حذف قیمت در صنایع غذایی و چند پرسش

۱۳۹۶/۰۶/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۴۰۶
حذف قیمت در صنایع غذایی و چند پرسش

شاهرخ ظهیری

نعمت‌زاده، پدر و پیر صنایع کشور در آخرین روزهای کاری و خروج از دولت یازدهم دستور داد که تولیدکنندگان چند گروه غذایی نیاز به درج قیمت مصرف‌کننده و برچسب روی این کالای غذایی یعنی محصولات بیسکوییت، شیرینی، کیک، شکلات، انواع چیپس و اسنک ندارند. متاسفانه باید گفت از زمان تصویب قانون حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده و ایجاد تاسیس سازمان حمایت نه تنها مصرف‌کننده از قیمت دستوری منتفع نشده است بلکه تولیدکننده هم نتوانسته است از این قانون در حمایت توسعه بهبود کیفیت صادرات بهره مند شود. در هیچ کشوری هم شما نمی‌بینید که به‌جای قیمت‌گذاری در عرضه و تقاضا صحنه را برای رقابت تولید، بالا بردن کیفیت و بالاخره جلب نظر جامعه مصرف‌کننده باز نکرده باشند.

وقتی شما محصولات کشاورزی را هر روز باید با قیمت جدید خریداری کنید چگونه ممکن است که تولیدکننده قیمت کالای تولیدی را با قیمت دستوری دولت بفروشد. آن وقت است که تولید از راه صحیح منحرف می‌شود و وقتی شما یک ظرف ماست را خریداری می‌کنید نصف ظرف خالی است یا صنایع تبدیلی با کیفیت بسیار پایین تولید می‌شود.

خوشبختانه بعد از انقلاب رشد و تنوع تولید صنایع غذایی کشور از حد تصور خارج است و با برجام امید به اینکه کشور ما وارد تجارت جهانی شود بسیار نزدیک است و صد البته آنچه در این تجارت جهانی حرف برای گفتن دارد صنایع غذایی کشور است. امروزه در دنیا به موجب گزارش سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل (فائو) در حال حاضر یک میلیارد و چهارصد میلیون گرسنه در دنیا وجود دارد که خطر آن از بمب اتم بیشتر است. کشور اتحاد جماهیر شوروی با همه قدرت و موقعیتی جهانی که داشت وقتی فرو ریخت ناچار شد گندم خود را از امریکا، استرالیا و کانادا خریداری کند و در یک سفر با هیات اقتصادی به روسیه در جلسه کنفرانس، وزیر بازرگانی روسیه به صورت انتقادی اعلام کرد که شما (یعنی ایران) به همان اندازه که ماکارانی تولید می‌کنید، ما موشک و تانک و زره پوش ساختیم یک موقع متوجه شدیم به سربازی که باید پشت موشک یا تانک بنشیند نان نداریم بدهیم با این توضیحات در دوره استراحت نعمت‌زاده این سوال پرسیده شود که چرا قیمت محصولات تبدیلی کشاورزی نباید آزاد شود مثلا چه نفعی جامعه می‌برد، چرا باید قیمت یک شیشه کشک را دولت معین کند و نظارت بر بازار داشته باشد. اگر چنین است دولت باید برای محصولات کشاورزی هم قیمت ثابت در هر فصل از ابتدا تا انتها را اعلام نماید که تولیدکننده در صنایع غذایی تکلیف خود را بداند. در ابتدای ماه مبارک رمضان که در جراید هم اعلام شد دولت قیمت آش رشته را برای روزه داران عزیز اعلام کرد یا دولت از اواخر بهمن ماه هر سال اعلام می‌کند که پرتقال شب عید را تامین کرده است و به هر حال اگر دولت تدبیر و امید تشخیص داده است به تدریج کار مردم را به خود مردم واگذارد و دولت نظارت عالیه داشته باشد پس در آینده منتظر تعیین قیمت ‌آش رشته برای ایام ماه مبارک از طرف دولت نباشیم.

 

ارسال نظر