافت کرده‌اند، نسبت به مشمول شدن برای این مالیات اعتراض داشتند و طبق اعلام آنها از آنجا که فراموش کردند تا اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند، خانه آنها به عنوان خاله خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است؛ درحالی که در حال حاضر در آن خانه سکونت دارند. 

همچنین، برخی از مخاطبان به ایسنا اعلام کردند که برای ملکی از آنها مالیات خانه خالی تعیین شده که این خانه مدتی است تخریب شده و در حال ساخت است. 

در این زمینه، پیگیری‌های از سازمان امور مالیاتی بیانگر این است که پرداخت مالیات بر خانه‌های خالی از طریق درگاه خدمات الکترونیک سازمان به نشانی my.tax.gov.ir صورت می‌گیرد و در این درگاه افراد می‌توانند اینکه مشمول مالیات واحدهای خالی از سکنه هستند یا خیر را مشاهده کنند. علاوه بر این، وقتی وارد صفحه مربوط به مالیات بر واحدهای مسکونی خالی از سکنه می‌شوند، با دو گزینه «پذیرش و پرداخت» و «عدم پذیرش» مواجه خواهند شد که این افراد می‌توانند به هر دلیلی مالیات تعیین شده را قبول ندارند، با ذکر توضیح قبول نکنند تا مورد بررسی سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.

طبق این گزارش، بر اساس قانون مالیات خانه‌های خالی مصوب آذرماه سال گذشته، اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد، مشمول مالیات می‌شود و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.  در این بین، وظیفه شناسایی خانه‌های خالی را برعهده وزارت راه و شهرسازی از طریق سامانه املاک و اسکان گذاشته شده است که این وزارتخانه با راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی افراد اقدام کرد و کسانی که در مهلت تعیین شده نتوانستند این اطلاعات را ثبت کنند، خانه آنها به عنوان خاله خالی به سازمان امور مالیاتی از سوی وزارت راه و شهرسازی معرفی شد.

تغییرات قیمت خوراکی‌ها  در بهمن

گزارش رسمی نشان می‌دهد که در فاصله دی تا بهمن ماه امسال افزایش قیمت تا ۱۸.۲ درصدی برای اقلام خوراکی ثبت شده است، در این بین برخی اقلام کاهش قیمت داشته‌اند.

مرکز آمار ایران گزارشی از تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در بهمن ماه امسال منتشر کرد. 

در گروه نان و غلات، اقلام «برنج ایرانی درجه یک» با ١٨,٢ درصد، «برنج خارجی درجه یک» با ٥.٨ درصد و «شیرینی خشک» با ٤.٠ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها نیز اقلام «گوشت گوسفند» با ٥,٣ درصد، «گوشت گاو یا گوساله» با ٢.٦ درصد و «ماهی قزل‌آلا» با ١.١ درصد بیشترین بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «کره پاستوریزه (کره حیوانی)» با ١,٧ درصد، «شیرخشک» با ١.٢ درصد بوده است. همچنین در این گروه «تخم‌مرغ ماشینی» با ٣.٨- درصد، «روغن مایع» و «روغن نباتی جامد» با ١.٠- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند. در گروه میوه و خشکبار نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «موز« با ١٢,٠ درصد، «هندوانه» با ٨.١ درصد و «لیموترش» با ٦.٣ درصد است.

در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «سیب‌زمینی» با ٢٦,١ درصد، «بادمجان» با ١٩.٢ درصد و «کدو سبز» با ١٨.٠ درصد می­‌باشد. همچنین در این گروه «هویج فرنگی» با ١.١- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.

در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «قند» با ٧,٣ درصد، «شکر» با ٦.٢ درصد و «سس گوجه فرنگی» با ٣.٤ درصد است.

 

ارسال نظر