در شهر

۱۳۹۹/۰۶/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۱۳۲

تهاتر ملک میان شهرداری و سازمان اوقاف

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران گفت: انعقاد تفاهم‌نامه مشترک بین شهرداری تهران و سازمان اوقاف جهت خدمت‌رسانی بیشتر به شهروندان در دستور کار است و ساز و کار تهاتر برخی املاک به زودی در این زمینه مشخص می‌شود. زهرا نژادبهرام، عضو هیات رییسه شورای شهر تهران در گفت‌وگو با فارس، درباره وضعیت ایمنی بازار بزرگ پایتخت گفت: بر اساس بررسی‌ها و هم‌اندیشی‌های انجام گرفته قرار شده است کمیته زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلان‌شهر تهران به صورت هفتگی برگزار شود و موضوعاتی جهت ارزیابی و برنامه‌ریزی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد که بررسی موضوع بازار بزرگ تهران از جمله این موضوعات است. او ادامه داد: بخش‌هایی از املاک بازار تهران از جمله یک ایستگاه آتش‌نشانی در محدوده بازار مربوط به سازمان اوقاف است البته این ایستگاه به صورت کامل برای اوقاف نیست و بخشی از آن مربوط به زمینی وقفی بوده است. نژادبهرام گفت: در این جلسه با توجه به ایجاد تفاهم مشترک بین شهرداری تهران و سازمان اوقاف قرار شد ساز و کار تهاتری روشن در قالب جایگزین کردن املاک و تغییر کاربری‌ها جهت ارایه خدمات بیشتر به شهروندان انجام گیرد و به‌طور مثال زمین این ایستگاه آتش‌نشانی به صورت کامل در اختیار شهرداری پایتخت قرار گرفته شود.

کاشی‌های میدان شاپور  را هم دزدیدند؟

جای تراشیده‌ مصالحِ زیر کاشی‌ها هنوز باقی مانده، هیچ‌کدام از سردرها به‌خصوص در ضلع شمالِ شرقی میدان نشانی از کاشی‌های قدیمی ندارند، در حالی که سر و وضع میدان نشان می‌دهد مرمت‌گران مدت زیادی نیست کارشان در میدان قوام‌الدوله تهران تمام شده است. به گزارش ایسنا، تا همین چند ماه قبل، یعنی وقتی ویروس کرونا تازه راهش را بین مردم تهران باز کرده بود، زیر طاقِ هر کدام از مغازه‌های میدان قوام‌الدوله یا «شاپور»، هنوز نشانی از کاشی‌های قدیمی بالای سردر بازارچه شاپور تهران به چشم می‌آمد، اما به نظر می‌رسد در طول چند ماه گذشته، باقی‌مانده‌های این تزیینات میدان شاپور از بین رفته‌اند. هرچند جداره‌ غربی میدان در طول بیش از یک سال گذشته مرمت شده و چند کاشی باقی‌مانده آن درست در میانه‌ بالایی جداره به عنوان «شاهد بنا» جا خوش کرده‌اند، اما ضلع شمال شرقی میدان امروز دیگر هیچ نشانی از کاشی‌هایی که روزی یکی از عناصر زنده و زیبای میدان شاپور بود، ندارد. شاید هم مانند دیگر کاشی‌های قدیمی تعدادی از بناهای تاریخی در سطح کشور، آنها نیز به مرور به سرقت رفته‌اند. با این وجود هنوز چند ردیف از این کاشی‌ها در ضلع جنوب شرقی میدان روی جداره‌ بنا باقی مانده است، اما اگر قرار باشد زمانِ به چشم آمدنِ کاهش تعداد کاشی‌های قدیمی این میدان را بشماریم شاید روزشمار آن به زمان حذف یکی دو غرفه میوه فروشی و ساختِ یک فروشگاه زنجیره‌ای کوچک برگردد. «بازارچه شاپور» یا «قوام‌الدوله» تهران که به جز ورودی‌اش که از قدیم مخصوص فروش میوه بوده به گذرهای معروفی مانند «گذر قلی» می‌رسد و در انتهای بازارچه سال‌هاست کفش‌دوزی‌ها فعالیت می‌کنند. اسناد می‌گویند در دوره قاجار ساخته شده و دوم بهمن ۱۳۸۲ با شماره‌ ثبت ۱۰۸۴۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. بانی بازارچه قوام‌الدوله و میدان شاهپور، قوام‌الدوله از اشخاص بانفوذ و متمول دوره قاجار بوده که این بازار به سبک ایرانی و معماری همان دوره ساخته شده است. سردر اصلی بازارچه مشرف به میدان وحدت اسلامی (شاهپور سابق) است که خود نشانه‌ای از جایگاه خاص این بازارچه برای دستیابی مناطق جدید و قدیم تهران به آن است.

پاکیزگی و نظافت شهر تهران چشمگیر است

کلودیو پروویداس، نماینده مقیم برنامه توسعه عمران سازمان ملل در تهران گفت: با ورود خود به تهران دریافتم که این شهر بسیار تمیز و پاکیزه است و می‌توان آن را با سنگاپور مقایسه کرد. به گزارش مهر، مراسم امضای سند همکاری سازمان مدیریت پسماند و برنامه عمران ملل متحد (UNDP) در حوزه پسماند شهری با حضور نماینده مقیم برنامه توسعه عمران ملل متحد، صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند، زهیر صباغ پور معاون امور بین‌الملل مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران و هایده شیرزادی فعال محیط زیست برگزار شد. در این جلسه بر لزوم تشریک مساعی برای انتقال تجربیات تهران و سازمان‌های بین‌المللی در زمینه بهبود مدیریت پسماند تاکید شد. کلودیو پروویداس در این مراسم با اشاره به سابقه فعالیت ۴۰ ساله این مرکز در ایران گفت: UNDP یکی از بازوهای اجرایی سازمان ملل متحد است و می‌تواند با همکاری در پروژه‌های شهری از هدررفت هزینه و زمان جلوگیری کند. او با تاکید بر اینکه در کنار مباحث تولید و بازیافت باید به موضوعاتی چون آموزش، خلاقیت و ابتکار هم توجه کنیم، تصریح کرد: ایران و تهران ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند دارد و می‌توان از این پتانسیل‌ها برای خلاقیت و نوآوری استفاده کرد. در همین زمینه، مایه خرسندی است که بتوانیم تجربیات و دانش خود را به ایران منتقل کنیم. پروویداس در پایان تاکید کرد که در ابتدای ورود خود به تهران دریافت که این شهر بسیار تمیز و پاکیزه است و از این حیث می‌توان آن را با سنگاپور مقایسه کرد. البته این روزها پایتخت ایران تحت فشار تحریم‌ها شرایط سختی را تحمل کند، با این حال هیچگاه برای شروع همکاری در زمینه‌های مهمی چون مدیریت پسماند دیر نیست.

 

ارسال نظر