شماره امروز: ۵۴۷

| | |

خوزستان|معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: مصرف خوراکی اتانول یا غرغره کردن آن در محوطه دهانی هیچ تاثیری در پیشگیری از کروناویروس ندارد و خطر بروز مسمومیت و مرگ را افزایش می‌دهد.

خوزستان|معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: مصرف خوراکی اتانول یا غرغره کردن آن در محوطه دهانی هیچ تاثیری در پیشگیری از کروناویروس ندارد و خطر بروز مسمومیت و مرگ را افزایش می‌دهد. دکتر داود سلمانپور اظهار کرد: با توجه به شیوع گسترده بیماری ناشی از کروناویروس یا کووید ۱۹ در کشور، به منظور ضدعفونی کردن سطوح و دست از فرآورده‌هایی بر پایه اتانول (الکل اتیلیک) استفاده می‌شود. به گزارش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول، وی افزود: در این میان افرادی بر اثر نادانی یا اطلاعات اشتباه، اقدام به خوردن یا قرقره کردن محلول اتانول و متانول (الکل متیلیک) با هدف پیشگیری از عفونت کروناویروس کرده‌اند که باعث مسمومیت و حتی مرگ تعدادی از هموطنان شده است. سلمانپور افزود: متانول علاوه‌بر اینکه اثر ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با اتانول دارد به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت‌های شدید، نابینایی و مرگ همراه است.میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوست‌های آسیب دیده، برخلاف اتانول که از پوست سالم بدن جذب نمی‌شود، بالا است و می‌تواند سبب بروز مسمومیت و حساسیت‌های شدید پوستی شود.وی افزود: با توجه به خصوصیت سمی متانول، در مراجع و راهنماهای معتبر بین‌المللی، هیچ توصیه‌ای مبنی بر استفاده از آن جهت ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح مانند دستگیره در، میز کار و کف وجود ندارد.

 

اخبار مرتبط

ارسال نظر

نظر کاربران