مذاکرات بورس تهران و استانبول برای اوراق قرضه

۱۳۹۶/۰۶/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۰۳۳
مذاکرات بورس تهران و استانبول برای اوراق قرضه

گروه بورس

قالیباف‌اصل در مصاحبه با بلومبرگ به امضای موافقتنامه‌های اولیه بورس تهران با 12 بورس خارجی اشاره کرد و افزود: در حال «مذاکرات جدی» با بورس استانبول در مورد قرار دادن اوراق قرضه با درآمد ثابت در فهرست آن هستیم.  از مهم‌ترین شواهد وقوع تغییر در ایران از زمان توافق هسته‌یی که در نتیجه لغو تحریم‌ها این کشور شاهد آن بوده، در بازار بورس تهران رخ داده است.

به گفته حسن قالیباف‌اصل مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران، طی 18 ماه گذشته، حدود 193هزار نفر برای کسب مجوز معامله در بورس اقدام کرده‌اند. از ابتدای آغاز سال شمسی جاری، حداقل 45شرکت خواستار قرار گرفتن سهام آنها در فهرست فروش در بورس شده‌اند و وی انتظار دارد طی 12ماه آینده، سهام 13 شرکت برای نخستین‌بار در بورس عرضه عمومی شود، در حالی که این رقم در سال گذشته 7مورد بوده است.  وی افزود: از زمان اجرایی شدن توافق برجام در ژانویه 2016، «بازار در حال رشد است.»

قالیباف‌اصل که در مصاحبه با بلومبرگ سخن می‌گفت، افزود: انتخاب مجدد حسن روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور در ماه مه ‌یک «سیگنال مثبت» دیگر برای ادامه وضعیت رو به رشد بازار بوده است.

پیام افضلی رییس بخش سرمایه‌گذاری بانکی در موسسه کیان کپیتال گفت: ارزش سهام‌های معامله شده در تهران در سال 2016 بیش از دو برابر شده و به معادل حدود 19.6 میلیارد دلار رسیده و شاخص اصلی بورس تهران افزایشی 29 درصدی داشته است. در نیمه نخست سال 2017، این شاخص یک‌درصد کاهش داشت و ارزش سهام معامله شده 37درصد کاهش یافت. همه این کاهش ناشی از روی کار آمدن ترامپ نبود.

قالیباف‌اصل در این مصاحبه به امضای موافقتنامه‌های اولیه‌یی بورس تهران با 12 بورس خارجی اشاره کرده و افزود: در حال «مذاکرات جدی» با بورس استانبول در مورد قرار دادن اوراق قرضه با درآمد ثابت در فهرست آن هستیم.

وی در بخش دیگری گفت: به دولت پیشنهاد شده که شرکت‌ها بتوانند اوراق قرضه ارزش‌گذاری شده به ارزهای خارجی منتشر کنند.

بانک مرکزی در حال بررسی این ابتکار است که می‌تواند به شرکت‌های داخلی کمک کند نیازهای ارزی خود را تامین کرده و ریسک ارزی سرمایه‌گذاران خارجی را کاهش دهند.  وی تاکید کرد: میزان سرمایه خارجیان در بورس تهران به بیش از یک‌درصد کل سرمایه در گردش بورس نمی‌رسد. سرمایه‌گذاران خارجی در 36 صنعت از 38 صنعت ارائه شده در بورس شامل نفت، گاز، پتروشیمی، معدن و مواد غذایی حضور دارند.  وی افزود: «به دلیل این واقعیت که نرخ بهره در ایران بسیار بالاست، ما احساس منفی نادرستی در بازار داریم... اگر شما پول‌تان را در بانک بگذارید، می‌توانید سود بیشتری دریافت کنید. اما پیام ارسال شده از سوی دولت طی یک سال و نیم گذشته این بوده که ما داریم سیاست‌هایی را برای کاهش نرخ سود بانکی به اجرا می‌گذاریم و این بر احساس سرمایه‌گذاران نسبت به ریسک کردن و ورود به بازار بورس تاثیر مثبت خواهد گذاشت.»

قالیباف‌اصل افزود: سرمایه‌گذاران از اقداماتی که ترامپ ممکن است صورت دهد، نگران نیستند. وی در ادامه گفت: «سیاست مهم است، اما همه ‌چیز به اخبار سیاسی برنمی‌گردد... بازار به متغیرهای اقتصادی واکنش نشان می‌دهد.» به گفته قالیباف‌اصل، هرچند انتخاب ترامپ و فشار وی بر ایران کمکی به بازار نکرده، اما تاثیر واقعی عامل ترامپ بر بازار تنها در صورت اقدامات وی برای

به خطر انداختن توافق هسته‌یی احساس خواهد شد و صرف حرف‌های او تاثیر چندانی ندارد.

قالیباف‌اصل در ادامه این مصاحبه گفت: برخلاف علاقه‌مندی‌ای که سرمایه‌گذاران داخلی به بورس نشان داده‌اند، سرمایه‌گذاران خارجی به کندی اقدام به مشارکت کرده‌اند که بخشی از این ناشی از مشکلات انتقال پول به ایران و نبود شبکه‌های جاافتاده واسطه‌یی است. اینها مسائلی است که باید به آنها پرداخته شود. برخی بانک‌های سرمایه‌گذاری در خارج از کشور به‌دنبال خرید شرکت‌های واسطه‌یی در ایران و ایجاد روابط واسطه‌یی هستند. اگر این اتفاق بیفتد، حضور سرمایه‌گذاران خارجی در بازار بورس ایران بیشتر خواهد شد.»

وی در خاتمه تاکید کرد: اگر پیچیدگی‌های انتقال پول به کشور حل شود پتانسیل اختصاص سهم بالایی از بورس تهران به سرمایه‌گذاران خارجی وجود دارد.

 

ارسال نظر