ایرانشهر

۱۴۰۱/۰۸/۲۵ - ۰۱:۵۲:۵۱
کد خبر: ۱۹۴۴۳۷

بازپس‌گیری 1000 فقره زمین تجاری در پردیس

محمدرضا رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس از باز پس‌گیری زمین‌های تجاری واگذار شده در شهر جدید پردیس خبر داد و گفت: ۱۰۰۰ فقره زمین در پردیس زیر قیمت به خریدار واگذار شده است. به گزارش تسنیم، رضایی کوچی در نشست رسیدگی به درخواست‌های شهروندان ساکن در مسکن‌های مهر پردیس با یادآوری اینکه سال 87 حدود 50 هزار میلیارد تومان خط اعتباری برای ساخت 2 میلیون مسکن مهر اختصاص یافت و بنا بود جانمایی محل ساخت و نظارت خوبی برای مسکن مهر داشته باشیم، اظهار کرد: در زمان اجرا و شروع کار ایراداتی وجود داشت، چراکه در یک منطقه نزدیک تهران جانمایی درستی صورت نگرفت و ارایه خدمات و نیازهای یک شهر بزرگ 300 هزار نفری -پردیس- دیده نشد. وی افزود: ارایه خدمات، ساخت مراکز تجاری، رفاهی، درمانی، فضای سبز، مدرسه و غیره دیده نشد و طراحی خوبی از اول وجود نداشت تا زمین‌هایی را با کاربری تجاری به صورت آزاد به فروش بگذارند.اکنون دسترسی ساکنان به مراکز تجاری، درمانی، و غیره بسیار کم است و این یعنی طراحی اولیه خوب نبوده و کار هر فاز این شهر را شروع کردند و بعد یادشان افتاد که این شهر به خدمات نیاز دارد. وی با بیان اینکه مشکل اصلی تامین حدود 14 هزار‌ میلیارد تومان بودجه برای تکمیل و تحویل مساکن مهر است، تاکید کرد: در کوتاه‌ترین زمان دستگاه خودپرداز در فازهای جدید باید راه‌اندازی شود و برای رفع دیگر مشکلات، جلساتی را در کمیسیون عمران و با حضور نمایندگان تهران، متقاضیان و مسوولان شهرستان برگزار و نتایج آن را اعلام خواهیم کرد و این جلسات استمرار خواهد داشت. رییس کمیسیون عمران مجلس گفت: خدمات زیربنایی و غیره را با فرمول باز پس‌گیری زمین‌های تجاری و اقتصادی که به افراد واگذار شده و شخص هیچ اقدامی برای ساخت انجام نداده دنبال خواهیم کرد و این زمین‌ها را به دولت مسترد و برای تامین مالی آن منطقه استفاده می‌شود. رضایی کوچی اضافه کرد: 1000 پرونده از زمین‌هایی که طی سال‌های گذشته با قیمتی پایین واگذار شده اما خریدار کاری انجام نداده، وجود دارد این زمین‌ها می‌تواند تبدیل به منابع مالی برای دولت جهت تکمیل مسکن مهر پردیس خواهد شود.

کاهش ۲۷،۱ درصدی بارش‌های پاییزی در کشور

بررسی اطلاعات پهنه بارش‌ها نشان می‌دهد، از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ آبان‌ماه بارش‌های پاییزی کشور در مقایسه با دوره بلندمدت ۲۷.۱ درصد کاهش یافته است.به گزارش تسنیم، بر اساس اطلاعات پهنه بارش‌ها سازمان هواشناسی از ابتدای سال آبی جاری تا روز گذشته (23 آبان‌ماه 1401) میزان بارش‌ها در مقایسه با دوره بلندمدت 27.1 درصد کاهش یافته است. در هفته دوم آبان‌ماه کاهش بارش‌ها 35.2 درصد بود. بررسی اطلاعات پهنه بارش‌ها نشان می‌دهد در استان‌های اصفهان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، فارس و کهگیلویه و بویراحمد بارش‌ها به ترتیب 55.9 درصد، 188.4 درصد، 50.9، 51.4 درصد، 117.1 درصد، 78.8 درصد رشد داشته است. همچنین در استان‌ گلستان و یزد بارش‌ها در بازه اشاره شده به ترتیب 9.5 و 124.3 درصد افزایش یافته است.بر اساس این گزارش، استان همدان، کرمانشاه و تهران در صدر کمترین بارش‌های پاییزی قرار دارند؛ در این استان‌ها به ترتیب بارش رشد منفی 93.3 درصدی، 92.9 درصدی و 90.2 درصدی ثبت شده است. در استان قزوین کاهش بارش‌ها 89.7 درصد و استان قم نیز 89.7 درصد بوده است. در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تا 23 آبان‌ماه بارش‌های پاییزی در کشور 27.1 درصد در مقایسه دوره بلندمدت کاهش یافته است.

ساخت ۴ میلیون مسکن در چهار «نشدنی» است

 فرشید پورحاجت، کارشناس مسکن معتقد است تولید ۴ میلیون مسکن تا پایان دولت سیزدهم «نشدنی» یا بسیار دشوار خواهد بود مگر آنکه این روند کنونی که در بحث مسکن در کشور دنبال می‌شود تغییر پیدا کند. پورحاجت در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص عملکرد دولت در بحث ساخت ۴ میلیون مسکن وعده داده شده، اظهار کرد: وقتی بخش خصوصی که سرمایه‌اش در جیبش است و بدون هیچ بگیر و ببندی می‌تواند برای ساخت یک واحد مسکونی هزینه کند، با مشکلات و موانع بسیاری برای ساخت یک واحد ساختمان مواجه می‌شود، قطعا شرایط ساخت مسکن توسط دولت بسیار دشوارتر خواهد بود. وی افزود: وقتی مشاهده می‌شود که از مسکن مهر و پروژه اقدام ملی مسکن که در دولت‌های قبلی اجرایی شده‌اند، واحدهای بسیاری هنوز تعیین تکلیف نشده‌اند و با مشکلات بسیاری مواجه هستند قطعا راه را برای ساخت ۴ میلیون مسکن در کشور برای دولت بسیار سخت و دشوار می‌بینیم. این کارشناس مسکن عنوان کرد: اگر دولت عزمی برای تقویت بخش خصوصی به عنوان بازوان اجرایی خود در ساخت مسکن داشت و می‌پذیرفت به جای آنکه در تعریف و طراحی پروژه‌های طرح جهش تولید مسکن، خود تا این اندازه زمان و هزینه صرف کند از صفر تا صد این پروژه‌ها را به بخش خصوصی واگذار می‌کرد قطعا می‌توانستیم به اجرای طرح جهش تولید مسکن و ساخت ۴ میلیون مسکن در کشور امیدوار باشیم اما در شرایط فعلی باید گفت که تقریبا این کار نشدنی یا بسیار دشوار است. پورحاجت با انتقاد از عدم نظارت بر بازار مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن گفت: در کل در شرایط فعلی وقتی هزینه پایه ساخت یک متر واحد در طرح جهش تولید مسکن یک شبه ۸ تا ۱۰ درصد افزایش می‌یابد قطعا بخش خصوصی هیچ رغبتی برای ورود در این طرح و اجرای آن ندارد.

 

ارسال نظر