در شهر

۱۳۹۹/۱۲/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۲۲۵

کارنامه آلودگی هوای تهران در بهمن 99

کیفیت هوای تهران طی یک ماه گذشته، ۱۱ روز به‌ دلیل افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون آلوده گزارش شده است.

به گزارش ایسنا، اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می‌دهد که طی بهمن ماه امسال کیفیت هوا در پایتخت طی ۱۹ روز در شرایط قابل قبول و طی ۱۱ روز به‌دلیل افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت.

پیش از این عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرده بود که دو سوم علت آلودگی هوا در تهران مربوط به موتورهای گازوییل‌سوز و صنایعی است که از مازوت استفاده می‌کنند. اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می‌دهد که طی بهمن ماه سال گذشته، پایتخت‌نشینان ۲۱ روز هوای مطلوب تنفس کردند که از این بین سهم هوای پاک دو روز و سهم هوای قابل قبول ۱۹ روز بوده است. گفتنی است که کیفیت هوا در تهران طی این بازه زمانی ۹ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت. بر اساس مطالعات سیاهه انتشار کلانشهرها که اخیرا توسط کنسرسیوم دانشگاه‌های برتر با مجری‌گری دانشگاه تهران انجام شده است، سهم منابع ثابت مانند کارخانه‌ها، نیروگاه‌ها، صنایع و... در آلودگی هوای تهران ۴۶ درصد و سهم منابع متحرک مانند خودروهای دیزلی، خودروهای شخصی، موتورسیکلت‌ها و... ۵۴ درصد گزارش شده است. به این‌ترتیب در بهمن ماه سال ۹۷ نیز کیفیت هوا طی 7 روز در شرایط پاک، ۱۳ روز در شرایط قابل قبول و ۱۰ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت. در دومین ماه زمستان سال ۹۶ نیز تهرانی‌ها ۲۶ روز هوای نامطلوب تنفس کردند که از این بین سهم هوای ناسالم برای همه افراد ۳ روز بود. کیفیت هوا در این بازه زمانی یک روز در شرایط پاک و هفت روز در شرایط قابل قبول قرار داشت.

سیاهه انتشار شهر تهران که توسط شهرداری تدوین شده است نشان می‌دهد که سهم کامیون‌ها در تولید ذرات معلق حدود ۱۶ درصد و سهم موتورسیکلت‌ها ۱۰ درصد است. از سوی دیگر در تهران سالانه بیش از ۱۰ هزار تن ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون تولید می‌شود و مطالعات سال ۲۰۱۸ بانک جهانی نیز نشان می‌دهد که آلودگی هوا سالانه ۲.۶ میلیارد دلار به تهران خسارت وارد می‌کند البته این رقم برای کل کشور ۷ میلیارد دلار گزارش شده است. 

بر اساس اطلاعات موجود کیفیت هوای تهران در بهمن ماه سال ۹۵، یک روز در شرایط پاک، ۲۱ روز در شرایط قابل قبول و هشت روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت.

به گزارش ایسنا، درحال‌ حاضر حدود ۴۰۰ هزار کامیون فرسوده که آلایندگی زیادی دارند باید از رده خارج شوند همچنین از ۶۵۰۰ اتوبوس تهران حدود ۴۰۰۰ اتوبوس اسقاطی هستند و عمر آنها بالای ۳۰ سال است. کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفته است، تا زمانی‌که برای هوای پاک سرمایه‌گذاری نشود، هوای ناپاک در کلانشهرهای کشور خواهیم داشت. از سوی دیگر اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می‌دهد که کیفیت هوا در پایتخت از ابتدای سال تاکنون ۱۱۷ روز آلوده بود که در این بین سهم هوای ناسالم برای همه و ناسالم برای گروه‌های حساس به‌ترتیب ۱۵ و ۱۰۲ روز گزارش شد. طی این مدت تهران ۲۰۵ روز هوای قابل قبول و تنها ۱۵ روز هوای پاک داشت.

مرکز نگهداری سگ‌های بدون صاحب آرادکوه مجوز ندارد

فرماندار ویژه شهرستان ری با اشاره به فعالیت مرکز نگهداری سگ‌های بدون صاحب در مجموعه آرادکوه گفت: شهرداری تهران برای فعالیت این مرکز از فرمانداری ری مجوزی اخذ نکرده است.

حسین توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح روند جمع آوری سگ‌های بدون صاحب در سطح شهرستان ری به عنوان یکی از مطالبات شهروندان گفت: برابر قانون در شهرها، شهرداری‌ها و در روستاها دهیاری‌ها مسوول ساماندهی و جمع آوری سگ‌های بدون صاحب هستند و در شهرستان ری نیز منطقه ۲۰ شهرداری تهران مکلف به انجام این کار است. وی افزود: در سایر شهرها نیز همانند باقرشهر شهرداری این شهر مکلف است در محدوده شهر و حریم نسبت به جمع آوری سگ‌های بدون صاحب اقدام کنند و تقسیمات کشوری به روشنی مشخص است و بهانه‌ای برای سرباز زدن از این وظیفه برای هیچ یک از شهرداری‌ها وجود ندارد.

وی تاکید کرد: شهرداری تهران برای مرکز نگهداری سگ‌های بدون صاحب در مجموعه آرادکوه از فرمانداری شهرستان ری مجوزی اخذ نکرده لذا برابر قانون به حوزه عمرانی فرمانداری اعلام کرده‌ام که موضوع را پیگیری کنند.

بر اساس این گزارش، مرکز نگهداری سگ‌های بدون صاحب آرادکوه زیرنظر شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران فعالیت می‌کند. در شهرستان ری و به ویژه منطقه ۲۰ جمع آوری سگ‌های بدون صاحب از دغدغه‌ها و مطالبات شهروندان است که بعضا شهرداری تهران هم اعلام می‌کند که سگ‌ها از اطراف تهران و باقرشهر وارد شهر تهران می‌شوند و در محدوده و حریم منطقه ۲۰ مسوولیت با سایر شهرداری‌ها است و این موضوع موجب گلایه شهروندان شده است.

 

ارسال نظر