اعزام هیاتی از کمیسیون امنیت ملی به میانمار

۱۳۹۶/۰۶/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۸۹۷

 اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی روز گذشته در جلسه فوق‌العاده خود مقرر کردند که هیاتی از این کمیسیون به منطقه و میانمار اعزام و کمک‌های بشردوستانه مجلس و نمایندگان برای مسلمانان میانمار ارسال شود. در این جلسه فوق‌العاده‌یی که با حضور ابراهیم رحیم‌پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر خارجه و همکاران ایشان با هدف بررسی فاجعه نسل‌کشی آشکار مسلمانان در میانمار و اقدامات عملی لازم برای خاتمه این جنایات برگزار شد.

در ابتدای جلسه علاء‌الدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هدف این جلسه را بررسی ابعاد فاجعه انسانی در میانمار و راه‌های عملی مقابله با آن خواند و ضمن اشاره به شرایط اسفبار فاجعه میانمار و ابراز تاسف از بی‌تفاوتی مجامع بین‌المللی گفت که جای تاسف است که این فاجعه در کشوری رخ داده که رهبر آن جایزه صلح نوبل را می‌گیرد. بعد از توضیحات بروجردی بیانات مقام معظم رهبری در ارتباط با موضوع میانمار پخش شد که ایشان از سکوت مجامع بین‌المللی اظهار تاسف کردند و با اشاره به ابعاد این فاجعه انسانی آن را یک موضوع سیاسی دانستند.

همچنین سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر لزوم بررسی سابقه تاریخی این فاجعه و تغییر نام برمه به میانمار و مسائل داخلی این کشور گفت: مهاجرت اجباری ۳۰۰ هزار مسلمان از میانمار به بنگلادش مصیبت بزرگی است چون بنگلادش هم امکانی برای اسکان آنها ندارد به همین دلیل مسلمانان از دو طرف در فشار هستند بطوری که ارتش میانمار به روی آنها آتش گشوده و از سوی دیگر ارتش بنگلادش در مقابل آنهاست و این وضعیت شرایط را حادتر کرده است.

اعضای کمیسیون امنیت ملی نیز در اظهارات خود به اقدامات عملی از جمله اعلام موضع شفاف و با صدای بلند جمهوری اسلامی ایران و اقدامات عملی لازم تاکید کردند و خواستار فعالیت‌های ضروری دیپلماتیک به عرصه‌های منطقه‌یی و بین کشورهای مسلمان و عضو بین‌المجالس اسلامی و عرصه‌های بین‌المللی شدند. ارسال کمک‌های بشردوستانه از طرق مختلف، برانگیختن عکس‌العمل حقوق بشر دوستانه سازمان‌های مردم‌نهاد، رجوع به محاکم بین‌المللی و داخلی برای طرح این جنایت به عنوان یک جنایت بشری، استفاده از مکانیسم ارجاع از طریق شورای امنیت سازمان ملل، کشورهای عضو سازمان ملل، دادستان بین‌المللی و سازمان‌های مردم نهاد و همچنین اعزام هیات پارلمانی از کمیسیون به کشورهای همسایه میانمار در کنار فعال‌تر شدن کمیته حقوق بشر کمیسیون در تعامل با ستاد حقوق بشر اسلامی قوه قضاییه و وزارت خارجه از جمله موارد مورد تاکید اعضای کمیسیون امنیت ملی است.

در ادامه اعضای کمیسیون امنیت ملی بر لزوم فعال شدن دستگاه قضا برای تعامل با محافل قضایی بین‌المللی، فعال شدن رسانه‌ها و فضای مجازی در جهان اسلام، ضرورت استفاده از ابزار اقتصادی و فشارهای سیاسی و صدور بیانیه از سوی کمیسیون مبنی بر محکومیت فاجعه و راهکارهای عملی لازم در کنار استفاده از ظرفیت کشورهای جنبش غیرمتعهد و سازمان‌های همکاری‌های اسلامی تاکید کردند و همچنین خواستار همراهی هیاتی از کمیسیون امنیت ملی با وزارت خارجه جهت اعزام کمک‌های بشر دوستانه به بنگلادش برای آورگان میانمار شدند.

پس از اظهارات نمایندگان این کمیسیون، بهارستانی‌های حاضر، در جمع‌بندی ۱۲ بند را به عنوان پیشنهادات عملی تصویب کردند. به گزارش ایسنا این مصوبات به شرح زیر است:

۱ - اعزام هیاتی از کمیسیون به منطقه و میانمار

۲ - کمک بشردوستانه مجلس و نمایندگان به مسلمانان میانمار

۳ - نامه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به همتایان خود در مجالس کشورهای اسلامی؛

۴ - گفت‌وگوی تلفنی رییس مجلس با روسای مجالس کشورهای اسلامی؛

۵- درخواست تشکیل جلسه ویژه وزرای امور خارجه کشورهای عضو همکاری اسلامی و بررسی موضوع؛

۶ - درخواست از صلیب سرخ جهانی برای کمک‌رسانی به آنها در میانمار و بنگلادش؛

۷ - ورود هلال‌احمر و کمک به مسلمانان میانمار و درخواست کمک از سایر سازمان‌های هلال‌احمر در کشورهای اسلامی؛

۸ - تماس با کشورهای چین و روسیه برای حمایت از مسلمانان؛

۹ - صدور بیانیه حقوق بشری کمیته حقوق بشر کمیسیون در محکومیت موضوع و پیگیری حقوقی مساله؛

۱۰ - مذاکره با کشورهای همسایه میانمار و طرح خطر رشد افراطی‌گری به دنبال فشارها و اقدامات جنایات‌آمیز علیه مسلمانان میانمار؛

۱۱ - فعال کردن سازمان‌های مردم‌نهاد حقوق بشری در داخل و خارج از کشور؛

۱۲ - فعال کردن کلیه رسانه‌ها برای نمایش گذاشتن جنایات مذکور.

 

 

 

ارسال نظر