کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۷/۰۵/۰۷ - ۰۰:۰۸:۲۲
کد خبر: ۱۲۶۵۰۷

گازرسانی به همه نیروگاه‌ها در آینده نزدیک

شانا| مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز گفت: گازرسانی به نیروگاه‌های سراسر کشور مطابق برنامه پیش رفته و زمان کوتاهی تا پایان گازرسانی به همه نیروگاه‌های کشور باقی مانده است. سعید مومنی، درباره اجرای طرح‌های گازرسانی به نیروگاه‌های کشور بیان کرد: اکنون بیشتر نیروگاه‌های بزرگ و کوچک در سراسر کشور گازرسانی شده‌اند که در این میان چهار نیروگاه هنوز از نعمت گاز برخوردار نیستند. وی افزود: در نیروگاه شمس سرخس امکان استفاده از گاز مهیا شده است، همچنین نیروگاه چابهار اکنون از طریق سی‌ان‌جی گازرسانی می‌شود. به گفته مومنی، از آنجا که نیروگاه زرند برای دریافت گاز قراردادی ندارد و مجوز کمیته سوخت آن نیز باطل شده است، گازرسانی به این نیروگاه انجام نشده است. افزون بر این، نیروگاه کنارک نیز پس از اجرای خط انتقال گاز ایرانشهر - چابهار برای دریافت گاز واجد شرایط خواهد بود. مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز درباره گازرسانی به نیروگاه زاهدان گفت: شرکت ملی گاز همه اقدام‌های لازم برای گازرسانی به این نیروگاه را انجام داده و اکنون دو واحد از چهار واحد نیروگاه زاهدان تزریق گاز شده است.

تکذیب فروش ثانویه ارز پتروشیمی‌ها

ایرنا| رییس انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تکذیب ادعای فروش نرخ ارز پتروشمی‌ها در بازار ثانویه گفت: تاکنون نه تنها بخشنامه‌یی به ما ابلاغ نشده، بلکه بحثی نیز در این باره نشده است.

احمد مهدوی ابهری روز شنبه درباره ادعای مطرح شده توسط برخی رسانه‌ها مبنی بر رفع تکلیف پتروشیمی‌ها در فروش ارز ناشی از صادرات به نرخ رسمی 4200 تومان و امکان فروختن آن در بازار ثانویه، بیان داشت: این موضوع واقعیت ندارد. وی یادآور شد: پیش از این پیشنهاداتی را مطرح کرده بودیم که بتوانیم ارز صادراتی پتروشیمی‌ها را در بازار آزاد فروخته و ما به تفاوت نرخ آزاد و رسمی را به خزانه دولت واریز کنیم که تاکنون مورد تایید قرار نگرفته است. برخی رسانه‌ها دیروز ادعا کرده بودند که پتروشیمی‌ها از این پس دیگر الزامی به عرضه ارز حاصل از صادرات خود به دولت به نرخ 4200 تومانی نداشته و تنها با ارائه ارز با نرخ توافقی در بازار ثانویه رفع تعهد ارزی خواهند کرد. به ادعای این رسانه‌ها، دولت دیگر مکلف نخواهد بود که دلار دولتی را به بخش تولید بدهد و تنها برای واردات کالاهای اساسی و دارو، دلار موسوم به 4200 تومانی اختصاص داده می‌شود. انتشار این شایعه صبح روز شنبه شاخص گروه پتروشیمی را در بازار سرمایه تحت تاثیر قرار داد و سهام این شرکت‌ها با صف خرید مواجه شد.

تغییر فرایند خرید تضمینی برق تجدید پذیر

ایسنا| با ابلاغ توانیر، شرکت‌های توزیع نیروی برق فرآیند خرید تضمینی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به نمایندگی از طرف ساتبا بر عهده گرفتند.

خشک‌تر شدن اقلیم کم آب کشور و محدود شدن تامین برق از نیروگاه‌های برق آبی و حرارتی که نیاز به آب دارند سبب شده است نقش نیروگاه‌های خورشیدی که بدون نیاز به آب بیش از ۷۰ درصد برق خود را ماه‌های گرم سال تولید می‌کنند در برنامه‌ریزی‌های تامین برق کشور برجسته‌تر شود. از این رو شرکت توانیر ابلاغیه جدیدی صادر کرد که بر اساس آن تمامی شرکت‌های توزیع نیروی برق فرآیند خرید تضمینی برق را به نمایندگی از طرف ساتبا بر عهده بگیرند و بدین‌ترتیب متقاضیان احداث نیروگاه‌های محدود به ظرفیت انشعاب می‌توانند مطابق روال گذشته با مراجعه به شرکت‌های توزیع سراسر کشور که اسامی آنها در وب‌سایت سازمان ساتبا نیز درج شده، اقدام به مبادله قرارداد و احداث نیروگاه کنند. در همین راستا چندی پیش تقی زعفرانچی - معاون توسعه مشارکت‌های بخش غیردولتی ساتبا - در خصوص قیمت‌های تضمینی بلندمدت نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: در نیروگاه زیست توده نرخ پایه خرید تضمینی برق بین ۲۷۰۰ تا ۳۷۰۰ ریال در هر کیلووات ساعت برای نیروگاه‌های مزرعه بادی ۳۴۰۰ تا ۴۲۰۰ ریال در کیلووات ساعت و در نیروگاه‌های مزرعه خورشیدی ۳۲۰۰ تا ۴۹۰۰ ریال در کیلووات ساعت خریداری می‌شود.

 

ارسال نظر