اخبار

۱۳۹۷/۱۱/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۸۶۴۴

کپی شدن اطلاعات کارت بانکی با ترفند اسکیمر

سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا تاکید کرد: واگذاری کارت به فروشندگان و اعلام رمز آن به معنای افتادن در دام اسکیمر است. به گزارش ایبِنا، سرهنگ حسین رمضانی با بیان اینکه هنوز برخی از شهروندان هنگام خرید، خودشان عملیات بانکی را انجام نمی‌دهند، اظهار داشت: این افراد برای پرداخت بهای کالا یا خدمات خریداری شده کارت بانکی خود را به همراه رمز آن در اختیار فروشندگان قرار می‌دهند تا عملیات بانکی را فروشندگان انجام دهند. وی با بیان اینکه یک بار کشیدن کارت بانکی روی دستگاه اسکیمر یا کارتخوان متصل به اسکیمر کافی است تا تمام اطلاعات کارت بانکی شهروند ثبت شود، افزود: این عمل اشتباه است و اگر فروشنده مجرم باشد می‌تواند به جای کشیدن کارت بانکی شما در دستگاه کارت‌خوان در دستگاه اسکیمر کارت کشیده و اطلاعات کارت بانکی شما را کپی کند و با دانستن رمز آن به راحتی از کارت شما برداشت کند. سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: شهروندان حتما هنگام خرید، خود عملیات بانکی را انجام دهند و به هیچ عنوان رمز خود را برای فروشندگان اعلام نکنند. این مقام انتظامی تأکید کرد: ‌وارد کردن رمز عبور توسط مشتری می‌تواند تضمین‌کننده امنیت کارت‌بانکی باشد چرا که حتی در صورت نصب اسکیمر روی دستگاه کارت‌خوان، بدون اطلاع از رمز عبور، امکان برداشت از کارت بانکی، امکان‌پذیر نخواهد بود. سرهنگ رمضانی با بیان اینکه شهروندان مراقب باشند حتما در هنگام انجام عملیات بانکی در دستگاه‌های کارت خوان یا عابر بانک کسی رمز آنها را مشاهد نکند، گفت: هنگام انجام عملیات بانکی با دستگاه کارتخوان، دستگاه در معرض دید دوربین‌های مدار بسته فروشگاه نباشد که ورود رمز شما را بتواند ثبت کند. وی به شهروندان توصیه کرد: هنگام انجام عملیات بانکی در دستگاه‌های کارتخوان، دقت کنند دستگاه‌های مزبور شکسته، چسب خورده یا قطعه اضافی به آن متصل نباشد چرا که هر کدام از این علائم می‌تواند نشانه‌ای از وجود دستگاه اسکمیر در کنار دستگاه کارتخوان باشد که می‌تواند اطلاعات بانکی کارت شما را کپی کند. وی با بیان اینکه به خاطر سپردن این اطلاعات از سوی شهروندان می‌تواند به رفتار و تصمیم‌گیری بهتر در مواقع مهم کمک کند، افزود: اگر شهروندان هنگام پرداخت وجه خرید از طریق دستگاه کارتخوان بانکی با قطعه اضافی متصل به کارتخوان برخورد کردند از کشیدن کارت بانکی خودداری کنند و حتی می‌توانند این موارد را به بانک مربوطه یا پلیس فتا از طریق سایت پلیس فتا گزارش دهند.

فین‌تک‌ها بازار را به نفع مشتریان تغییر می‌دهند

فین‌تک‌ها می‌توانند اکوسیستم را به نفع مشتریان بانک‌ها تغییر دهند. فین تک‌های نوظهور در سال‌های اخیر، می‌توانند آغازی برای عصر جدید خدمات مالی مبتنی بر فناوری باشند که با حمایت بانک‌ها و زمینه‌سازی بانک مرکزی توانایی آن را دارند که اکوسیستم بانکی را به نفع مشتریان تغییر دهند. به گزارش «تعادل»، علی دیواندری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: در حال حاضر که با پیشرفت‌های فناوری، فین تک‌های حوزه پرداخت به عنوان پدیده‌ای در حال رشد در کشور مطرح شده‌اند، انتظار می‌رود این استارت‌آپ‌ها بتوانند نظام بانکی را در افزایش کیفیت خدمات یاری رسانند. دبیر هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت خاطرنشان کرد: بانک‌ها نیز به منظور پاسخ دهی موثرتر و دقیق‌تر به نیازهای مشتریان می‌توانند با فراهم آوردن پلتفرم‌های مناسب، از ظرفیت بالای این بازیگران جدید در عرصه خدمات مالی بهره‌مند شوند. به عبارت دیگر، بانک‌ها و فین تک‌ها به سمت همزیستی و مشارکت دوجانبه در حال حرکت هستند.

تحقق بانکداری مدرن در گرو همکاری با استارت‌آپ‌ها

رییس شورای هماهنگی بانک‌ها گفت: توسعه بانکداری الکترونیکی، ایجاد مفهوم بانکداری مجازی و گذار از بانکداری سنتی به بانکداری مدرن، همه در گرو همکاری نزدیک نظام بانکی با استارت آپ‌ها است.به گزارش ستاد خبری هشتمین همایش بانکداری الکترونیک، محمدرضا حسین‌زاده رییس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و مدیرعامل بانک ملی درباره اهمیت حضور استارت‌آپ‌ها در نظام بانکی اظهار داشت: استارت آپ‌ها که در گذشته نه چندان دور تنها یک اسم بودند، امروز به جزو جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده‌اند. آنها کسب و کارهای کوچکی هستند که به دور از بروکراسی اداری، فرایندهای دست و پاگیر معمول و هزینه‌های گزاف، یک ایده کوچک را به یک دستاورد بزرگ تبدیل می‌کنند.

وی افزود: استارت‌آپ‌ها علاوه بر اینکه به‌شدت مورد توجه نظام بانکی قرار گرفته‌اند، در توسعه فعالیت‌های بانکداری هم نقش مهمی را ایفا می‌کنند. به گفته حسین زاده، بانک ملی ایران با همکاری استارت‌آپ‌ها توانسته خدمات قابل توجهی به مشتریان خود ارایه کند. پیام‌رسان «بله» نمونه موفق و بی‌بدیل این همکاری است، تا جایی که نه تنها تحسین فعالان نظام بانکی در داخل و حتی در خارج را نیز برانگیخته است.

رییس شورای هماهنگی بانک‌ها با بیان اینکه من از نزدیک با تعداد قابل توجهی از ایده پردازان و فعالان حوزه استارت آپ ملاقات کرده و با دیدگاه‌هایشان آشنا شده‌ام، گفت: مالکان استارت‌آپ‌ها و فین‌تک‌ها، جوانان تحصیل کرده کشورمان هستند که بدون هیچ ادعایی، فقط پیاده‌سازی اهداف بلندشان را می‌خواهند.

 

ارسال نظر