توقف فعالیت چند چاه نفت در غرب برای الزامات زیست‌محیطی

۱۳۹۸/۰۱/۲۸ - ۰۰:۳۳:۱۰
کد خبر: ۱۴۲۶۹۱

گروه انرژی|تولید نفت خام در برخی از میادین نفتی ایران به دلیل رعایت الزامات زیست محیطی و اصول ایمنی فعلا به حالت توقف در آمده است. فرخ علیخانی سرپرست معاونت تولید شرکت ملی نفت ایران البته گفته است که پس از پایان شرایط بحرانی تولید از سر گرفته خواهد شد.

سرپرست معاونت تولید شرکت ملی نفت ایران ضمن تایید کاهش تولید در برخی میدان‌های نفتی این شرکت به دلایلی از جمله رعایت الزامات زیست‌محیطی و اصول ایمنی، عنوان کرد: اولویت نفت در شرایط بحرانی، تمرکز بر مسوولیت‌های اجتماعی است.

فرخ علیخانی با بیان این مطلب افزود: با توجه به تاثیرپذیری تولید در چهار شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران - شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت نفت و گاز غرب و شرکت‌های نفت و گاز اروندان و متن (غرب کارون) - از سیلاب اخیر و با توجه به ضرورت رعایت الزامات زیست‌محیطی و ایمنی از یک‌سو و آسیب‌دیدگی بخشی از تاسیسات و خطوط لوله از سوی دیگر، فعالیت تعدادی از چاه‌های نفتی در برخی مناطق غرب کشور متوقف شده است.

وی با اشاره به بحران سیل که از ابتدای امسال نقاط مختلف کشور را درگیر ساخته است، به توضیحاتی درباره مشخصات شرایط بحرانی پرداخت و عنوان کرد: فعالیت‌های سازمانی یا در شرایط نرمال انجام می‌شود، یا در شرایط اضطراری، یا در شرایط بحرانی. بطور مثال، اگر در شرکتی مثل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون دچار مشکل شویم، در سطح 1 شرایط اضطراری قرار می‌گیریم. اگر مشکل به سطح شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تعمیم پیدا کند، در سطح ۲ شرایط اضطراری واقع می‌شویم و اگر شرکت ملی نفت ایران دچار مشکل شود، به سومین سطح شرایط اضطراری، یا سطح نخست شرایط بحرانی می‌رسیم.

علیخانی با بیان اینکه وقوع شرایط بحرانی به معنای عبور کردن از شرایط اضطراری و حرکت به سمت شرایطی سخت‌تر است، ادامه داد: در شرایط بحرانی نیز با چهار سطح روبرو هستیم که رویدادی مانند سیل به عنوان بحرانی زیست‌محیطی در چهارمین سطح و به عبارت دیگر در بحرانی‌ترین سطح قرار دارد. در این شرایط مشکلات از سطح سازمانی و شرکتی فراتر می‌رود و ابعاد ملی پیدا می‌کند.

وی با بیان این مطلب نتیجه‌گیری کرد: بنابراین اگر در شرایط اضطراری در نفت، مدیریت بحران به وزارت نفت محدود می‌شود، در شرایط بحرانی با گستره ملی، ستاد مدیریت بحران زیرنظر وزارت کشور شرایط را مدیریت خواهد کرد و همه سازمان‌ها از جمله نفت از دستورات این ستاد تبعیت می‌کنند.

سرپرست معاونت تولید شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه تفاوت اصلی شرایط اضطراری با شرایط بحرانی در این است که در شرایط بحرانی اولویت‌های ملی ارجحیت پیدا می‌کند، اظهار کرد: به این ترتیب در بحران سیل اخیر، اولویت اصلی شرکت ملی نفت ایران، انجام مسوولیت‌های اجتماعی با درنظر گرفتن دغدغه‌ها و اولویت‌های ملی است و تولید در اولویت دوم قرار می‌گیرد.

این مقام مسوول با بیان اینکه در چنین شرایطی، رعایت مسائل زیست‌محیطی و اصول ایمنی که در قالب اهداف مسوولیت اجتماعی شرکت‌ها تعریف شده، اهمیتی دوچندان می‌یابد، ادامه داد: نفت نیز با در نظر گرفتن این مهم و به تبعیت از دستورات وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران که بر همین رویکرد تاکید دارند، بطور موقت نسبت به بستن برخی چاه‌های نفتی اقدام و تمرکز اصلی خود را بر فعالیت‌های CSR (مسوولیت اجتماعی) متمرکز کرده است.به گفته علیخانی، آسیب‌دیدگی برخی تاسیسات و خطوط لوله نیز به ویژه در استان لرستان، در این زمینه بی‌تاثیر نبوده و بدیهی است پس از پایان شرایط بحرانی و تعمیر و بهسازی تاسیسات آسیب‌دیده، تولید از سر گرفته خواهد شد.

همچنین دیروز مدیرعامل شرکت بهره‎برداری نفت و گاز کارون با اشاره به اینکه رعایت الزام‌های زیست‎محیطی سرلوحه کارهای صنعت نفت قرار دارد، اطمینان خاطر داد که هیچ‎گونه نشتی یا آلودگی نفتی تاکنون در هیچ نقطه‎ای از مناطق نفت‌‌خیز جنوب گزارش نشده است.

محسن دهان‌زاده در واکنش به انتشار فیلمی در فضای مجازی که شائبه وجود لکه‌های نفتی را در غرب کشور ایجاد کرده است، توضیح داد: نفت به دلیل اختلاف وزن و دانسیته در یک جا نمی‌ماند، حال آنکه سطح تیره رنگ در فیلم منتشر شده جریان پیدا نکرده و کاملا ثابت است، بنابراین بدیهی است که این لکه‌های تیره رنگ هیچ ارتباطی با نفت ندارند.

وی ادامه داد: این فیلم از ارتفاع بالا گرفته شده و به نظر می‌رسد این لکه‌های تیره رنگ که در تصویر پیداست، استپ‌های بیابانی باشد که به دلیل شکست نور به رنگ سیاه نشان داده شده است.

دهان‌زاده با اشاره به رصد مستمر منطقه از سوی سازمان آب و برق خوزستان و دیگر نهادهای مرتبط، اظهار کرد: قطعا اگر کوچک‌ترین نشتی نفت در منطقه‌ای رخ دهد، به ما گزارش می‌شود و سازمان حفاظت محیط زیست در جریان قرار می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، روابط عمومی شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) نیز در این باره به‌صراحت اعلام کرد که نشت نفتی از هیچکدام از تاسیسات این شرکت اعلام نشده است.

 

ارسال نظر