اخبار

۱۳۹۷/۰۶/۲۰ - ۰۰:۳۰:۳۴
کد خبر: ۱۲۹۳۵۱

شاخص قیمت غذای فائو ثابت ماند

سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) اعلام کرد، شاخص قیمت غذای این سازمان (FFPI) در ماه اوت (مرداد-شهریور) به 167.6 رسید که در مقایسه با ماه گذشته تغییر چندانی نداشته، اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5.4 درصد کاهش پیدا کرده است

به گزارش ایرنا، کاهش قیمت ماه اوت مواد غذایی در گروه‌های شکر، روغن‌های گیاهی و لبنیات در مقایسه با ماه پیش از آن به خوبی توانست افزایش قیمت مواد غذایی در گروه‌های غلات و حبوبات و گوشت را جبران کند. میانگین قیمت غلات و حبوبات در ماه اوت با چهار درصد افزایش نسبت به ماه ژوئیه (تیر- مرداد) به 168.4 رسید. گندم با بیش از هشت درصد افزایش قیمت، بیشترین جهش قیمتی در این گروه غذایی را ثبت کرد.  میانگین قیمت روغن‌های گیاهی در ماه اوت به 138.2 رسید که نسبت به ماه پیش 2.6 درصد کاهش داشت. این کاهش قیمت تا حد زیادی ناشی از افت قیمت روغن‌های پالم، سویا و آفتابگردان بود. میانگین قیمت لبنیات در ماه اوت نیز با ثبت یک افت 1.5 درصدی نسبت به ماه گذشته به 196.2 رسید. در این گروه غذایی، میانگین قیمت کره، شیر بدون سرشیر و شیر کامل برای دومین ماه متوالی کاهش پیدا کرد در حالی که سایر اقلام، یک افزایش بهای جزئی را تجربه کردند.  میانگین قیمت گوشت در ماه اوت که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یک کاهش 4.6 درصدی را تجربه کرد، نسبت به ماه گذشته تنها اندکی افزایش پیدا کرد و به 166.3 رسید.  میانگین قیمت شکر نیز در ماه اوت به 157.3 رسید که نسبت به ماه گذشته 5.4 درصد کاهش داشت. این افت قیمت بیشتر ناشی از کاهش نرخ ارز در برزیل و هند بود.  شاخص قیمت غذای فائو یک شاخص قیمت ماهیانه است که میانگین قیمت جهانی مجموعه‌ای از مواد غذایی در پنج گروه غلات و حبوبات، روغن نباتی، لبنیات، گوشت و شکر را اندازه‌گیری می‌کند.

کشاورزان 400 میلیارد تومان زکات می‌دهند

 نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی پیش‌بینی کرد امسال کشاورزان 400 تا 410 میلیارد تومان زکات بپردازند و اگر تلاش‌ها برای ترویج فرهنگ پرداخت زکات گسترده‌تر شود، ظرفیت جمع‌آوری یک‌ هزار میلیارد تومانی نیز وجود دارد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، «سیدرضا تقوی» گفت: در سطح کشور استان‌هایی داشته‌ایم که برای یک سال 10 میلیون تومان زکات جمع‌آوری کرده بودند که اکنون آمار همان استان به 12 میلیارد تومان رسیده است. وی اظهارداشت: بطور قطع امسال میزان جمع آوری زکات بیشتر خواهد بود و این رشد آماری نشان می‌دهد که مردم برای پرداخت زکات تمایل و آمادگی دارند. وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ زکات مستلزم رونق فعالیت‌های کشاورزی است، تصریح کرد: توجه به تولید و حمایت از کشاورزی زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی را مهیا می‌سازد. رییس شورای عالی زکات کشور، نقش تولیدکنندگان روستایی را در پرداخت زکات مستحبی قابل توجه دانست و گفت: رابطه فقرزدایی در بستر حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی است. طبق آمارها سال گذشته 370 میلیارد تومان زکات در بخش کشاورزی کشور جمع آوری شد. پرداخت زکات از دستورات اسلامی است که بر 9 چیز شامل گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، گوسفند، گاو و شتر واجب است تا درآمد حاصل از آن صرف محرومان شود.

نگرانی برای تامین بازار ماه محرم نیست

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد که هیچ نگرانی برای تامین بازار ماه محرم نیست و هیات‌های مذهبی مانند دیگر مصرف‌کنندگان می‌توانند گوشت قرمز و گوشت مرغ مورد نیاز خود را به نرخ مصوب ابلاغ شده، از ادارات این شرکت یا فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز منتخب تامین کنند. به گزارش ایسنا، بازار ماه محرم مانند دیگر ایام خاص جزو شلوغ‌ترین و پرمصرف‌ترین بازارهای سال به ویژه در زمینه گوشت قرمز و گوشت مرغ است که البته تخلفاتی از جمله سودجویی‌ها و گرانفروشی‌ها نیز در همین بازه‌های زمانی بیشتر اتفاق می‌افتد. حمید ورناصری - مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام - درباره وضعیت بازار ماه محرم و برنامه‌ریزی برای تامین گوشت قرمز و گوشت مرغ مورد نیاز مردم به ایسنا اینگونه توضیح داد که هیچ مشکلی برای تامین بازار ماه محرم نداریم و طی هفته‌های گذشته با کاهش قیمت در بازار گوشت قرمز و گوشت مرغ مواجه شده‌ایم. وی با تایید این خبر که امسال یارانه و یارانه ویژه‌ای برای تامین گوشت و کالاهای اساسی مورد نیاز هیات‌های مذهبی در نظر گرفته نشده است، اظهار کرد: همه می‌توانند با مراجعه به واحدهای استانی شرکت پشتیبانی امور دام هر کیلوگرم گوشت قرمز منجمد گوساله را به صورت عمده‌فروشی 27 هزار تومان و به صورت خرده‌فروشی کیلویی 29 هزار تومان تامین کنند. البته حتی قیمت برای مصرف‌کننده نهایی 29 هزار تومان بوده که مردم می‌توانند از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای سازمان میادین میوه و تره‌بار و مراکز منتخب خریداری کنند.

صادرات کیوی ممنوع شد

طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی صادرات کیوی تا اول آبان ممنوع شد.در نامه مدیرکل دفتر قرنطینه خطاب به سازمان جهاد کشاورزی استان آمده است: ضمن ارسال نامه مدیرکل دفتر توسعه صادرات مبنی بر ممنوعیت صادرات میوه کیوی تا اول آبان ماه ۱۳۹۷، دستور فرمایید موضوع به کلیه مراکز قرنطینه آن استان اعلام گردد تا از صدور گواهی بهداشت گیاهی برای صادرات میوه کیوی تا تاریخ فوق خودداری نمایند.

 

ارسال نظر