ایجاد 100 هزار شغل در حوزه فناوری و ارتباطات

۱۳۹۶/۱۱/۲۵ - ۰۰:۱۶:۰۴
کد خبر: ۱۱۶۸۸۵
ایجاد 100 هزار شغل در حوزه فناوری و ارتباطات

رییس‌جمهور، اراده، اطمینان، نشاط و امید به آینده را اساس پیشرفت دانست و با تاکید بر اینکه مدیرانی باید بمانند که به آینده امید صد در صدی دارند، اظهارداشت: انسجام و وحدت مردم، عامل پیروزی انقلاب اسلامی بود و تا زمانی که این انسجام و وحدت هست، هیچ قدرت خارجی کاری از پیش نخواهد برد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت حسن روحانی روز سه شنبه در نشست مشترک استانداران، وزرا، روسای سازمان‌های اقتصادی و مدیران موسسات مالی و اعتباری با قدردانی از حضور مردم وفادار و زمان شناس در راهپیمایی با عظمت ۲۲بهمن همگان را به تلاش برای تقویت امید در کشور فرا خواند و اظهار کرد: ملت جلو است اما دستگاه‌های تبلیغاتی ما از ارزیابی‌های جهانی نیز عقب هستند و بذر یاس می‌پاشند.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: حضور مردم در صحنه‌های مختلف همیشه مغتنم است و در شرایط فعلی حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن در همه استان‌ها، شهرها، بخش‌ها و حتی روستاها بسیار باعظمت بود و نشان داد که مردم مصمم هستند، مسیری که حدود ۴۰سال پیش شروع کردند را ادامه دهند.

دکتر روحانی اضافه کرد: با وجود برخی مشکلات، مردم با قوت مسیر استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را طی می‌کنند و امروز هم اگر از مردم سوال شود، در مقابل دخالت بیگانگان، اختناق یا استبداد، باز هم با 98.2درصد به جمهوری اسلامی رأی می‌دهند.

رییس‌جمهور گفت: ممکن است مردم در شیوه و نحوه اجرا و برنامه‌ها به اداره امور، انتقاداتی داشته باشند، اما خواهان احترام به فرهنگ ملی و دینی‌شان هستند و هیچ‌کس نمی‌خواهد فساد در جامعه باشد و همه به دنبال مبارزه با فساد هستند و انقلاب اسلامی برای استقلال، آزادی، فرهنگ اسلام و فرهنگ ملی و برای جمهوریت و اسلامیت بود و معتقدند که این مسیر قابل بازگشت نیست و ملت ایران آرمان‌ها و مسیری را که انتخاب کرد با قدرت ادامه خواهد داد. دکتر روحانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران با وحدت و انسجام همه ملت ایران به ثمر نشست، خاطرنشان کرد: امام راحل، مردم ایران و رژیم فاسد و غیرقانونی شاه، قبل از سال ۵۷ نیز حضور داشتند، اما چرا انقلاب در سال ۴۱یا ۴۲ به پیروزی نرسید. تفاوتی که سال ۵۷ با سال‌های گذشته خود داشت این بود که در این سال همه مردم به انسجام و آرمان مشترکی دست یافتند و همه آماده فداکاری در راه رسیدن به آن آرمان‌ها و اهداف شدند.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه تا زمانی که وحدت و انسجام در جامعه وجود دارد، انقلاب اسلامی نیز پایدار خواهد ماند، گفت: هیچ قدرت خارجی و هیچ گروه و گروهکی تا زمانی که ملت ایران منسجم هستند، نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و انقلاب پایدار خواهد ماند.

روحانی با بیان اینکه وظایف سخت و سنگینی در قبال انقلاب اسلامی، مردم ایران و نظام بر عهده داریم، اظهار کرد: وقتی که براساس قانون اساسی مسوولیت اجرایی کشور را بر عهده گرفتیم بار بسیار سنگینی بر دوش‌مان قرار گرفته و باید تلاش خود را انجام دهیم تا این مسوولیت را به درستی به انجام برسانیم.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه اراده، نشاط و امید به آینده از پایه‌های اصلی پیشرفت کشور است، گفت: اگر کسی نشاط و امید صد در صدی به آینده ندارد، نباید در مسوولیت بماند و مدیرانی باید سر کار بمانند. ما کاملا به آینده کشور امیدواریم و می‌توانیم کشورمان را در مسیر پیشرفت قرار دهیم.

وی با طرح این سوال که چرا همه دنیا در خصوص برجام در برابر ترامپ ایستادند، اظهار داشت: بی‌تردید اگر نظام و آینده کشورمان مستحکم نبود، بیش از ۱۹۰کشور جهان روبه‌روی ترامپ نمی‌ایستادند و این ایستادگی نشانه اعتماد جهان به این نظام، ملت و دولت است چراکه آنها در مسیری که می‌خواهند قرار بگیرند، محاسبات لازم را انجام می‌دهند و بی‌دلیل تمام حیثیت و توان سیاسی خود را هزینه نمی‌کنند. دکتر روحانی اضافه کرد: در ابتدای دولت یازدهم ریسک اعتباری ایران بیش از ۷درصد بود و امسال به ۵ درصد رسیده است و این نیز نشانه‌یی از افزایش اعتماد جهانی به کشورمان است و سایر شاخص‌ها نیز همین روند اعتماد جهانی را نشان می‌دهد و البته در این میان نباید به هیاهوی بوق‌های خارجی اعتنایی کرد البته برخی دستگاه‌های تبلیغاتی داخلی نیز از ارزیابی‌های جهانی نسبت به پیشرفت ایران عقب هستند و بذر یأس می‌پاشند و این درحالی است که ملت ایران همچنان جلوتر ازهمه این دستگاه‌ها در حال حرکت است.

 رییس‌جمهور با بیان اینکه براساس آمار و ارقام، رشد اقتصادی سال ۹۶ بالاتر از متوسط جهانی خواهد بود، گفت: این موضوع نشان‌دهنده درستی مسیری است که کشور طی می‌کند و اینکه دولت در 4.5سال گذشته بطور مداوم تورم را کاهش می‌دهد به معنای توانایی دولت و آرامش جامعه است و مصمم هستیم روند حفظ تورم تک رقمی، رشد اقتصادی بالای ۵درصد و کاهش بیکاری را با قوت ادامه دهیم. دکتر روحانی افزود: باید نرخ بیکاری را کاهش داده و به سمت تک ‌رقمی شدن حرکت کنیم و در این مسیر دشوار همه باید دست به دست هم دهیم.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از مدیریت وزارت کشور و شورای امنیت در اغتشاشات دی‌ماه، اظهار داشت: اینکه یک بحران در طول یک هفته جمع می‌شود، اقدامی بسیار بزرگ و ارزنده است که البته در این زمینه همه دستگاه‌ها به صحنه آمده و به خوبی و با دقت این بحران را مدیریت کردند.

 دکتر روحانی تصریح کرد: در روز اول شروع بحران و اغتشاشات به پلیس دستور دادیم که بدون سلاح امنیت را در خیابان‌ها برقرار کند و پلیس کشورمان با آرامش کامل امنیت را برقرار کرد. رییس‌جمهور با بیان اینکه قانون اساسی کشورمان ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد و به خوبی می‌تواند، ضمن اداره کشور، رضایت عمومی را هم به شرط التزام و اجرای کامل آن برقرار سازد، اظهار داشت: باید از همه ظرفیت‌های قانون اساسی در مدیریت بهتر امور استفاده کنیم و فصول مختلف قانون اساسی از جمله فصل سوم قانون اساسی که مربوط به حقوق ملت است را مورد توجه قرار دهیم.

روحانی گفت: در اجرای قانون اساسی، همه دستگاه‌ها، باید مشارکت داشته باشند اما رییس‌جمهور مسوولیت و وظایف خاصی نسبت به اجرای قانون اساسی دارد و مسوول اجرای آن است و در این مسیر همه قوا و نهادها باید در کنار هم قرار بگیرند.

 رییس‌جمهور در ادامه با قدردانی از اقدامات انجام شده در حوادث غیرمترقبه اخیر به ویژه زلزله کرمانشاه و کرمان بر تسریع در رفع نواقص و مشکلات تاکید کرد و گفت: در مجموع می‌توان گفت که در خصوص حوادث اخیر به ویژه در کرمانشاه و کرمان اقدامات خوبی انجام گرفت. البته جبران آنچه مردم از دست داده‌اند به ویژه از لحاظ روحی و روانی بسیار دشوار است، اما همه باید تلاش کنیم تا از آلام و دردهای آسیب‌دیدگان کم کنیم.

دکتر روحانی تسریع در اسکان دایمی زلزله‌زدگان را مورد تاکید قرار داد و گفت: در رسیدگی به امور زلزله‌زدگان دولت در همه مراحل در کنار مردم قرار دارد و هر دستگاهی که برای تامین کانکس اعلام آمادگی کرد، دولت از آن استقبال کرده و هزینه‌اش را پرداخت نمود و دستگاه‌های مختلف اعم از وزارت کشور، بهداشت و درمان، نیروهای امدادی و خدماتی و هلال احمر، زحمات فراوانی در این زمینه کشیدند که از همه آنها تشکر می‌کنم.

 رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه سال آینده به عنوان چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، بایستی سال نشاط، امید و شادمانی مردم ایران باشد، اظهار کرد: باید سخت‌گیری و دخالت‌ها در زندگی مردم سراسر کشور، کم شود و همگان اساس اسلام را که بر پایه فرهنگ، اصلاح و تبلیغ است را در مواجهه با مردم در پیش بگیرند چراکه اسلام دین مشقت و سختگیری نیست بلکه دین بشارت و هدایت و سمحه و سهله است.

دکتر روحانی تصریح کرد: ملت ایران با وجود خواست دشمنان در سال آینده بزرگ‌ترین جشن پیروزی انقلاب اسلامی را برگزار خواهد کرد و ان شاء‌الله سالگرد نیم‌ قرن انقلاب را نیز با عظمت و افتخار بالاتری جشن می‌گیرند چراکه ملت ایران مصمم است مسیر استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و حاکمیت ملی را ادامه دهد.

رییس‌جمهور در ادامه اشتغال را از مهم‌ترین مطالبات مردم دانست و با تاکید بر اینکه در سال آینده باید حرکت فوق‌العاده‌یی در مسیر اشتغال‌زایی انجام شود، گفت: در زمینه اشتغال جوانان و تحصیلکردگان دانشگاهی بایستی شاهد اقدامات ویژه‌یی باشیم و در رابطه با اشتغال روستایی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، موظف است تمام منابع پیش‌بینی شده برای اشتغال روستایی را تا پایان تیر ماه سال آینده اختصاص دهد و همه باید توجه داشته باشیم که در قبال حتی برای یک روز تاخیر در اشتغال جوانان مسوول هستیم.

 دکتر روحانی خاطرنشان کرد: از امروز تا پایان سال ۹۷ سهم بیمه کارفرمایان هر کارگاهی که در چارچوب طرح تکاپو، نیروی کار جذب کرده و آموزش دهد برعهده دولت خواهد بود. در این زمینه بیمه حوادث را هم دولت برعهده می‌گیرد. بی‌تردید با اشتغال روستایی و توجه به آموزش حین کار می‌توان تحول بزرگی در زمینه اشتغال ایجاد کرد.

رییس‌جمهور همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت مهارتاموزی برای تمام

تحصیل‌کرده‌ها و تعیین مشوق‌هایی برای اشتغال به کار آنان فرا خواند. دکتر روحانی فناوری اطلاعات، فضای مجازی، سرعت بالای اینترنت را از ضرورت‌های اقتصاد و اشتغال دانست و گفت: اقتصاد آینده به سمت، اقتصاد دیجیتالی حرکت می‌کند و اشتغال در این حوزه، تحولی در معادلات آینده اقتصادی در عرصه جهانی ایجاد خواهد کرد.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: توجه به اشتغال در فضای مجازی می‌تواند واسطه‌های مضر و هزینه حمل و نقل و تاخیر در چرخه تولید و خدمات را حذف کند و باعث شود تا جنس و محصول ارزان به دست مردم برسد.

دکتر روحانی افزود: بخش فناوری اطلاعات و افزایش سرعت اینترنت، پایه اصلی در آینده کشور است که بعضی متاسفانه اهمیت آن را درک نمی‌کنند. امروز باید همه به میدان آمده و کمک کنند تا فضای مجازی را منزه کرده و این فضا در مسیر علم، کسب و کار، کشاورزی و اشتغال مردم قرار بگیرد.

رییس‌جمهور همه مسوولان اجرایی و استانی را به تقویت زیرساخت‌های لازم برای توسعه فضای مجازی و فناوری اطلاعات، توصیه کرد و گفت: در دولت یازدهم حدود ۲۰هزارمیلیارد تومان در حوزه توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات هزینه شد تا مردم راحت‌تر زندگی کنند و به دنبال نسل سوم و چهارم موبایل هستیم تا شغل موبایل محور ایجاد شود و در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد ۱۰۰هزار شغل برای سال ۹۷ پیش‌بینی شده است. دکتر روحانی در ادامه به برنامه دولت برای اصلاح بافت‌های فرسوده اشاره کرد و گفت: دولت زمین‌های فراوانی در سراسر کشور دارد و طبق قانون تمام دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها، زمین‌هایی که در اختیار دارند را برای ساخت مسکن و بازآفرینی بافت‌های فرسوده به وزارت راه و شهرسازی واگذار کنند.

دکتر روحانی در ادامه به برنامه دولت برای اصلاح بافت‌های فرسوده اشاره کرد و گفت: دولت زمین‌های فراوانی در سراسر کشور دارد و طبق قانون تمام دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها، زمین‌هایی که در اختیار دارند را برای ساخت مسکن و بازآفرینی بافت‌های فرسوده به وزارت راه و شهرسازی واگذار کنند.

 رییس‌جمهور با بیان اینکه مهم‌ترین اصل دولت در بخش مسکن، حفظ سلامتی و زندگی مردم است، گفت: به هر ساکن بافت فرسوده، مسکنی با ۲۰درصد زیربنای بیشتر تحویل می‌شود. طرح بازآفرینی شهری برنامه اساسی دولت برای مسکن خانه‌اولی‌ها، صیانت از جان و سلامت مردم و نوسازی محلات کهنه و فرسوده است. دکتر روحانی گفت: خواسته اصلی توسعه‌گر در بازآفرینی بافت‌های فرسوده این است که بتواند واحدهایی را که متعلق به خودش است بلافاصله به فروش برساند و در این راستا دولت تضمین می‌دهد با ارائه مشوق‌ها و تسهیلات بانکی لازم به مردم، توسعه‌گر بتواند ۵۰ درصد متعلق به خود را در زمان کوتاهی بفروشد.

رییس‌جمهور افزود: با بازآفرینی بافت‌های فرسوده ضمن ایجاد تحرک بزرگ در صنعت ساختمان، اشتغال فراوان و تامین مسکن برای جوانان و اصلاح چهره شهر را نیز به همراه دارد.

روحانی در ادامه با اشاره به اقدامات دولت برای کاهش مصرف آب و توسعه سامانه آبیاری‌های نوین، گفت: تا پایان امسال ۱۴۰هزار هکتار و در سال آینده نیز ۲۵۰هزار هکتار زیر سامانه نوین آبیاری قرار خواهد گرفت و حفظ منابع آبی، صیانت از محیط زیست و سلامت مردم از اولویت‌های اصلی، دولت است. وزارت نیرو نیز علاوه بر آب‌رسانی مسوول حفظ حق‌آبه‌ها و تالاب‌ها نیز محسوب می‌شود.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: در حوزه محیط زیست، بعضاً سخت‌گیری‌هایی در فعالیت‌های صنعتی وجود داشت که رییس جدید سازمان محیط زیست در گزارشی اعلام کرد که تقریبا تمام موارد مشکل‌دار را در این حوزه برطرف کرده است و براساس این گزارش با اقدامات انجام شده، ظرفیت ایجاد ۱۷۶هزار شغل جدید به وجود آمده است.

روحانی تسهیل در موضوع سرمایه‌گذاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: در ایران جاذبه‌ها و امکانات فراوانی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد، اما لازم است که مقررات دست و پا گیر حذف شود و شرایطی فراهم شود که سرمایه‌گذار به راحتی و در کمترین زمان بتواند مجوزهای لازم را برای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی به دست بیاورد.

رییس‌جمهور با اشاره به اقدامات دولت در مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها گفت: باید در زمینه مقابله با ریزگردها، تحول بزرگی ایجاد شود و در سال آینده بیش از ۱۲هزار هکتاری که امسال مالش پاشی شده، مالش پاشی صورت بگیرد و مصمم هستیم در شهرهای بزرگ نیز آلوده‌کننده‌های هوا را کاهش داده و به تدریج حذف کنیم و برای این کار نوسازی ناوگان حمل و نقل در دستور کار قرار گرفته است. دکتر روحانی خاطرنشان کرد: باید ناوگان حمل و نقل سنگین و نیمه سنگین، با حرکت سریع و در مدت ۳ الی ۴سال نوسازی شود و برای این کار دولت تعهد کرده همزمان با تحویل کامیون فرسوده، کامیون نو را با نصف قیمت واگذار کند. توجه به سلامت مالک خودروی سنگین و نیمه سنگین و خانواده وی و حتی سلامت مردم و نیز تقویت صنعت خودروسازی، از مزایای این برنامه است و تمام نیازهای ارزی برای ساخت خودروهای سنگین و نیمه سنگین جدید تامین می‌شود.

رییس‌جمهور در ادامه لزوم مهارت‌آموزی در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید همه دانش‌آموزان و دانشجویان در پایان مقطع تحصیلی خود حداقل یک مهارت تخصصی داشته باشند.

 روحانی با بیان اینکه دولت برای تفویض اختیار به استانداران آمادگی دارد، همه مسوولان را به حضور جوانان و زنان در عرصه‌های مدیریتی توصیه کرد و گفت: باید جوانان هر چه سریع‌تر به عرصه مدیریت وارد شوند و فاصله مدیریت با نسل جوان کاهش یابد. زنان کشورمان نیز شایستگی‌های فراوانی دارند و بایستی در سطوح مختلف مدیریتی وارد شوند. رییس‌جمهور همچنین توجه و نگاه یکسان به اقوام و مذاهب مختلف را از سوی مسوولان مورد تاکید قرار داد و گفت: همه ایرانیان و اقوام و مذاهب گوناگون باید احساس کنند که مدیران کشور و مسوولان با نظر واحدی به آنها نگاه می‌کنند و هیچ تفاوتی بین آنها قایل نیستند. دکتر روحانی تصریح کرد: انسجام و وحدت با شعار ایجاد نمی‌شود، بلکه با عمل و رسیدگی به امور، اقشار مختلف مردم است که وحدت ایجاد کرد و جامعه ایران، جامعه محبت، برادری و اخوت است. در ابتدای این مراسم وزرای، «صنعت، معدن و تجارت»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «ارتباطات و فناوری» و «نیرو» در سخنان جداگانه‌ای، گزارشی از وضع موجود و برنامه‌های آتی برای ایجاد اشتغال و تقویت تولید ارائه کردند.

رییس‌جمهور همه مسوولان اجرایی و استانی را به تقویت زیرساخت‌های لازم برای توسعه فضای مجازی و فناوری اطلاعات، توصیه کرد و گفت: در دولت یازدهم حدود ۲۰هزارمیلیارد تومان در حوزه توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات هزینه شد تا مردم راحت‌تر زندگی کنند و به دنبال نسل سوم و چهارم موبایل هستیم تا شغل موبایل محور ایجاد شود و در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد ۱۰۰هزار شغل برای سال ۹۷ پیش‌بینی شده است

دکتر روحانی فناوری اطلاعات، فضای مجازی، سرعت بالای اینترنت را از ضرورت‌های اقتصاد و اشتغال دانست و گفت: اقتصاد آینده به سمت، اقتصاد دیجیتالی حرکت می‌کند و اشتغال در این حوزه، تحولی در معادلات آینده اقتصادی در عرصه جهانی ایجاد خواهد کرد

روحانی: بخش فناوری اطلاعات و افزایش سرعت اینترنت، پایه اصلی در آینده کشور است که بعضی متاسفانه اهمیت آن را درک نمی‌کنند

 

ارسال نظر