اخبار

۱۳۹۷/۱۲/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۰۲۰۱

افزایش رقم «وام ضروری» بازنشستگان کشوری

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور با اشاره به افزایش وام ضروری بازنشستگان از چهار به پنج میلیون تومان و افزایش ۱۰۰ نفری در تعداد، گفت: امسال ۲۰ درصد به ظرفیت‌های رفاهی و خدماتی این مجموعه اضافه شده است. جمشید تقی‌زاده اظهار کرد: در بحث رفاهی، شمار سفرهای زیارتی و سیاحتی بازنشستگان از ۱۰۰ به ۲۰۰ هزار مورد رسیده و ۵۰ درصد تخفیف هتل نیز برای بازنشستگان در نظر گرفته‌ شده است. او افزود: در بخش درمان هم سال قبل هزار میلیارد تومان پرداخت شده بود که امسال ۴۰۰ میلیارد تومان به آن اضافه شد، ضمن آنکه بیمه تکمیلی بازنشستگان زیر پوشش نیز در حال ساماندهی است. مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با تأکید بر لزوم اجرای قانون ماده ۸۵ خدمات کشور مبنی بر یکسان بودن امتیازات و مزایای بازنشستگان با شاغلان، اظهار کرد: عده‌ای مشکلات این قشر را در کنار مشکلات آب و محیط زیست به عنوان ابر چالش معرفی می‌کنند اما معتقدم این امر یک ابر مساله بوده و قابل حل است. تقی‌زاده با بیان اینکه ۳۰ هزار میلیارد تومان برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیاز است، افزود: درخواست ما این است که ۱۵ هزار میلیارد تومان در بودجه سال ۹۸ برای این امر تخصیص یابد و این امر نیازمند همدلی و تدبیر همه بخش‌هاست. او تدبیر علمی، نقد عالمانه و منصفانه و نگاه امیدوارانه به آینده را لازمه عبور از شرایط فعلی دانست و ادامه داد: کشور قبلا هم شرایط تحریم را تجربه کرده ولی امروز می‌توان با مدیریت صحیح، تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد همان‌گونه که بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه این صندوق بالاترین سودها را دارند. این مسوول با بیان اینکه بازنشستگان نباید در خانه بمانند بلکه باید به صحنه بیایند، گفت: در همین خصوص در حال طراحی شغل‌هایی هستیم که آنها را مشغول کنیم و سپردن اداره کانون‌های بازنشستگی به بازنشستگان از جمله کارهاست. مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور یادآور شد: وقتی ورودی دستگاه‌ها به ازای خروجی آنها کمتر است چرا برخی موارد شاهد هستیم، از طریق حیات خلوت‌ها و بدون توجه به در نظر گرفتن منبع مالی برای پرداخت حقوق و با فشار به صندوق‌ها، نیروهای ورودی رشد می‌یابد. تقی‌زاده با بیان اینکه حداقل ۵۱ درصد مشکلات در جلسات مدیران و با هم‌افزایی دستگاه‌ها در شورای هماهنگی استان‌ها قابل حل است، اضافه کرد: هر کسی که نمی‌تواند مشکل را حل کند باید کنار برود. وی از سرمایه‌گذاری در طرح‌های با توجیه اقتصادی مناسب برای درآمدزایی صندوق، استقبال کرد و گفت: هم‌اکنون پول و گنجینه داریم ولی باید با مدیریت صحیح و در عمل از آنها به‌خوبی استفاده کنیم.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور همچنین با بیان اینکه در ایران بازنشستگی در سنین میان‌سالی اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: میانگین سن بازنشستگی در کشور ما حدود ۵۲ سال و در صندوق بازنشستگی کشوری بیش از ۶۵ درصد حقوق‌بگیران بازنشسته کمتر از ۶۵سال دارند ولی پیشنهاد ما ۶۸ تا ۷۰ سال است.

عکسبرداری و فیلمبرداری از بیماران مجاز است؟

آیا عکسبرداری و فیلمبرداری از بیماران مجاز است، انتشار اطلاعات بیماران در رسانه‌های عمومی چه قوانینی دارد، آیا می‌توان از نمونه‌های مربوط به بدن بیماران برای آموزش و پژوهش استفاده کرد؟ و ... سوالاتی که سازمان نظام پزشکی کشور در فصل هشتم آیین‌نامه اخلاق حرفه‌ای به آنها پاسخ داده و قوانین مربوط به این موارد را شرح داده است. بر اساس ماده ۸۵ آیین‌نامه اخلاق حرفه‌ای سازمان نظام پزشکی کشور، ارتباط شاغلان حِرف پزشکی و وابسته سازمان با رسانه‌ها، به هر شکل اعم از مصاحبه خبری، برنامه‌های تلویزیونی و ارایه هر نوع اطلاعات به رسانه‌ها تنها در صورتی موجه است که به هیچ‌وجه دربردارنده نقض حریم خصوصی بیماران نباشد، به فاش شدن اطلاعات پرونده سلامت آنها منجر نشود و در عین حال اعتماد عمومی را به حرفه و شاغلان حِرف پزشکی و وابسته مخدوش نکند. همچنین طبق ماده ۸۶ این آیین‌نامه، شاغلان حِرف پزشکی و وابسته مکلفند در اظهارنظرهای رسانه‌ای خود درباره بیمارانی که از چهره‌های شناخته شده در جامعه به شمار می‌روند، به گونه‌ای برخورد کنند که ضمن احترام به حریم خصوصی آنها، موجب آزردگی خانواده و نزدیکان بیمار نشوند و باعث فاش شدن ناموجه اطلاعات سلامت افراد یادشده نیز نشوند. در ماده ۸۷ آیین‌نامه اخلاق حرفه‌ای سازمان نظام پزشکی نیز آمده است که انجام هرگونه عکسبرداری و فیلمبرداری از بیماران با هدف تهیه محتوای آموزشی یا استفاده در فرایند پژوهشی (مانند گزارش موارد خاص) یا درمانی (مانند عکس‌هایی که برای انجام عمل زیبایی گرفته می‌شود)، تهیه برنامه سینمایی مستند یا خبری و مانند آن تنها پس از کسب اجازه از بیماران مجاز است. در مواردی که هویت فرد مشخص باشد، رضایت اخذ شده باید حتما مکتوب باشد. از طرفی مسوولیت هرگونه سوءاستفاده از فیلم یا تصاویری که با هدف آموزش یا پژوهش گرفته می‌شوند بر عهده شاغلان حِرف پزشکی و وابسته است که فیلم یا عکس یادشده را گرفتند. بر اساس ماده ۸۸ این آیین نامه در صورتی که قرار است فیلم یا تصویر گرفته شده در سطح عمومی پخش شود یا در اختیار رسانه‌های جمعی قرار گیرد، باید موضوع به تأیید رییس بیمارستان یا موسسه مربوط به آن برسد. در عین حال در ماده ۸۹ نیز گفته شده که اطلاعات و نمونه‌های مربوط به بدن بیمار مانند عکس‌های رادیوگرافی، نمونه‌های بافتی خون و مایعات بیولوژیک و محتوای ژنتیکی استخراج شده از بدن، بخشی از حریم خصوصی بیمار هستند و استفاده از آنها در صورتی برای مقاصد مختلف مانند اهداف پزشکی و پژوهشی مجاز است که یا رضایت صاحب آن گرفته شده باشد.

 

ارسال نظر