رویداد

۱۴۰۰/۰۷/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۲۶۴۴

مبادلات تهران و توکیو  از طریق کشور ثالث

ایلنا |رییس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ژاپن اظهار داشت: سفیر ایران در ژاپن و همچنین وزیر امور خارجه در حال پیگیری موضوع پول‌های بلوکه شده ایران در ژاپن هستند و آقای رییسی هم درگیر این موضوع هستند تا بتوانیم به نحوی از این پول‌ها استفاده کنیم. به نظر می‌رسد که شاهد خبرهای خوبی باشیم.

بهرام شکوری در مورد وضعیت تجاری ایران و ژاپن اظهار کرد: مبادله ما با ژاپن نه تنها افزایش نداشته بلکه دچار کاهش هم شده چراکه صادرات نفتی ما افت داشته است. صادرات دیگر محصولات ما نیز به واسطه تحریم‌ها کاهش پیدا کرده و واردات ما از این کشور بیشتر شامل ماشین‌آلات بود نیز همین روند را دارد. وی افزود: حجم مبادلات ما با ژاپن به قدری کم است که در واقع قابل گفتن نیست. در برخی از موارد هم مبادلاتی با ژاپن داریم اما به این دلیل که به خاطر تحریم‌ها نمی‌توانیم با آنها مستقیم وارد مبادله شویم، این اتفاق از طریق کشورهای ثالث رخ می‌دهد، در نتیجه این آمار دقیقی از آن وجود ندارد. به ظاهر مبادله ما با کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات، عمان و... اتفاق می‌افتد اما عملا برخی از کشورهای اروپایی و همین‌طور آسیایی مانند ژاپن هم در این مبادله حضور دارند. بنابراین اعداد و ارقامی هم که منتشر می‌شود واقعی نیست. رییس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ژاپن در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت صادرات فرش ایران به ژاپن گفت: ما صادرات فرش را به کشورهای اروپایی و آسیایی مانند ژاپن همیشه داشته‌ایم و هنوز هم داریم اما آمار آن زیاد نیست. ایران به ژاپن صادرات فرش، آبمیوه، میگو و آبزیان و... دارد.

وی همچنین اضافه کرد: قاعدتا ما نباید به ژاپن حتی به صورت غیررسمی صادرات نفتی داشته باشیم، چراکه حتی اگر ژاپن مایل به خرید نفت به صورت غیررسمی از ایران باشد با توجه به اینکه پول فروش‌های قبلی نفتی ما به این کشور هنوز پس داده نشده، صادرات مجدد منطقی نیست. شکوری در مورد وضعیت پول‌های بلوکه شده ایران در این کشور بیان کرد: میزان پول بلوکه شده ما در ژاپن 3 میلیارد دلار است، دولت جدید هم درحال پیگیری است که بتوانیم این پول را آزاد کنیم. توصیه ما این بود که می‌توان برای تهیه واکسن از پول بلوکه شده استفاده کرد، واکسن خریداری شد اما بعید می‌دانم از این پول استفاده شده باشد. دولت باید تلاش خود را بکند تا بتواند این پول بلوکه شده را در هر قالبی آزاد کند برای مثال می‌توان در قبال آن ماشین‌آلات، تجهیزات و فناوری‌ها را وارد کرد. وی اضافه کرد: به هر حال ژاپن کشوری است که صاحب همه نوآوری‌ها، فناوری‌ها و تکنولوژی‌های روز دنیا است. هر آنچه که در اروپا و امریکا به دنبال آن می‌گشتیم ژاپن دارد بنابراین اگر ما بتوانیم در قبال پول‌های بلوکه شده خود تجهیزات، ماشین‌آلات و تکنولوژی وارد کنیم، می‌تواند کمک شایانی به کشور باشد. برای مثال ماشین‌آلات معدنی در حوزه حفاری و اکتشاف می‌توانند از ژاپن وارد شود.

باید جلوی انحصار در صنعت را گرفت

فارس |رییس اتحادیه تولید‌کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی در پاسخ به این سوال که آیا در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت تولید داخلی لوازم خانگی، امکان تامین لوازم خانگی مورد نیاز کشور از تولیدات داخلی وجود دارد، گفت: در حال حاضر بازار لوازم خانگی دچار رکود است و دلیل این رکود نیز قیمت‌های بالای لوازم خانگی است لذا با توجه به قیمت‌های بالا مردم قدرت خرید لوازم خانگی را ندارند و همین موضوع بازار لوازم خانگی را دچار رکود کرده است.  اکبر پازوکی افزود: با توجه به شرایط رکود در بازار لوازم خانگی تقاضا نیز پایین است لذا فعلا تولیدات داخلی جوابگوی تقاضا است اما در صورتی که بازار از رکود خارج شود دقیقا نمی‌توان پیش بینی کرد که چه شرایطی به وجود‌آید. 

وی اظهار داشت: در شرایط فعلی و با توجه به قیمت‌های بالا، مردم به جای خرید لوازم خانگی نو بیشتر اقدام به تعمیر لوازم خانگی قبلی و همچنین خرید اجناس دست دوم می‌کنند. 

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای، بیان داشت: من نیز دقیقا موافق فرمایش ایشان هستم و به نظرم واردات لوازم خانگی به صورت کالای کامل مطلقا نباید به کشور انجام شود، زیرا باید به تولید‌کننده‌ای که سرمایه، وقت و انرژی خود را برای تولید و ایجاد اشتغال داخلی صرف می‌کند، ارزش داد.  وی با تاکید بر اینکه در صنعت لوازم خانگی نباید انحصار باشد، گفت: انحصار به آن معنا که تولید‌کننده قیمت گذار و بازاریاب نباشد. تولید‌کننده باید تولید و سپس صادرات کند.  وی با تاکید بر اینکه دولت باید به تولیدکنندگان لوازم خانگی کمک کند، اظهار داشت: دولت باید هزینه‌های سربار تولید مانند مالیات، مالیات بر ارزش افزود، هزینه‌های بیمه تامین اجتماعی را کاهش دهد. پازوکی بیان داشت: نباید به تولید‌کننده اجازه داد که با افزایش قیمت بازار را حفظ کند بلکه باید به تولید‌کننده بها داد و به وی کمک کرد و در مقابل از تولید‌کننده ضمانت اجرایی اخذ شود که نیاز بازار را تامین کند.وی افزود: تولید‌کننده لوازم خانگی تعیین‌کننده قیمت آن نیز است و این مساله جای بحث فراوان دارد. بنابراین نباید تولید‌کننده را به حال خود رها کرد زیرا اگر زنجیره بین تامین مواد اولیه، تولید، توزیع و خدمات پس از فروش در چرخه لوازم خانگی دچار اختلال شود در درجه اول مصرف‌کننده متضرر می‌شود. وی افزود: با بروز مشکلات در بازار لوازم خانگی همواره فروشندگان باید جوابگو باشند، در حالی که هیچگاه تولید‌کنندگان جوابگو نبوده‌اند. پازوکی در پاسخ به این سوال که ممنوعیت واردات لوازم خانگی چه تاثیری در افزایش کالای قاچاق خواهد داشت، گفت: دغدغه در بخش لوازم خانگی زیاد است، اما در مورد قاچاق نمی‌توانم پاسخی بدهم زیرا متولی امر بخش دیگری است.

 

ارسال نظر