برجام، مبلغ قرارداد «آلکاتل» را کاهش داد

۱۳۹۷/۰۱/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۹۹۵۸

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: گشایش‌های ایجاد شده پس از اجرای برجام سبب شد، قرارداد آلکاتل مورد بازبینی قرار گیرد و مبلغ آن کاهش یابد.

محمدجواد آذری‌جهرمی روز گذشته در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به نمایندگان درباره سرنوشت قراردادهای الکاتل و تدبیر افزود: برجام شرایطی را مهیا کرد تا هزینه‌های این قرارداد منطقی‌تر شود، بنابراین اصلاح قرارداد مد نظر قرار گرفت و مبلغ قرارداد از 247.5میلیون یورو اولیه به 145میلیون یورو کاهش یافت.

وی به تکالیفی برنامه پنجم توسعه برای توسعه ظرفیت‌های لازم برای شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: برنامه پنجم توسعه ما را موظف به توسعه ارتباطات و نیز توسعه ترانزیت کرده که اقدام‌ها در این زمینه در دست انجام است. آذری‌جهرمی ادامه داد: هدف از قرارداد آلکاتل نوسازی تجهیزات و افزایش ظرفیت ترانزیت بوده و قرارداد تدبیر هم تکمیل‌کننده قرارداد آلکاتل است.

وی افزود: تاخیرهایی در حوزه قرارداد الکاتل به واسطه تحریم‌ها داشته‎ایم که با توفیق برجام جبران شده است ضمن آنکه تجهیزات در قرارداد جدید به روز آوری شده‌اند و اکنون تجهیزات دو بخش قرارداد از گمرک ترخیص شده‌اند و درحال نصب و راه‌اندازی هستند.  وزیر ارتباطات درباره پیشرفت‌های ایجاد شده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفت: اکنون مردم و نمایندگان می‌توانند، قضاوت کنند که آیا امروز در شهرهای مختلف با پسرفت در حوزه تکنولوژی و فناوری مواجه هستیم یا اینکه پیشرفت رخ داده است.  آذری‌جهرمی ادامه داد: اتحادیه جهانی مخابرات گزارش می‌دهد که ایران دومین کشور در جهان به لحاظ شاخص نرخ رشد توسعه بوده و در منطقه غرب آسیا در رتبه نخست بوده است؛ این افتخاری برای ما به شمار می‌رود که همه شاخص‌های فناوری در همه شهرهای کشور در 4 تا 5 سال گذشته بیش از 10 برابر شده است.

عضو هیات دولت با بیان اینکه در مقاطعی به نوع این توسعه‌ها اعتراض شده است و اکنون در مجلس به یک مرکز مخابراتی اشاره شده است، گفت: مرکز مخابراتی، مرکز مخابرات است نه همه بخش ارتباطات کشور؛ زمانی تکنولوژی روی سوییچ تلفن و صوت بود که جمع‌آوری شده و روی سوییچ دیتا گذاشته شده است، این به معنای تعطیلی مرکز یا تعدیل نیرو نیست بلکه تغییر تکنولوژی بوده است.

وی به اظهارنظر نماینده مجلس در رابطه با ترک تشریفات در قرارداد آلکاتل هم واکنش نشان داد و افزود: اصول پدافندی و اصول توسعه شبکه می‌گوید باید دو تولید‌کننده همزمان وجود داشته باشند تا وقتی شبکه دچار اشکال شود، کار معطل نماند درحالی که در ابتدا کل خرید تجهیزات از آلکاتل بوده است حال باید مناقصه بین چه کسی گذاشته شود؟ وقتی تولید‌کننده واحد است، آیا باید مناقصه برگزار کرد؟  آذری‌جهرمی حضور شرکت زعیم در قرارداد آلکاتل را رد کرد و گفت: این شرکت در قرارداد توسعه آلکاتل حضور نداشته است. وزیر ارتباطات درباره وجود فساد در قرارداد آلکاتل نیز گفت: اگر از وجود فساد در قرارداد اطلاعی دارید، گزارش کنید تا مراجع قضایی رسیدگی کنند کما اینکه این مراجع رسیدگی کرده‌اند.  وی ادامه داد: این قرارداد 247.5میلیون یورو بود که به 145میلیون یورو کاهش یافت؛ برش زمانی که نماینده سوال‌کننده زده است، صحیح نیست زیرا الحاقیه اول و دوم در زمان قبل از حضور من در شرکت ارتباطات زیرساخت بوده است؛ من در زمان الحاقیه سوم به این موضوع ورود کردم و آن هنگام 26میلیون یورو پیمانکار به خاطر تاخیرها جریمه شد.  آذری‌جهرمی به موضوع مطرح شده درباره سوییچینگ اشاره کرد و گفت: سوییچینگ صوت مصوبه شورای عالی امنیت ملی است؛ اگر قرار است در 175 نقطه سوییچینگ گذاشته شود چرا مردم هزینه آن را بدهند؟ چرا از جیب مردم بگیریم؟ امروز از 35نقطه دیتا به 110 نقطه رسیده‌ایم و شبکه مکالمات به 35نقطه رسیده است. وی درباره مباحث پیمانکاری در وزارت ارتباطات نیز توضیح داد: بارها در مجلس مطرح کرده‌ایم که وضعیت پرسنل را مشخص کنیم که تاکنون این اتفاق نیفتاده است؛ اگر مجوز داده شود، افراد را به کار می‌گیریم.  به گزارش ایرنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پاسخ به دو سوال حمیده زرآبادی نماینده قزوین و فاطمه حسینی نماینده تهران در جلسه علنی روز یک‌شنبه مجلس شورای اسلامی حضور یافت. پرسش نخست درباره سرانجام پروژه ارتقا و توسعه انتقال ارتباطات طبق برنامه ششم بود که به گفته نمایندگان سوال‌کننده قرارداد آن با شرکت داخلی سدید ارتباطات و با پشتیبانی مالی آستان قدس رضوی و با تجهیزات کمپانی فرانسوی -ایتالیایی آلکاتل در سال 90 منعقد شده اما هنوز پیشرفتی در اجرای کار حاصل نشده است. پرسش دوم نیز به عملکرد شرکت ارتباطات زیرساخت و تعدیل نیرو در این شرکت اختصاص داشت. پس از توضیحات آذری‌جهرمی نمایندگان با رای خود اعلام کردند که پاسخ‌های وزیر قانع‌کننده بوده است.

 ۴ هزار گوشی مسافری تا یک ماه دیگر قطع می‌شوند

کمیته رجیستری از شناسایی تخلف خلاف‌اظهاری ۴هزار دستگاه تلفن همراه در سامانه ثبت گوشی مسافری خبر داد و اعلام کرد: این گوشی‌ها حداکثر تا ۳۰ روز آینده قطع خواهند شد.  به گزارش مهر، کمیته راهبری طرح رجیستری (همتا) در اطلاعیه‌یی با اشاره به شناسایی تخلف خلاف‌اظهاری ۴ هزار دستگاه تلفن همراه در سامانه ثبت گوشی مسافری اعلام کرد: «با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، متاسفانه مشاهده شده برخی متقاضیان در اعلام برند و مدل تلفن همراه در سامانه ثبت گوشی‌های مسافری خلاف‌اظهاری داشته و حقوق و عوارض گمرکی متناسب با برند و مدل تلفن همراه خود را پرداخت نکرده‌اند. در صورت مسجل شدن خلاف‌اظهاری در سامانه ثبت گوشی‌های مسافری، از ثبت شناسه تلفن همراه مذکور ممانعت به عمل ‌آمده و هزینه پرداخت شده نیز تحت هیچ عنوانی به شخص عودت داده نخواهد شد. لازم به‌ذکر است این اقدام (خلاف‌اظهاری) از مصادیق بارز تخلفات گمرکی محسوب شده و مطابق با قوانین گمرک جمهوری اسلامی ایران با آن برخورد خواهد شد.  ر هفته گذشته خلاف اظهاری ۴ هزار دستگاه تلفن همراه مسافری در سامانه گمرک شناسایی شد که درخواست ثبت این گوشی‌ها در سامانه همتا بلافاصله لغو شده و این گوشی‌ها حداکثر تا ۳۰ روز آینده قطع خواهند شد و تحت هیچ عنوانی امکان دریافت خدمات از شبکه‌های اپراتوری را نخواهند داشت. تمام افرادی که قصد خرید تلفن همراه نو را دارند، دقت داشته باشند، چنانچه در متن پیامک استعلام اصالت متوجه شدند تلفن همراهی که قصد خرید آن را دارند به صورت مسافری وارد کشور شده، از خرید آن صرف‌نظر کنند یا از فروشنده بخواهند در فاکتور فروش شناسه (IMEI) گوشی را درج و قید کند که عوارض گمرکی گوشی خریداری شده به صورت صحیح پرداخت شده است. فاکتور باید ممهور به مهر رسمی فروشنده باشد.

 

ارسال نظر