در شهر

۱۳۹۹/۰۱/۲۵ - ۰۰:۰۳:۰۹
کد خبر: ۱۶۶۰۶۱

   خودروهای فاقد معاینه فنی تا ۱۵ اردیبهشت جریمه نمی‌شوند

مدیرعامل ستاد فنی خودروهای تهران گفت: دوربین‌های راهنمایی و رانندگی در سطح شهر همچون گذشته موارد را ثبت می‌کنند، اما در شرایط فعلی، خودروهای فاقد معاینه فنی تا ۱۵ اردیبهشت اعمال قانون و جریمه نخواهند شد. به گزارش ایسنا، حسین مقدم که در یک برنامه رادیویی با موضوع «فاصله‌گذاری اجتماعی در مراکز معاینه فنی خودروها» سخن می‌گفت، در پاسخ به این سوال که معاینه فنی برای خودروها در شرایط کنونی الزامی است یا خیر؟ تصریح کرد: معاینه فنی برای کلیه خودروهای در حال تردد یک الزام است اما سردار هادیان فر در روزهای پایانی سال گذشته اعلام کرد که خودروهای فاقد معاینه فنی تا ۱۵ اردیبهشت ماه اعمال قانون نمی‌شوند.

مدیرعامل ستاد فنی خودروهای تهران یادآور شد: دوربین‌های راهنمایی و رانندگی در سطح شهر همچون گذشته موارد را ثبت می‌کنند؛ اما در این شرایط خودروهای فاقد معاینه فنی تا ۱۵ اردیبهشت ماه اعمال قانون و جریمه نخواهند شد. وی با اشاره به ازدحام شدید در مراکز معاینه فنی به دلیل مشمول شدن ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار خودرو برای مراجعه به این مراکز در اسفند و فروردین ماه هر سال گفت: برای جلوگیری از ازدحام در مراکز معاینه فنی این فرصت داده شد تا در یک بازه زمانی بیشتری نسبت به معاینه فنی خودرو اقدام کنند. مقدم با اشاره به فعالیت همه روزه کلیه مراکز معاینه فنی شهر تهران از ساعت ۸ صبح تا 30: 16 بیان کرد: ما حسب بخشنامه وزارت بهداشت و شهرداری تهران، اقدامات گسترده‌ای درخصوص فاصله گذاری اجتماعی انجام دادیم از جمله اینکه خطوط امنی را در سالن مراکز و بخش‌های دیگر مشخص کردیم تا مردم فاصله ایمنی را نسبت به یکدیگر رعایت کنند.

   رشد ۴۰ درصدی مسافران مترو

مدیر عامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران اعلام کرد که لازم است مسافران مترو حتما از ماسک استفاده کنند. فرنوش نوبخت در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد وضعیت تردد مسافران در مترو در روز یکشنبه گفت: هنوز آمار قطعی از وضعیت خرید و فروش بلیت‌ها به دست نیامده است؛ اما مشاهدات عینی نشان می‌دهد که تعداد مسافران در مترو کاهش یافته است و شاید یکی از علت‌ها لغو طرح ترافیک باشد. وی با بیان اینکه روز شنبه بیش از ۲۶۰ هزار مسافر از مترو استفاده کردند که البته این آمار نسبت به قبل از شیوع کرونا بسیار اندک است، ادامه داد: ما قبل از شیوع کرونا روزانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مسافر جابه‌جا می‌کردیم؛ اما این ۲۶۰ هزار نفر نسبت به هفته‌های اخیر که کرونا شیوع پیدا کرده بود، رشد چشمگیری داشت. نوبخت با بیان اینکه روز شنبه استفاده از مترو نسبت به روزهای پیش از این حدود ۴۰ درصد افزایش یافته بود، گفت: اما روز یکشنبه شاهد بودیم که تعداد مسافران کاهش یافته است. وی با بیان اینکه وضعیت ایستگاه‌ها خلوت است و در این ایستگاه‌های تقاطعی نیز مسافران در حال جابه‌جایی هستند، افزود: خوشبختانه مردم تا حدودی طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند اما با این حال لازم است که مجددا آموزش‌های لازم به آنها داده شود. مدیر عامل متروی تهران افزود: از شهروندان درخواست می‌شود، حتما در زمان استفاده از مترو از ماسک استفاده کنند؛ چرا که این مساله موجب عدم انتقال بیماری به سایر مسافران می‌شود و به علامت‌های نصب شده نیز توجه کنند.

   فعالیت اتوبوس‌های رزرو در ۵۰ مسیر پایتخت

مدیرعامل شرکت اتوبوس‌های رزروی با بیان اینکه فعالیت اتوبوس‌ و مینی‌بوس‌های رزروی در ۵۰ مسیر پایتخت آغاز شده است، گفت: مسافران این ناوگان از تخفیف ۶۰ درصدی کرایه برخوردارند. احمد تابنده، مدیرعامل ناوگان اتوبوس‌ و مینی‌بوس‌های رزروی در گفت‌وگو با فارس درباره فعالیت اتوبوس‌های DRT یا رزروی در پایتخت اظهار کرد: این اتوبوس‌ها در بسیاری از کشورها فعالیت خود را از ۲ تا ۳ سال پیش آغاز کرده و در تهران نیز این موضوع از ماه‌های پیش مدنظر قرار گرفت. وی افزود: برای نخستین بار سه ماه پیش فعالیت اتوبوس‌های رزروی در محدوده میدان ونک جهت ارایه خدمت به مسافران این محدوده آغاز شد.البته اتوبوس‌های مربوط به این ناوگان هیچ ارتباطی با اتوبوس‌های شهرداری ندارند. تابنده با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس توسط این شرکت هزینه شده است، گفت: در حال حاضر ۵۰مینی‌بوس و ۴۰ اتوبوس برای تامین این ناوگان استفاده می‌شود.  مدیرعامل ناوگان اتوبوس‌های رزروی اظهار کرد: به دلیل اینکه اطلاع‌رسانی‌ها  به‌صورت کامل انجام نگرفته بود و تعداد مسافران بسیار اندک و حدود

۲۰ تا ۳۰ نفر بود ولی روز یکشنبه استقبال از این اتوبوس‌ها بیشتر شده است. وی با اشاره به اینکه برای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای مینی بوس‌ها با ظرفیت ۱۵ نفر تنها ۱۰ مسافر و برای اتوبوس با ظرفیت ۴۰ نفر تنها ۲۰ مسافر سوار می‌شوند، گفت: کرایه اتوبوس‌ها هزار و ۵۰۰ تومان و کرایه مینی بوس ۲۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده که در حال حاضر تخفیف ۶۰درصدی به مسافران ارایه می‌شود. وی با بیان اینکه ۴هزار نفر تاکنون برای استفاده از اتوبوس و مینی‌بوس‌های رزروی سامانه به همراه را نصب کرده و یا به سایت مربوطه وارد شده‌اند، گفت: حدود ۲ هزار نفر نیز پیشنهاد مسیر برای این اتوبوس‌ها داده‌اند. تابنده اظهار کرد: حدود ۷ تا ۸ هزار مینی‌بوس و اتوبوس خود مالک در پایتخت وجود دارد که اگر این وسایل ساماندهی شوند در طول روز می‌توان ۳۰۰ هزار سفر را در پایتخت پوشش داد و این مساله در توسعه حمل و نقل عمومی و افزایش خدمت‌رسانی به مردم بسیار حائز اهمیت است و حمایت شهرداری و دولت در این راستا حائز اهمیت خواهد بود. محمود ترفع مدیرعامل شرکت واحد اتوبوس رانی شهر تهران، روز شنبه آغاز فعالیت استارت‌آپ «به همراه» را برای رزرو صندلی اعلام کرد. با توجه به آنکه با رزرو کردن می‌توان تعداد استفاده کنندگان از ناوگان را کنترل کرد بنابراین این روش می‌تواند در بحث فاصله گذاری هوشمند مناسب باشد، اما سوال اینجاست که این راهکار برای چه تعداد از شهروندان می‌تواند سرویس دهی را انجام دهد؟ آیا ناوگان کافی برای این سیستم وجود دارد؟ شرکت واحد اتوبوسرانی تهران معتقد است که ناوگان بخش خصوصی شاغل در سرویس‌های سازمانی و دربستی که مالکیت شخصی دارند ظرفیت بالایی دارند و در صورت استقبال شهروندان از این سیستم امکان همکاری خواهند داشت. همچنین در صورتی که دولت تدابیری را برای زمانبندی انعطاف پذیر برای کارمندان دولت و برنامه زمانبندی شده برای سایر مشاغل را مشخص کند، ظرفیت این سرویس می‌تواند چند برابر باشد. از سویی دیگر نرخ این سیستم طبیعتا با توجه به عدم بهره از یارانه حمل و نقل و استفاده از ظرفیت کمتر، از نرخ‌های شرکت واحد اتوبوس‌رانی بیشتر خواهد بود.

 

ارسال نظر