ایرانشهر

۱۳۹۹/۰۷/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۴۰۴

کشف نفت زیر فرودگاه اهواز

سیدحسین میرشفیع، مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور پروژه‌های عمرانی، از مذاکره وزرای نفت و راه برای جابه‌جایی فرودگاه اهواز به دلیل اکتشاف چاه نفت در زیر این فرودگاه خبر داد.

به گزارش مهر، میرشفیع در نشست خبری تشریح آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی خوزستان درباره پروژه‌های عمرانی بیان کرد: مشکل اراضی حاشیه‌نشینان اهواز که عمدتاً به دلیل به نام بودن اسناد به شرکت نفت است، قرار است با مذاکرات وزیر نفت و وزیر راه و شهرسازی مرتفع شود. ۷۰ درصد اسناد اراضی حاشیه‌نشینان خوزستان به شرکت نفت اختصاص دارد.

وی یادآور شد: در این مذاکرات رفع مشکل فرودگاه اهواز نیز که چاه نفت در زیر این فرودگاه کشف شده، بررسی می‌شود. وزارت نفت اعلام کرده که امکان بهره‌برداری بدون جابه‌جایی فرودگاه را دارد ولی موضوع جابه‌جایی فرودگاه اهواز با اراضی دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

میرشفیع درباره روستای «ابوالفضل» در حاشیه شهر اهواز گفت: اراضی این روستا به بنیاد مستضعفان اختصاص دارد که در میان آنها، هم مردم عادی و هم زمین‌خواران قرار دارند؛ نهایتاً قرار شد در استانداری برای مردم عادی زمین و مسکن، تهیه و زمین‌خواران اراضی بازپس گرفته شود.

نخستین تاکسی‌های پرنده مهرماه به آسمان ایران می‌آیند

به زودی شکلی از تاکسی‌های پرنده با کمک هواپیماهای فوق سبک در مسافت‌های بین شهری در کشور پا می‌گیرد که با این کار تحولی تاریخی و مهیج در صنعت جابه‌جایی ایجاد می‌شود.

به گزارش ایسنا، توسعه حمل‌ونقل هوشمند یکی از اولویت‌های ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است. این کار ذیل برنامه‌های مختلفی در ستاد پیگیری می‌شود. یکی از آنها اجرای طرح تاکسی هوایی است. پرنده‌های بین شهری که قرار است نقش تاکسی‌های زردی را بازی کنند که روزانه تعداد بالایی از شهروندان را برای رسیدن به مقصد جابه‌جا می‌کنند.

منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری درباره این تاکسی‌ها گفت: فعلا قرار است از این نوع وسایل نقیله در مناطق کم تردد استفاده شود. این کار اگر در استان‌ها و شهرهای کمتر برخوردار هم قابلیت اجرایی داشته باشد، قطعا رونق اقتصادی را برای آنها به همراه خواهد داشت.

به گفته وی، طرح تاکسی هوایی با هواپیماهای ۴ تا ۱۹ نفره آغاز می‌شود. در این طرح همه فرودگاه‌های کم تردد کشور فعال می‌شوند و هواپیماهای موجود در این کلاس می‌توانند خدمات‌رسانی بیشتری داشته باشند.

منطقی ادامه داد: این طرح پیش از انقلاب کلید خورده بود، اما به دلایل متعددی اجرای آن به تعویق می‌افتاد، اما ما در ستاد این طرح را به صورت جدی پیگیری کردیم و با توان دانش‌بنیانهایمان توانستیم آن را به مرحله اجرا برسانیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تصریح کرد: فاز ابتدایی آن مهرماه آغاز می‌شود و فاز بعدی آن هم در بهمن‌ماه قابل اجرا است. اجرای این طرح با کمبودهایی روبرو است، مثلا در حال حاضر سوخت این هواپیماها از دیگر کشورها تامین می‌شود. در صورتی که توان تولید داخلی آن وجود دارد و با توسعه این طرح، تولید داخلی آن اقتصادی خواهد شد. بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، منطقی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم برای تامین داخلی سوخت این هواپیماها هم کاری کنیم، میزان پیشرفت طرح بیشتر می‌شود و اقدامات سرعت می‌گیرد. البته افزایش دسترسی‌های فرودگاهی در مسیرهای خاص و حذف تشریفات فرودگاه‌ها هم سرعت کار را بالا می‌برد.

 

ارسال نظر