اخبار کشاورزی

۱۳۹۶/۱۱/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۷۱۳۰

با وجود آنفلوآنزا مرغ و تخم‌مرغ بخوریم؟

گرچه طی سال گذشته و امسال دو سویه جدید از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نگرانی‌های بسیاری بین مردم برای تامین تخم‌مرغ مورد نیازشان به وجود آورده است، اما برخلاف تصور عامه، مصرف مرغ و تخم‌مرغ حتی در صورت قابل انتقال بودن این بیماری به انسان، مخاطره‌یی برای مصرف‌کنندگان نخواهد داشت. آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، سال‌ها و بلکه دهه‌هاست که سویه‌های جدید و جدیدترش به کشورهای مختلف می‌رود و بسته به سیستم پرورش صنعتی و سنتی، تلفات قابل‌توجهی از گله‌های مولد و واحدهای پرورشی را از بین می‌برد. تلفات این ویروس بیماری‌زا از سال گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده و حدود ۵۰ میلیون قطعه مرغ را در واحدهای پرورشی ایران آلوده کرده و از بین برده است. در چنین شرایطی و با اظهارات وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر قابل انتقال بودن سویه جدید این بیماری که یکی، دو هفته اخیر به ایران وارد شده، نگرانی‌های بسیاری برای مصرف مرغ و تخم‌مرغ ایجاد شده است. در این باره علی‌اصغر ماکنعلی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور به ایسنا، گفت: مردم غیر از تماس با پرندگان زنده آلوده به این بیماری هیچ مخاطره‌یی برای مبتلا شدن ندارند و بدون نگرانی می‌توانند مرغ و تخم‌مرغ مورد نیاز خود را از بازار تهیه و مصرف کنند؛ بنابراین جای هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد. به گفته وی، اگر یک نفر به مرغداری وارد شود و در هوای آلوده تنفس کند یا اینکه یک نفر با دیدن پرنده‌ مرده‌یی مانند قو نسبت به کندن پر آنکه قیمت مناسبی دارد، اقدام کند به‌عنوان یک رفتار پرخطر محسوب می‌شود. لذا به مردم توصیه می‌کنیم به جای ایجاد تشویش و نگرانی در جامعه، توصیه‌ها و دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی درخصوص چگونگی پیشگیری و مقابله این بیماری را جدی بگیرند و موارد آن را برای کاهش مخاطره و ریسک انتقال این بیماری رعایت کنند. معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: اینکه بعضا گفته می‌شود این ویروس یا ویروس دیگری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به مرغداری‌های گوشتی سرایت کرده، درست نیست. چرا که برخلاف مرغداری‌های پرورش‌دهنده مرغ تخم‌گذار، مرغداری‌های گوشتی به دلیل کوتاه بودن دوره تولیدشان، جمع‌آوری کود در پایان دوره و غیره امکان آلوده شدن و گسترش ویروس در آنها بسیار پایین و به اصطلاح علمی قابل اغماض است. ماکنعلی اظهار کرد: حدود ۲۴ هزار و ۷۷۷ مرغداری گوشتی وجود دارد که فقط ۱۰ مرغداری تاکنون آلوده شده‌اند؛ بنابراین هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد. در این‌حال مردم نیز باید توصیه‌های بهداشتی دستگاه‌های متولی را رعایت کنند. البته به گفته مسوولان سازمان دامپزشکی مصرف مرغ و تخم‌مرغ موجود در بازار که تحت نظارت کامل این دستگاه نظارتی است، هیچ مشکل و مخاطره‌یی برای مردم ندارد.

واگذاری طرح‌های تحقیقاتی کشاورزی به بخش خصوصی

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون 240 دستاورد و دانش فنی به بخش خصوصی واگذار شده که از این تعداد، 76 مورد در دولت تدبیر و امید انجام شده است. به گزارش ایرنا، «اسکندر زند» در مراسم قرارداد انتقال دانش فنی به بخش خصوصی در محل وزارت جهادکشاورزی، افزود: بیش از 300 دانش فنی در تولید انواع بذر در سازمان تحقیقات وجود دارد که تاکنون توسعه 240 دانش فنی تولید بذر به بخش خصوصی واگذار شده و 360 دانش فنی نیز آماده تجاری‌سازی و واگذاری به این بخش است. وی تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده، سالانه برای واگذاری بیش از 40 دستاورد تحقیقاتی در حوزه بذر، به بخش خصوصی هدفگذاری شده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: دانش فنی تولید بذر پنبه، ذرت، غلات، دانه‌های روغنی و انواع حبوبات نیز در حال واگذاری به این بخش است. زند در ادامه، از واگذاری دانش فنی تولید واکسن به بخش خصوصی خبر داد و گفت: دانش فنی تولید در بخش باغبانی، دام و طیور، زنبور عسل، نوغان‌داری و پرورش انواع آبزیان نیز به بخش خصوصی واگذار می‌شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی از امضای هفت تفاهمنامه انتقال فناوری و دانش فنی بین موسسه تحقیقات، اصلاح و تهیه نهال و بذر و موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با بخش خصوصی خبر داد. وی افزود: این تفاهمنامه‌های واگذاری، در زمینه اصلاح و بهینه‌سازی ادوات کشاورزی با اجرای پروژه‌های مشترک و واگذاری امتیاز تکثیر و تولید بذر نخود رقم «سعید»، لوبیا چیتی رقم «صالح»، خربزه رقم «درگزی 93» و «خاتونی 93» و مشارکت در تولید بذر سویا رقم «ویلیامز» بوده است.

خرید توافقی 30 هزار تن مرکبات شمال

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: پرتقال شمال در بدترین حالت روی درخت کیلویی 800 تا هزار تومان خریداری شده و 30 هزار تن هم از سوی دولت برای تنظیم بازار شب عید به قیمت کیلویی 2100 تومان خریداری شده است. دلاور حیدرپور در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به اینکه شنیده شده پرتقال شمال را کیلویی 250تومان خریداری می‌کنند که حتی هزینه برداشت آن هم نمی‌شود، با رد این موضوع گفت: با این رقم که شما می‌گویید، آشغال هم نمی‌خرند و اصلا چنین چیزی صحت ندارد، چراکه تا یک ماه پیش تمام پرتقال‌ها برداشت شده و قیمت متوسط خرید روی درخت کیلویی 800 تا هزار تومان بوده و نارنگی هم تا 2000 تومان خریداری شده است. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران همچنین از خرید توافقی 30 هزار تن پرتقال مازندران توسط دولت برای تنظیم بازار شب عید خبر داد و گفت: قرارداد 25 هزار تن آن به قیمت هر کیلو 2100 تومان بسته شده که 20 هزار تن آن تا دیروز حمل شده است. وی اظهار امیدواری کرد: باتوجه به ذخیره‌سازی بیش از نیاز پرتقال نسبت به سال‌های قبل قیمت این محصول در ایام عید در بازار خراب نشود.

 

ارسال نظر