ایرانشهر

۱۴۰۰/۰۴/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۶۸۹

موافقت با تأسیس یک شرکت هواپیمایی دیگر

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفت: به تازگی موافقت اصولی سازمان هواپیمایی کشوری برای تأسیس یک شرکت هواپیمایی صادر شده است. ‌ اسعدی سامانی در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: در حال حاضر شرکت‌های هواپیمایی در موضوع شیوع کرونا با توجیه رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی موظف به ‌فروش فقط 60 درصد ظرفیت هواپیما هستند و از این محل زیان جدی دیده‌اند که ضرورت دارد در این موضوع تجدیدنظر شود چون از نظر علمی منطقی نیست ودر هیچ یک از پروازهای دنیا حتی پروازهای خارجی خودمان هم چنین چیزی وجود ندارد.  وی درباره قیمت سوختی که به شرکت‌های هواپیمایی مسافری و باری (کارگو) ارایه می‌شود بیان کرد: در حال حاضر بابت پروازهای مسافری سوخت با نرخ هر لیتر 600 تومان و بابت پروازهای باری (کارگو) سوخت مطابق با نرخ فوب خلیج فارس هر لیتر حدود 6 هزار تومان، به شرکت‌های هواپیمایی عرضه می‌شود. دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی درباره راه‌اندازی شرکت هواپیمایی جدید در ناوگان هوایی کشور، اظهار داشت: به تازگی یک شرکت هواپیمایی از سازمان هواپیمایی کشوری فقط موافقت اصولی گرفته است، اما این شرکت اگر بخواهد هواپیما وارد کند و در موضوع کفایت سرمایه، زمان می‌برد. بر اساس این گزارش، به تازگی یک شرکت هواپیمایی موافقت اصولی از سازمان هواپیمایی کشوری را دریافت کرده است؛ در نامه سازمان هواپیمایی کشوری به این شرکت ذکر شده است که ۶ ماه زمان دارد تا زیرساخت‌ها، مدارک و الزامات سازمان را برای ورود به فرآیند صدور پروانه بهره‌برداری آماده کند. این شرکت هواپیمایی قرار است از بوئینگ ۷۳۷‌ کلاسیک در ناوگان خود استفاده کند و با مرکزیت مشهد وارد صنعت هوانوردی ایران خواهد شد. همچنین‌ اخباری مبنی بر تاسیس یک شرکت هواپیمایی جدید دیگر در ارومیه با ۳ فروند بوئینگ ۷۳۷ کلاسیک به تازگی شنیده شده است همچنین‌‌ فرایند تأسیس ایرلاین جدید دیگری با ناوگان ایرباس 310 آغاز شده است. به عقیده برخی کارشناسان وقتی مالکان کارخانه‌های مواد غذایی هم‌ به دنبال تأسیس شرکت هواپیمایی هستند، این نظریه که اخذ مجوزهای تأسیس شرکت هواپیمایی به‌ قصد دریافت ارز و‌ تسهیلات و پولشویی، است، قوت می‌یابد.

افزایش غیرقانونی قیمت بلیت هواپیما

قیمت بلیت هواپیما با وجود مخالفت‌ و برخورد سازمان هواپیمایی کشوری، افزایش یافته و شرکت‌های هواپیمایی نرخ آن را بالاتر از سقف تعیین شده و با قیمت دلخواه افزایش داده‌اند. به گزارش ایسنا، قیمت بلیت هواپیما در روزهای اخیر افزایش یافته است و با وجود اینکه مسوولان سازمان هواپیمایی کشوری و شخص وزیر نسبت به آن موضع گرفته و آن را غیرقانونی دانسته‌اند، شرکت‌های هواپیمایی به نظر توجهی به این اظهارات و سقف تعیین شده برای نرخ پروازهای داخلی ندارند. البته طی ماه‌ها و روزهای گذشته اظهارات مختلفی از سوی مسوولان سازمان هواپیمایی کشوری و حتی وزیر راه و شهرسازی مطرح شده که با این افزایش قیمت‌ها مخالفت کرده‌اند، ابوالقاسم جلالی، معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری در این باره به ایسنا گفت: فعلا هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بلیت هواپیما در پروازهای داخلی وجود ندارد. وی افزود: برای پیشگیری و جلوگیری از بروز تخلفات احتمالی در این زمینه، نظارت‌های لازم در این زمینه مانند گذشته انجام خواهد شد و ادامه پیدا خواهد کرد تا نرخ مصوب اعلام شده به درستی اعمال شود. اما این مخالفت‌ها به جایی نرسیده و شرکت‌های هواپیمای نرخنامه مصوب آبان ماه سال گذشته را رعایت نمی‌کنند، چرا که به عنوان مثال بر اساس نرخ مصوب اعلام شده، حداکثر قیمت بلیت برای پرواز تهران-مشهد ۷۷۱ هزار و ۲۰۰ تومان است اما شرکت‌های هواپیمایی آن را تا یک میلیون ۷۸ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروشند! یا آنکه سقف نرخ مصوب برای پرواز تهران-شیراز ۶۷۳ هزار و ۷۰۰ تومان است اما قیمت بلیت این پرواز تا ۸۷۰ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافته است. این افزایش قیمت در مسیرهای دیگر نیز اتفاق افتاده اما مشخص نیست چرا سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان دستگاه حاکمیتی به این مساله ورود پیدا نمی‌کند و خبری از اصلاح قیمت‌ها و برخورد با متخلفان در این زمینه نیست. البته سه روز پیش محمد حسن ذیبخش، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در این باره گفته بود که با دستور وزیر راه و شهرسازی، تلاش سازمان هواپیمایی کشوری و پیگیری رسانه‌ها قیمت بلیت هواپیما به نرخ قبل بازگشت و افزایش قیمت بلیت منتفی شد. ایرلاین‌ها موظف شدند مابه‌التفاوت قیمت بلیت را به مسافرانی که بلیت را گران خریدند، پرداخت کنند. در این رابطه مسافران باید ابتدا به شرکت‌های هواپیمایی مراجعه کرده و در صورت عدم دریافت پاسخ، شکایت خود را در سامانه شکایات مردمی سازمان هواپیمایی کشوری ثبت کنند تا سازمان این موضوع را پیگیری کند.

متقاضیان وام ودیعه 2 هفته دیگر به بانک معرفی می‌شوند

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تاکنون ۲۳۰ هزار نفر برای دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن سال ۱۴۰۰ ثبت نام کرده‌اند گفت: در حال پالایش اطلاعات متقاضیان هستیم و تا دو هفته دیگر اولین گروه به بانک معرفی خواهند شد. محمود محمودزاده اظهار کرد: تاکنون ۲۳۰ هزار نفر برای دریافت وام ودیعه مسکن مصوب ستاد ملی کرونا برای سال ۱۴۰۰ در سامانه اقدام ملی به نشانی tem.mrud.ir ثبت نام کرده‌اند. متقاضیان تا پایان شهریورماه فرصت ثبت نام دارند. همزمان پالایش اطلاعات متقاضیان را انجام می‌دهیم و تا حدود دو هفته دیگر اولین افرادی که ثبت نام کرده‌اند را برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی خواهیم کرد.

ارسال نظر