اخبار

۱۳۹۶/۰۴/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۲۸۴

کشته‌شدن یک نفر در اختلاف بر‌سر آب در سبزوار

در یک درگیری که شب گذشته برسر آب در روستای شهرستانک جغتای سبزوار یک کشاورز جان خود را از دست داده است.

انتقال آب شرب از این روستا به روستاهای دیگر، اعتراض ساکنان روستا را در پی داشت که منجر به درگیری شد. در این درگیری یک کشاورز جان خود را از دست داد و یازده نفر نیز زخمی شدند.

بر اساس اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار از این تعداد 3 نفر به صورت سرپایی درمان و 8نفر بستری شدند که از این 8 نفر دو نفر از نیروهای پلیس بودند. سال‌ها است فعالان محیط زیست درباره احتمال آغاز جنگ‌ بر سر آب در ایران هشدار داده‌اند. در این سال‌ها این پیش‌بینی فعالان محیط زیست به حقیقت پیوسته و بارها درگیری‌های خونینی بر سر آب در ایران رخ داده است. مدیریت ناصحیح منابع آب و طرح‌های انتقال آب و سدسازی‌ها از عوامل اصلی تشدید بحران آب در کشور است.

واردات خون واقعیت ندارد

خانه ملت| عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته واردات کامل خون در کشور صورت نمی‌گیرد. محمدنعیم امینی فرد درباره برخی اظهارنظرها درباره واردات خون انسان از برخی کشورها، اضافه کرده واقعیت آن است که در کشور خون کامل وارد نمی‌شود و عمدتا شاهد واردات فاکتورهای خونی به کشور هستیم.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس ادامه داده با توجه به اینکه فاکتورهای خونی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد لذا به جهت نبود صرفه اقتصادی، تولید انبوه در این زمینه نداشته و آن را از کشورهای دیگر وارد می‌کنیم.

او با بیان اینکه عمدتا فرآورده‌های خونی مانند فاکتورهای انعقادی وارد کشور می‌شود، تاکید کرد: این موضوع به منزله واردات کامل خون نیست و تنها فاکتورهای خونی است که برای تهیه برخی داروها مورد استفاده قرار می‌گیرد و از کشورهای دیگر وارد می‌شود.

امینی‌فرد با تاکید بر اینکه سازمان انتقال خون از تجهیزات خوبی برای استفاده از تکنولوژی‌ها برخوردار است، افزود: با تجهیز سازمان انتقال خون و به روز کردن تکنولوژی‌های جدید توانستیم گام‌های موثری در این زمینه ‌برداریم که البته بازهم می‌توان از این ظرفیت برای صادرات محصولات خود به کشورهای منطقه استفاده کرد.

بیش از 18‌هزار غرق‌شدگی در 15 سال

ایرنا| سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده در 15 سال گذشته، یعنی از 1380 تا 1395، 18‌هزار و 274 نفر بر اثر غرق‌شدگی در کشور جان خود را از دست داده‌ند. به اعلام این سازمان، این شمار تلفات با سیر نزولی به ویژه در سال‌های اخیر مواجه بوده است. این سیر نزولی آمار تلفات غرق‌شدگی در کشور را از یک‌هزار و 284 فوتی در سال 1380 به 913 فوتی در سال 1395 رسانده است؛ این در حالی است که طی این مدت بیشترین آمار فوتی با یک‌هزار و 515 نفر در سال 1382 و کمترین آن با 879 فوتی در سال 1394 ثبت شده است.

بر اساس این گزارش طی این سال‌ها شمار تلفات غرق‌شدگی با سیر نزولی مواجه بوده است و تنها در برخی سال‌ها رشد اندک این آمار را شاهد بودیم، بیشترین افزایش آمار غرق‌شدگی در سال 1382 نسبت به سال قبل از اتفاق افتاده که رشد 26.3 درصدی را نشان می‌دهد. همچنین از سال 1393 به بعد آمار تلفات غرق‌شدگی به کمتر از یک‌هزار نفر در سال رسید و این آمار تا پایان سال گذشته همچنان زیر یک‌هزار نفر باقی مانده است.

در ادامه این گزارش آمده است که بر اساس آمارهای موجود سه استان مازندران، خوزستان و گیلان به ترتیب استان‌های دارای بیشترین آمار تلفات غرق‌شدگی در 15 سال گذشته هستند. در این مدت 3‌هزار و 177 نفر در استان مازندران، 3‌هزار و 93 نفر در خوزستان و یکهزار و 765 نفر در استان گیلان به دلیل غرق شدگی جان باخته‌اند.

آمار تلفات غرق‌شدگی در این سه استان طی 15 سال گذشته 8هزار و 35 نفر بوده که 44 درصد کل موارد غرق‌شدگی این مدت را به خود اختصاص می‌دهد.

پرستارانی با ۵۰۰‌هزار تومان درآمد بدون بیمه سرمی‌کنند

ایلنا| قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری کشور با انتقاد از طرح تربیت پرستار بیمارستانی گفته که آمار بالای پرستاران بیکاران اجازه نمی‌دهد کمبود نیروی پرستاری، بهانه اجرای طرح‌های ناکارآمد شود. او در ادامه افزود: شاید در بیمارستان‌های تهران دچار کمبود شدید پرستار باشیم، ولی در دیگر شهرهای کشور اینگونه نیست و حتی پرستار بیکار هم داریم، بنابراین نباید به خاطر کمبود پرستار در بیمارستان‌های تهران بخشنامه کشوری صادر کرد.

محمد شریفی مقدم در ادامه نشست خبری‌اش گفت: هم‌اکنون ۱۸۵ دانشکده پرستاری فعال هستند و سالانه ۱۲‌هزار فارغ‌التحصیل پرستاری داریم و تربیت پرستار بیمارستانی می‌تواند در آینده باعث اشباع پرستار شود. او درباره تعداد پرستاران بیکار عنوان کرد: سازمان نظام پرستاری طی سه روز گزینه‌یی را در سایت خود ایجاد کرده که تاکنون بیش از ۹‌هزار پرستار بیکار ثبت نام کردند و این آمار حداقلی است، زیرا معتقدیم نیمی از فارغ‌التحصیلان پرستاری بیکار هستند.

او افزوده: نباید پرستاری آکادمیک با تربیت پرستاری بیمارستانی دچار ضربه شود، و اگر وزارت بهداشت دغدغه مردم است و این در حالی است که در خیلی از شهر‌ها متخصص کم داریم بنابراین چرا به دنبال رفع کمبود متخصصان رشته‌های پزشکی نیست.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه ما پرستارانی داریم که با ۵۰۰‌هزار تومان کار می‌کنند ولی آنها را بیمه نمی‌کنند، گفته: برای کمبود پرستار در بیمارستان‌های تهران نیز فرمول داریم، ولی باید از صاحبنظران این رشته مشورت گرفته شود.

 

ارسال نظر