اخبار کلان

۱۳۹۸/۰۱/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۹۹۳

حفظ بنگاه‌های اقتصادی ضامن حیات بازار کار است

ایسنا|یک کارشناس حوزه کار بر لزوم حفظ بنگاه‌های موجود تاکید کرد و گفت: برای آنکه حیات بازار کار متوقف نشود باید بنگاه‌هایی که دچار کاهش ظرفیت شده‌اند را حفظ کنیم.

حمید حاج اسماعیلی، اظهار کرد: تا زمانی که دولت منابع لازم برای توسعه بازار کار را در اختیار نداشته باشد حمایت از بنگاه‌ها صورت نمی‌گیرد و نمی‌توانیم تسهیلات و حمایت‌های یارانه‌ای از واحدهای تولیدی داشته باشیم. وی ادامه داد: معتقدم امسال بیش از اینکه به کسب و کارهای جدید نیاز داشته باشیم ابتدا به مدیریت هزینه و حفظ شرایط موجود در وزارتخانه نیاز داریم و در بخش‌هایی مثل تأمین اجتماعی یا وزارت کار لازم است که مدیریت منابع به درستی صورت گیرد تا هدر رفت منابع را شاهد نباشیم.

این کارشناس حوزه کار یکی از اولویت‌های وزارت کار در سال جاری را رصد فعالیت‌های موجود در بازار کار عنوان کرد و گفت: وزارت کار باید با حمایت‌هایی که بخشی از آن به شکل مشاوره‌های فنی و تخصصی و معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای و بخشی دیگر به شکل اختصاص یارانه در قالب تسهیلات ارزان قیمت برای تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌ها است، از واحدهای تولیدی حمایت کند. وی افزود: برای ایجاد رونق و تحرک در بازار کار نیازمند تزریق منابع هستیم و نبود منابع یکی از مشکلات بودجه سال ۹۸ کشور است.

حاج اسماعیلی درعین‌حال با تاکید بر حفظ بنگاه‌های موجود گفت: در شرایط فعلی باید بنگاه‌هایی که دچار کاهش ظرفیت شده‌اند را حفظ کنیم تا بازار از پویایی و حیات نیفتد. اگر حیات بازار متوقف شود پیامدهای زیانباری به دنبال خواهد داشت. به گفته این کارشناس حوزه کار، بازار کار کشور در چند سال گذشته به ویژه سال ۹۷ با چالش‌های بسیاری مواجه شد و در کنار آن بخش اعظمی از بنگاه‌ها تحت تأثیر شرایط اقتصادی به سمت رکود رفتند و کارگاه‌های کوچک آسیب دیدند که این امر نیازمند اتخاذ برنامه‌های دقیق و منسجم برای کاهش بیکاری و رونق اشتغال بود. حاج اسماعیلی تصریح کرد: تعدیل نیرو در بنگاه‌های کوچک ممکن است در کوتاه‌مدت اثر نگذارد ولی در بلندمدت آثار منفی خود را در کاهش بهره‌وری، افزایش بیکاری و عدم تعادل بازار کار به‌جا می‌گذارد. پیش از این مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید در استان‌ها خبر داده و حمایت از کارآفرینان و صیانت از نیروهای کار را از اولویت‌های وزارت کار عنوان کرده بود.

مبنای وصول مالیات از خارجی‌ها نرخ سنا است

فارس|بخشنامه سازمان امور مالیاتی در مورد محاسبه مالیات اشخاص خارجی بر اساس نرخ ارز اعلامی در سامانه سنا ابلاغ شد.

در ابلاغیه سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور خطاب به امور مالیاتی شهر و استان تهران و ادارات کل امور مالیاتی با عنوان محاسبه مالیات اشخاص خارجی بر اساس نرخ ارز اعلامی در سامانه سنا آمده است: به منظور رفع ابهامات در مورد اعمال مقررات مربوط به کسر و اعمال مالیات مبالغ پرداختی به اشخاص خارجی، بر اساس نرخ ارز اعلامی در سامانه سنا محاسبه می‌شود.

اعطای تسهیلات جدید به واحدهای مناطق سیل‌زده

خانه ملت|محمدرضا پورابراهیمی، پس از بازدید میدانی کمیسیون متبوعش از واحدهای اقتصادی مناطق سیل‌زده و بررسی موضوع استمهال وام و اعطای تسهیلات جدید به این واحدها خبر داد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وقوع سیل در استان‌های مختلف کشور، گفت: کمیسیون اقتصادی در این راستا نشست مشترکی با روسای مجامع نمایندگان استان‌هایی که در حادثه سیل دچار آسیب شده‌اند، برگزار می‌کند تا شرایط و میزان خسارت آنها را در حوزه واحدهای اقتصادی بررسی کند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، افزود: این نشست به این دلیل برگزار می‌شود تا بتوان به واحدهای اقتصادی که به بودجه نیاز دارند به صورت منابع مالی کمک شود.

وی همچنین از بررسی‌های میدانی وضعیت واحدهای اقتصادی مناطق سیل‌زده با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.

پورابراهیمی با بیان اینکه موضوع استمهال وام‌های قبلی فعالان اقتصادی که واحدهای آنها در سیل خسارت دیده توسط کمیسیون اقتصادی پیگیری می‌شود، اظهار داشت: اعطای تسهیلات جدید به واحدهای اقتصادی با وجود وجود مانده بدهی آنها در تسهیلات قبلی از دیگر اقدامات کمیسیون اقتصادی برای کمک به مناطق سیل‌زده است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: همچنین برای کمک به مناطق سیل‌زده ماده 33 برنامه ششم توسعه نیز اجرایی می‌شود که بر این اساس سود و کارمزد و جریمه وام‌های دریافتی کشاورزان خسارت‌دیده از حوادث غیرمترقبه بخشیده شده و اصل وام آنان به مدت سه سال امهال و میزان خسارت آنها تعیین می‌شود.

 

ارسال نظر