افزایش نرخ حاشیه‌نشینی در پایتخت

۱۳۹۸/۰۶/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۲۲۹۷

کاوه حاج علی اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از افزایش نرخ حاشیه نشینی در پایتخت و انتقال ناگزیر برخی از گروه‌های اجتماعی و اقتصادی شاغل در تهران به سکونتگاه‌های پیرامون شهر خبر داد.

به گزارش فارس، حاج‌علی‌اکبری در جلسه بررسی طرح تأمین مسکن اجتماعی در شهر تهران، عنوان کرد: در حالی که رشد جمعیت در شهر تهران به حدود یک درصد رسیده و در حالت تعادل قرار گرفته است، اما این امر در سکونتگاه‌های اطراف تهران از جمله اندیشه، پرند، هشتگرد، آبیک، رباط‌کریم، رودهن و بومهن رشد قابل توجهی داشته است.

 مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران عنوان کرد: افزایش رشد جمعیت در سکونتگاه‌های حاشیه شهر تهران حاکی از پدیده مسکن نایابی و انتقال ناگزیر برخی از گروه‌های اجتماعی و اقتصادی شاغل در تهران به سکونتگاه‌های پیرامون شهر است و این امر تأثیر بسزایی در بحث حمل و نقل و ترافیک، آلودگی هوا، اتلاف وقت و ایجاد سایر پیامدهای اجتماعی و اقتصادی دارد. به گفته علی اکبری طبق آمار بانک مرکزی، نرخ استیجار در شهر تهران به حدود 50 درصد رسیده و به نظر می‌رسد جهش قیمت مسکن در یکسال گذشته موجب دشوار شدن خرید مسکن، افزایش تقاضا در بازار اجاره و در نتیجه حادتر شدن بحران افزایش جمعیت حاشیه نشین در شهر تهران شده است. مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با طرح این سوال که آیا می‌توان به ایده‌ای برای تأمین مسکن برای گروه‌های اجتماعی مذکور در داخل شهر تهران رسید، تصریح کرد: با توجه به بند 21 ماده 55 قانون شهرداری‌ها مبتنی بر تأمین مسکن برای گروه‌های کم برخوردار، شهرداری تهران اعلام آمادگی کرده است که به عنوان پایلوت می‌تواند با همکاری وزارت کشور، پیشنهاد و طرحی را در این خصوص آماده کند تا در نهایت در قالب آیین‌نامه به تصویب هیات محترم وزیران برسد. علی‌اکبری با بیان اینکه مطالعات و پژوهش‌هایی در رابطه با تأمین مسکن اجتماعی در پایتخت توسط گروه‌های مختلف انجام شده، اظهارکرد: مطالعات و نمونه‌های مشابه جهانی در این خصوص گردآوری و بررسی شده‌اند و همچنین مصاحبه و گفت‌وگوهایی نیز در این باره صورت گرفته که بر مبنای آن پیشنهاد اولیه‌ای تهیه شده است.

در ادامه این جلسه گزارشی از طرح پیشنهادی تأمین مسکن اجتماعی در شهر تهران ارایه شد و مورد بحث و بررسی کارشناسی قرار گرفت. همچنین در این جلسه مقرر شد تدوین ضوابط جامع معماری (ازجمله پارکینگ، مساحت واحدها، الگوی استقرار)، تدوین ضوابط برنامه‌ریزی (کاربری و تراکم زمین‌های هدف طرح، پراکنش محدوده‌ها در شهر و...) و تهیه بسته‌های تشویقی جهت کاهش قیمت تمام شده واحدهای موضوع طرح (شامل عوارض، زمین و ...) در طرح تأمین مسکن اجتماعی در شهر تهران مورد توجه قرار گیرد.

 

 

ارسال نظر