هشدار درباره نبود مدیریت متمرکز در بحران‌ها

۱۳۹۹/۱۰/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۴۵۴۰

گروه راه و شهرسازی|

 رییس شورای شهر تهران گفت: عدم وجود مدیریت متمرکز و سیستم اطلاع‌رسانی در بحرانها وسوانح طبیعی خطری جدی برای تهران است که می‌تواند ده‌ها وصدها برابر این تلفات، در وقایع پیش رو به شهروندان آسیب برساند که نیاز به تجمیع وهماهنگی دستگاه‌های مختلف در مدیریت یکپارچه شهری وجود دارد.محسن هاشمی در جریان دویست و پنجاه و نهمین جلسه شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود ضمن گرامیداشت میلاد حضرت مسیح همچنین با اشاره به مخدوش کردن تابلوی خیابان شجریان نیز گفت: همچنین لازم است نسبت به اقدام خودسرانه‌ گروهی از شهروندان در مخدوش کردن تابلوی نام استاد شجریان، تذکر داده شود. متاسفانه این اقدام با استفاده از پوشش نام شهدا انجام شد که خوشبختانه خانواده شهید فخری زاده، با اطلاع‌رسانی مناسب، نارضایتی خود را از اینگونه اقدامات اعلام کردند. رییس شورای شهر تهران گفت: کسانی‌که دغدغه ارزش‌ها و زنده بودن نام شهدا را دارند، باید متوجه باشند که با اینگونه اقدامات غیرقانونی و ایجاد دو قطبی‌های کاذب که به هیچ‌وجه برای وضعیت کشور لازم نیست، تنها به تخریب ارزش‌ها و نام و یاد شهدا در افکار عمومی به ویژه نسل جوان دست می‌زنند و انتظار ما از دستگاه‌های مسوول جهت جلوگیری از حاکم شدن هرج و مرج و شکسته شدن حریم قانونی است و لازم است تدابیر لازم اتخاذ شود.

     اصلاح لایحه بسته محرک اقتصادی 

در نشست علنی دیروز شورای شهر، اعضای این شورا به یک فوریت لایحه اصلاح بسته محرک اقتصادی در شرایط کرونایی رای مثبت دادند.همچنین طرح هوشمندسازی ثبت مشارکت‌ها و نحوه تشویق شهروندان در پارلمان شهری پایتخت تصویب شد.حامد مظاهریان، معاون برنامه‌ریزی و منابع انسانی شهرداری تهران در توضیح لایحه «اصلاحیه لایحه الحاقیه دوم مصوبه بسته محرک در شرایط سخت اقتصادی و در شرایط بحرانی ناشی از گسترش ویروس کرونا» گفت: در اردیبهشت ماه شورای شهر مصوبه‌ای تحت عنوان بسته محرک در شرایط سخت اقتصادی داشت که برآورد ما این است که این بسته کمک بزرگی بود و توانست بخشی از درآمدهای شهرداری که در این شرایط سخت از آن محروم هستیم را جبران کند. او گفت: لایحه‌ای که امروز شهردار تهران آن را تقدیم شورای شهر کرد در واقع الحاقیه‌ای به بسته محرک است که در ۱۱ ماده که در سه بخش مالی، شهرسازی و مولدسازی دارایی تقسیم شده ارایه شده است و در این ۱۱ ماده درخواست کردیم خسارت تاخیر پرداخت بدهی‌ها تا ۱۵ اسفندماه افزایش یابد و افراد مشمول جرایم نشوند چرا که این اتفاق کمک می‌کند پرداخت‌ها سرعت بگیرد. مظاهریان اضافه کرد: بحث برون سپاری، وصول عوارض و تقاضای افزایش سقف مجوزهای در اختیار برای عقد قراردادهای پیمانکاری را از شورا درخواست کردیم. ماده ۲۴ به مجوز افزایش مهلت شروع و پایان عملیات ساختمانی اشاره می‌شود که می‌توان این مهلت را افزایش داد و افرادی که در این مرحله تصمیم‌گیری هستند را تشویق کرد تا سریعتر برای کسب مجوز اقدام کنند.معاون شهرداری تهران با تاکید بر لزوم مولدسازی دارایی‌های شهرداری دراین لایحه اظهار کرد: در شهرداری بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه‌هایی داریم که برخی از آنها نزدیک به ۱۲ سال است که متوقف است و درگیری‌های ملکی، حقوقی وعدم توافق با پیمانکار دارد و پیش بینی کردیم از طریق یک شورا با ریاست شهردار و حضور اعضای شورای شهر و معاونین این پروژه‌ها تعیین تکلیف شود تا مشکلات آنها رفع شود. مظاهریان با بیان اینکه در این لایحه در مورد مسائل و مشکلات شرکت‌ها و سازمان‌هایی که دراین شرایط درآمد ندارند اما هزینه‌های پرسنلی آنها باقی است فکری اندیشیده شده افزود: پیشنهاد کردیم که در صورت موافقت شورای شهر این نهادها که درآمدزا هستند اما اکنون مشکل دارند بتوانند خدماتشان را با تخفیف پیش فروش کنند.  او اضافه کرد: در مورد وضعیت پارکینگ و صدور پروانه ساختمانی به دلیل تشکیک و اعتراض نهادهای مرتبط، در این الحاقیه مواردی برای شفاف‌سازی ارایه شده تا گردش اقتصادی بهتری برای شهرداری ایجاد شود. مظاهریان با بیان اینکه تاکنون ۶۵ درصد بودجه محقق شده گفت: اما برای اینکه بتوانیم به برنامه‌هایمان عمل کنیم نیازمند اختیارات بیشتر هستیم و امیدواریم اعضای شورای شهر یک فوریت این لایحه را تصویب کنند.  بر اساس این گزارش، اعضای شورای شهر به یک فوریت لایحه پیشنهادی شهرداری رای مثبت دادند.

       تصویب طرح هوشمندسازی ثبت مشارکت‌ها 

به گزارش «تعادل» در ادامه نشست علنی دیروز شورای شهر تهران، با رای مثبت اعضای این شورا، طرح هوشمندسازی ثبت مشارکت‌ها و نحوه تشویق شهروندان نیز به تصویب رسید.

بهاره آروین ضمن قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه گفت: ما در شهرداری تهران یارانه‌های زیادی به شهروندان می‌دهیم. ما در اماکن ورزشی به شهروندان تخفیف می‌دهیم، در حمل و نقل عمومی حتی قیمت تمام‌شده بلیت را از مردم دریافت نمی‌کنیم، در دوچرخه‌های اشتراکی برای تشویق شهروندان یارانه‌هایی می‌دهیم و غیره، اما متاسفانه این یارانه‌ها را به صورت غیرهدفمند اعطا می‌کنیم. یعنی یارانه‌ها لزوما به دست اقشار نیازمند نمی‌رسند. 

او با اشاره به اینکه طرح شش ماده و یک پیوست کوتاه دارد ادامه داد: این شش ماده دو هدف اصلی دارد که به نظر می‌رسد هسته مرکزی رویکرد اصلاح‌طلبی افزایش مشارکت و کاهش نابرابری و بی‌عدالتی است. در این طرح تلاش حداکثری صورت گرفته تا این دو هدف تبلور یابد. شاید این طرح باید در سال اول شورا ارایه می‌شد اما وارد شدن ما به سازوکارهای شهرداری و قابل اجرا ساختن این رویکردهای اصلاح‌طلبی زمان را گرفت اما طرح هنوز فرصت اجرا دارد. 

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: اتفاقا همین ماه‌های پایانی است که ما را به عنوان شورای شهر اصلاح‌طلب متمایز می‌کند و حتی اگر به دلیل فراگیری ویروس کرونا فرصت اجرا محدود باشد این طرح به عنوان میراث شورای پنجم باقی خواهد ماند. 

بر اساس این گزارش، درنهایت این طرح با ۱۵ رای موافق اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.

 

ارسال نظر