شماره امروز: ۵۴۷

| کدخبر: 144499 | |

مسوول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با اشاره به آمار سوء تغذیه در بیمارستان‌ها گفت: اکثر بیماران به هنگام بستری شدن از وضعیت تغذیه‌ای مناسبی برخوردار نیستند.

مسوول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با اشاره به آمار سوء تغذیه در بیمارستان‌ها گفت: اکثر بیماران به هنگام بستری شدن از وضعیت تغذیه‌ای مناسبی برخوردار نیستند.

غلام‌رضا فارسان با اشاره به وضعیت تغذیه‌ای بیماران در سطح کشور اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام گرفته در سطوح و بیمارستان‌های مختلف، تقریباً ۳۸ درصد از بیماران بستری شده در بیمارستان‌ها دچار سوءتغذیه متوسط تا شدید و نیازمند حمایت‌های تغذیه‌ای اورژانسی هستند. او با بیان اینکه وضعیت بیمارانی که از سوء تغذیه رنج می‌برند در بخش‌های مراقبت‌های ویژه نامناسب‌تر است، گفت: ۵۳ درصد بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه دچار سوءتغذیه متوسط تا شدید بوده و این آمار، آماری قابل استناد و بطور کلی قابل تعمیم است. وی با تاکید بر انجام ارزیابی دقیق و فعالیت‌های وزارت بهداشت در این حوزه، افزود: نتایج تحقیقات انجام شده در بیمارستان‌های کل کشور به زودی استخراج می‌شود.

فارسان با اشاره به وضعیت تغذیه‌ای کودکان در بخش مراقبت‌های ویژه (PICU) به ایسنا گفت: وضعیت تغذیه‌ای کودکان در این بخش‌ها به مراتب نامناسب‌تر بوده و می‌توان گفت حدود ۶۳ درصد این کودکان نیز از سوءتغذیه متوسط تا شدید رنج می‌برند. در بخش‌هایی مانند بخش سرطان، سوختگی، شیمی درمانی، دیالیز و همودیالیز نیز نگرانی در خصوص سوء تغذیه وجود دارد. وی با تاکید بر نقش حمایت‌های تغذیه‌ای در دستیابی به کفایت تغذیه‌ای گفت: کفایت تغذیه‌ای به تأمین ۸۰ درصد نیازهای تغذیه‌ای و انرژی فرد اشاره دارد و مطالعه مذکور نشان داد که حدود ۷۳ درصد بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه عدم کفایت پروتئین و ۶۴درصد عدم کفایت انرژی دارند. وضعیت از این نظر در بخش مراقبت‌های ویژه کودکان به مراتب بدتر و نزدیک به ۹۰ درصد است.مسوول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت موجود، مسوولیت کارشناسان تغذیه را سنگین‌تر می‌کند، اظهار کرد: باید به تکمیل حمایت‌های تغذیه‌ای در بیمارستان‌ها بیشتر توجه شود.

او با تاکید بر اینکه میانگین سنی بیماران بستری در بیمارستان‌های کشور بسیار پایین‌تر از سایر کشورها است، گفت: با توجه به اینکه جامعه ما به سوی سالمندی پیش می‌رود، مطمئناً در آینده با وضعیت بدتری روبرو خواهیم بود و برای مقابله با این مشکل، باید از اکنون اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم. وی با بیان اینکه عدم آگاهی تیم درمان از نقش تغذیه در ارتقای سلامت بیمار می‌تواند یکی از موانع احتمالی ارایه خدمات تغذیه‌ای مناسب به بیماران باشد، افزود: برای رفع این نقایص لازم است هماهنگی بیشتری صورت گیرد؛ چرا که عدم هماهنگی باعث افزایش هزینه‌های طول درمان و دارو و افزایش طول بستری در بیمارستان می‌شود.

فارسان  گفت: هماهنگی لازم با معاونت درمان به ویژه واحد نظارت و اعتباربخشی در مورد تدوین استانداردهای مربوطه برای ارایه خدمات تغذیه‌ای، به روزرسانی شناسنامه‌های تغذیه‌ای برای ارتقای وضعیت تغذیه بالینی و پیشگیری از تبعات ناشی از سوء تغذیه از جمله اقدامات و برنامه‌های وزارت بهداشت در این زمینه است.

 

 

اخبار مرتبط

ارسال نظر

نظر کاربران