درآمد ۲ هزار میلیارد تومانی شهرداری از فروش املاک

۱۳۹۹/۰۸/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۱۸۷

شهرداری تهران از ابتدای امسال تا پایان مهر، بیش از آنچه در بودجه متعهد بوده توانسته چیزی در حدود ۲ هزار میلیارد تومان از فروش املاک درآمد کسب کند.

به گزارش ایلنا، محمدنادر محمدزاده، مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران با اشاره به تحقق بودجه غیر نقد در امسال توضیح داد: بودجه غیرنقد در حوزه املاک ۱۰۰ درصد محقق شده است؛ اما از زمان تحقق تا بهره‌برداری از پول، به دلیل پروسه طولانی ثبت به‌طور میانگین سه ماه زمان می‌برد. او با اشاره به نشست اخیر هم اندیشی شورای شهر و شهرداری گفت: در آن نشست شهرداری اعلام کرد که بر اساس بودجه سال ۱۳۹۹، میزان ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در بخش غیر نقد در امسال باید جذب شود که در هفت ماه چیزی در حدود یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان باید محقق می‌شد. این در شرایطی است که در هفت ماه امسال نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان فقط در حوزه فروش ملک محقق شده است. محمدزاده ادامه داد: اگر درآمدهای غیرنقد در حوزه شهرسازی هم اضافه شود، میزان محقق شده از ابتدای سال تا آخر مهر، از ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان هم بیشتر می‌شود؛ اما ثبت این بودجه زمان‌بر است. مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران با بیان اینکه بخشی از عملیات غیر نقد شهرداری قابلیت ثبت ندارد، افزود: مانند مطالباتی که از رساتجارت داریم و به سال‌های گذشته بازمی‌گردد، مثلا ملکی در سال ۱۳۹۳ واگذار شده و الان معامله می‌شود. درواقع جنس عملیات غیر نقد متفاوت است و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. عملیات به روز شده ما در بودجه غیر نقد در امسال ۱۲ هزار میلیارد تومان است؛ اما درآمدی که توانستیم ثبت کنیم هنوز به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نرسیده است.

او درباره مشکلات املاک برای تامین وثیقه و یا تهاتر و فروش به منظور تحقق بودجه غیرنقد گفت: نخستین مساله ما این است که وقتی ندانیم چه املاک و دارایی‌هایی داریم، قاعدتا نمی‌توانیم از آن آنها استفاده و بهره‌برداری کنیم. زمانی که ملکی رها و یا تصرف می‌شود یا با برخی مسائل حقوقی مواجه است، اگر دقت و پیگیری لازم صورت نگیرد طرف مقابل صاحب حق می‌شود. این مقام مسوول تاکید کرد: برخی املاک شهرداری به دلیل کاربری و یا نوع پایانکار، منطبق با آیین نامه داخلی بانک برای پرداخت تسهیلات نیست در حالی که شهرداری خودش مرجع اعلام کاربری و صدور پایانه کار است و بانک می‌تواند در این زمینه تسهیلاتی را فراهم کند.

محمدزاده شناسایی املاک شهرداری تهران را یک تکلیف عنوان کرد که به گفته او؛ انجام آن به عنوان حفظ حقوق عامه ضرورت دارد.

او ادامه داد: شناسایی املاک برای بهره‌برداری از آنها ضرورت دارد در عین حال کاری نیست که به سرعت بتوان آن را انجام داد. برخی از املاک شناخته نشده و ممکن است معاوضه شده باشد، از طرف دیگر درصدی از املاک برای دریافت اطلاع دقیق‌تر به خصوص در سطح مناطق حتما به بازدید میدانی نیاز دارند.

 

ارسال نظر