امریکا چگونه بزرگ‌ترین مشتری نفتی خود را از دست داد؟

۱۳۹۸/۰۵/۳۰ - ۰۲:۰۴:۵۹
کد خبر: ۱۵۱۲۲۷

تسنیم|

تحلیلگران انرژی هشدار داده‌اند که بالا گرفتن درگیری‌های تجاری بین دو اقتصاد برتر دنیا تأثیری منفی بر دورنمای صادرات نفت خام امریکا می‌گذارد. چین به زودی واردات نفت خام از امریکا را به طرز قابل توجهی کاهش می‌دهد.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، افزایش تنش‌های تجاری بین واشنگتن و پکن باعث شده ناظران خارجی در مورد دورنمای تیره صادرات نفت امریکا به چین هشدار دهند.استفان برناک، تحلیلگر انرژی گفت: «ابر تیره‌ای که دورنمای صادرات نفت خام امریکا را پوشانده، درگیری تجاری چین و امریکاست.»برناک گفت سال گذشته در همین زمان چین بزرگ‌ترین خریدار نفت خام امریکا بود ولی چینی‌ها در حال حاضر در آستانه توقف واردات نفت از امریکا هستند.وی توضیح داد در حالی که از دست دادن بزرگ‌ترین مشتری می‌تواند مانعی برای رشد اقتصادی امریکا باشد، ولی کاهش خرید چین را می‌توان با افزایش صادرات به سایر مشتریان جبران کرد. در آغاز ماه آگوست، دونالد ترامپ اعلام کرد واشنگتن 10 درصد عوارض اضافی بر 300 میلیارد دلار واردات چین از اول سپتامبر اعمال می‌کند.چین در پاسخ به این کار به یوان اجازه داد به زیر سطح 7 در برابر دلار برای اولین‌بار طی بیش از یک دهه برسد. امریکا با متهم کردن چین به دستکاری ارز یوان، درگیری‌های تجاری را افزایش داد.این درگیری تلافی‌جویانه قیمت نفت را به پایین‌ترین حد طی 7 ماه گذشته رساند. شاخص نفت برنت روز دوشنبه بعد از ظهر 59.08 دلار در هر بشکه معامله شد، در حالی که نفت امریکا 55.32 دلار در هر بشکه به فروش رسید.

متیو اسمیت، مدیر تحقیقات کالا در کلیپردیتا گفت هنوز خیلی زود است در مورد واردات نفت چین از امریکا نظر بدهیم.وی گفت آخرین محموله نفت امریکا در ششم آگوست خلیج مکزیک را به مقصد چین ترک کرده است. وی توضیح داد که فاصله یک هفته‌ای بین بارگیری‌ها غیر معمول نیست.چین، بزرگ‌ترین خریدار نفت دنیا یکی از برترین مقاصد نفت خام امریکا در نیمه اول سال گذشته میلادی بود. واردات نفت خام چین از امریکا تقریبا بلافاصله پس از آغاز جنگ تجاری کاهش یافت و با افزایش درگیری‌ها کاملا متوقف شد.

علاوه بر جریان نفت خام که تحت تاثیر جنگ تجاری قرار گرفته، از ماه مارس هیچ محموله گاز طبیعی مایع هم از امریکا به سمت چین نیامده است. پکن اعلام کرد خرید محصولات کشاورزی از امریکا را متوقف می‌کند. امریکا و چین میلیاردها دلار بر کالاهای یکدیگر از آغاز سال 2018 عوارض وضع کرده‌ که به بازارهای مالی آسیب زده است. مایکل میدن، مدیر برنامه انرژی چین در موسسه مطالعات انرژی آکسفورد گفت که در صورت اجرایی شدن عوارض ترامپ بر واردات چین از اول سپتامبر، چین هم بر اکثر واردات امریکا از جمله نفت عوارض وضع می‌کند.

 

ارسال نظر