اخبار

۱۳۹۷/۰۸/۱۰ - ۰۰:۰۸:۳۵
کد خبر: ۱۳۲۸۵۷

اجرای پروژه امنیت غذایی در اراضی دیم

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: اجرای پروژه امنیت غذایی در اراضی دیم استان با همکاری ایکاردا (مرکز بین‌المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک) آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی، «عبدالله یوسفی» در این‌باره گفت: سالانه حدود ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی استان به‌صورت دیم پاییزه کشت و کار می‌شود که با توجه به تغییرات اقلیمی متأسفانه شاهد شکنندگی در تولید در این اراضی دیم هستیم.

وی ادامه داد: توجه به تولید در دیمزارها به عنوان یکی از سیاست‌های مهم معاونت زراعت در دستور کار قرار گرفته است و در این راستا با همکاری ایکاردا، ارتقای امنیت غذایی از طریق افزایش تولید سیستم‌های زراعی دیم به میزان ۲۵ درصد در مدت ۵ سال هدف‌گذاری شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: ایکاردا، یکی از 15 مرکز تحقیقاتی استراتژیکی کشاورزی جهان بوده و هدف آن بهـــبود رفــاه مــــردم با استفاده از تحقیقات و آموزش در مناطق خشک در جهت افزایش تولید در واحد سطح و افزایش کیفیت محصولات زراعی با حفظ منابع طبیعی و استفاده پایدار از منابع محیطی است و دومین مرکز تحقیقاتی در دنیاست که روی گندم فعالیت می‌کند و از طریق یک شبکه گسترده با مناطق، موسسات ملی، دانشگاه‌ها، سازمان‌های غیردولتی و وزارتخانه‌ها در کشورهای توسعه یافته در ارتباط است. یوسفی مهم‌ترین مولفه این پروژه را ترویج و به‌کارگیری فناوری‌های آزمون شده و موفق در پایگاه‌های نوآوری برشمرد و افزود: ایجاد تغییر در تفکر و رفتار بهره‌برداران دیم در موضوعاتی مانند تناوب علوفه و گیاه روغنی با گندم و جو از سایر اهداف طرح است. رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: در این طرح از ارقام و ژنوتیپ‌های داخلی و برخی ژنوتیپ‌های بین‌المللی نیز استفاده می‌شود همچنین تولید علوفه در دیم زارها نیز در این طرح هدف گذاری شده است. وی ادامه داد: در اجرای این پروژه، تغییر روش‌های کشت مرسوم به روش‌های کشت پیشرفته و کشاورزی حفاظتی نیز مورد نظر بوده و بر آن تأکید می‌شود

گوجه‌فرنگی ارزان شده همچنان گران‌تر از پارسال

اگرچه با ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی و دیگر اقدامات انجام شده، قیمت فعلی گوجه فرنگی ۱۰۰۰ تومان ارزان‌تر از ماه گذشته است اما این محصول همچنان حدود ۸۷ درصد گران‌تر از همین بازه زمانی در سال گذشته به فروش می‌رسد. به گزارش ایسنا، در ماه‌های گذشته قیمت گوجه فرنگی و به دنبال آن رب گوجه فرنگی در بازار رو به افزایش بود و کار به جایی رسید که قیمت هر کیلوگرم از این محصول کشاورزی به بیش از ۵۰۰۰ تومان هم رسید و نهایتا محمد شریعتمداری وزیر وقت صنعت، معدن، تجارت ماه گذشته طی نامه‌ای به گمرک، صادرات گوجه فرنگی را در راستای تنظیم بازار داخلی ممنوع اعلام کرد. البته این ممنوعیت شامل گوجه فرنگی گلخانه‌ای نبوده و واژه تا اطلاع ثانوی در این ابلاغیه نشان می‌دهد که ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی ممکن است به زودی برداشته شود.

در این میان اظهارات مسوولان وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه‌های صنفی مرتبط نشان می‌دهد که افزایش صادرات این محصول به دلیل نوسان نرخ ارز، عامل گرانی آن بوده است به عنوان مثال غلامرضا تقوی - مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی - در این‌باره به ایسنا گفته بود که طی شش ماهه نخست امسال صادرات گوجه فرنگی افزایش سه برابری نسبت به نیمه نخست پارسال داشته و همین موضوع باعث افزایش قیمت گوجه فرنگی در بازار داخلی شده است.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی طی شش ماه نخست امسال بیش از ۴۱۴ هزار و ۸۵۰ تن گوجه فرنگی به ارزشی بالغ بر ۱۵۸ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که از نظر وزنی ۹۶.۵ درصد و از نظر ارزشی ۱۹۱.۱۶ درصد رشد نسبت به نیمه نخست سال گذشته داشته است. بررسی آمار صادرات گوجه فرنگی و قیمت بازار آن نشان می‌دهد که رابطه مستقیمی بین این دو وجود دارد چرا که جدیدترین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد که با وجود کاهش حدودا ۱۰۰۰ تومانی قیمت این محصول، همچنان گوجه فرنگی حدود ۸۷ درصد نسبت به پارسال گران‌تر است چرا که جدیدترین بررسی بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به چهارم آبان ماه امسال نشان می‌دهد هر کیلوگرم گوجه فرنگی به‌طور متوسط در سطح شهر تهران ۴۴۴۰ تومان عرضه شده است که نسبت به هفته قبل ۴.۷ و نسبت به هفته مشابه ماه قبل ۱۸.۲ رشد داشته است اما با وجود ارزان شدن در این دو بازه زمانی همچنان قیمت این محصول کشاورزی پر مصرف، ۸۷.۴ درصد نسبت به هفته مشابه سال قبل از این بررسی گران‌تر است. البته پیش از این اسدالله کارگر - رئیس اتحادیه فروشندگان میوه - نیز در این باره به افزایش صادرات ناشی از نوسان نرخ ارز به عنوان یکی از عوامل اصلی گرانی گوجه فرنگی اشاره کرده بود. اما تقوی - مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی - درباره آینده بازار این محصول اعلام کرد که با ایجاد ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی، عرضه آن در بازار داخلی بیشتر شده و قیمت آن در آینده نزدیک کاهش پیدا می‌کند.

 

ارسال نظر