اخبار

۱۳۹۶/۰۹/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۲۶۰۱

مشکلات صنعت چاپ

رییس اتحادیه صحافان، بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی چاپ، بسته‌بندی و ماشین آلات وابسته تهران را تشریح کرد.

رییس اتحادیه صحافان در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق اصناف ایران» با تشریح برنامه نمایشگاه صنعت چاپ سال ۹۶ گفت: بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی چاپ، بسته‌بندی و ماشین آلات وابسته تهران، از ۲۲ تا ۲۵ آذرماه در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزار می‌شود. این نمایشگاه متشکل از ۱۳ سالن است.

همچنین غفاری اضافه کرد: امسال در نمایشگاه شاهد حضور ۶۵۰ شرکت هستیم که ۲۰۰ غرفه برای شرکت‌های خارجی و ۴۵۰ غرفه برای شرکت‌های داخلی است. از کشورهای مختلف جهان از جمله ایتالیا، آلمان، اتریش، سوئد، اسپانیا، کره، هند، چین و ترکیه در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت. او ضمن مقایسه نمایشگاه صنعت چاپ سال جاری با سال قبل، گفت: نسبت به سال قبل، کلاس‌های آموزشی متنوعی را برای علاقه‌مندان صنعت چاپ برگزار کردیم.

همچنین تبلیغات برای حضور در نمایشگاه امسال را از حدود اردیبهشت ماه آغاز کردیم که در تلویزیون، مجلات و کانال‌های مجازی نیز حضور مستمر داشتیم. به گفته رییس اتحادیه صحافان، حضور مستمر غرفه داران خارجی در این نمایشگاه نشان‌دهنده انتقال تکنولوژی است. البته همیشه ما در نمایشگاه‌ها، شاهد امضای قرارداد برای خرید و فروش ماشین آلات صنعت چاپ هستیم که این نمایشگاه می‌تواند راه خوبی برای انتقال فناوری باشد. نکته‌یی که در رابطه با صنعت چاپ وجود دارد، این است که حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد ماشین آلات وارداتی هستند.

بنابر این حالا که نرخ ارز نیز افزایش یافته است، باید ببینیم امسال چه تحولی در برنامه خرید و فروش صورت خواهد گرفت. غفاری تاکید کرد: در صنعت چاپ، مشکل اساسی چاپخانه‌های دولتی است که تا زمانی که رقیب سرسخت ما به نام دولت، مشکلات را حل نکند، همچنان مشکلات پابرجا خواهد ماند. مشکل دیگر نیز واحدهایی هستند که به دلیل گرانی ارز و مشکلات اقتصادی، تمایل به خرید ماشین آلات را کاهش داده است.

احتمال تمدید قانون آزمایشی مالیات

مشاور مالیاتی اتاق اصناف از احتمال تمدید قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده فعلی برای سال آینده و پس گرفتن لایحه مالیات ارزش افزوده در مجلس خبر داد.

محمدرضا جعفریان در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده، اظهار کرد: شواهد نشان می‌دهد، بر اساس توافق قوه مجریه و مقننه تصمیم بر این شده که لایحه مالیات بر ارزش افزوده که طی سال‌های گذشته در کمیته‌های مختلف با حضور بخش خصوصی و ذی‌نفعان بررسی شد، دولت آن را پس بگیرد. او در گفت‌وگو با فارس افزود: قرار است قانون آزمایشی فعلی که هر سال در بودجه تمدید می‌شود، با اندکی اصلاحات در مجلس بررسی و به تصویب برسد.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران بابیان اینکه طی ۳ سال اخیر لایحه مالیات ارزش افزوده بررسی شد، گفت: نقاط قوت و ضعف پیش‌نویس لایحه بودجه بررسی و اصلاح شد، زیرا قانون فعلی به لحاظ ساختاری و ماهیتی چالش‌های اساسی دارد، اما در نهایت اکنون فصل بودجه رسیده و احتمالاً قانون آزمایشی فعلی برای سال آینده نیز تمدید خواهد شد.

این فعال بخش خصوصی با تاکید بر اینکه طی ۴ سال اخیر قانون آزمایشی با ایرادات ساختاری و اساسی در قوانین بودجه سالانه تمدید شده است، بیان کرد: از پشت پرده چنین تصمیماتی خبر نداریم و شواهد نشان می‌دهد که اتفاقاتی در جریان است که امیدواریم به نفع مردم باشد. به گفته جعفریان، قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده ایرادات مبنایی و ساختاری زیادی داشته و اکنون ۵۳ ماده، حدود ۴۰۰ بخشنامه و دستورالعمل اجرایی دارد.

این نشان می‌دهد که در اجرا دچار مشکل است و تفاسیر متعدد از آن می‌شود، اما فضای کسب‌وکار و تولید را مشوش و با مشکلات عدیده روبرو ساخته است.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف افزود: نمایندگان مجلس چگونه یک قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده را در قانون برنامه پنجم آوردند و اکنون ۹ سال است، اجرایی می‌شود. جعفریان با ابراز تاسف از اینکه لایحه صندوق مکانیزه فروش یک ماه است، نهایی شده و توسط هیات رییسه مجلس برای طرح در صحن مجلس معطل است، یادآور شد: کار آنقدر آهسته پیش رفت که فصل بررسی بودجه رسیده و قانون ناقص و مشکل‌دار گذشته ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف افزود: دولت احتمالاً لایحه مالیات ارزش افزوده را پس می‌گیرد و مجدداً قانون فعلی با اصلاح و تغییرات تهیه خواهد شد و مسیر بررسی و تصویب را مجدداً در مجلس طی خواهد کرد که قطعاً به امسال نمی‌رسد.

او با تاکید بر اینکه شرایط کنونی به نفع نظام اقتصادی و مالیاتی کشور نیست، عنوان کرد: قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده به‌علت تغییر‌پذیری، برداشت‌های متفاوتی در اجرا به همراه دارد که تولید و خدمات را با مشکل مواجه کرده است.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف خاطرنشان کرد: لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده اواخر سال ۹۵ به مجلس آمد، اما معلوم نیست چرا روند بررسی در این مدت طولانی بی‌نتیجه مانده است.

 

 

ارسال نظر