ایرانشهر

۱۳۹۷/۱۰/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۷۲۷۳

هند: دهلی‌نو فعالیت در بندر چابهار را آغاز کرد

دولت هند عملیات‌ بخشی از بندر شهید بهشتی چابهار را طبق قرارداد سه جانبه‌ای که در ۲۴ دسامبر ۲۰۱۸ امضا شد بر عهده گرفت .به گزارش تسنیم به نقل از ایکنامیک تایمز، هند عملیات‌های بخشی از بندر استراتژیک چابهار را در استان سیستان و بلوچستان ایران برعهده گرفت .این اولین‌بار است که هند بندری را در خارج از قلمرو خود اداره می‌کند. وزارت کشتیرانی هند در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت هند عملیات‌های بخشی از بندر شهید بهشتی چابهار را طبق قرارداد سه جانبه‌ای که در 24 دسامبر 2018 امضا شد بر عهده گرفت .در این بیانیه آمده است: «واگذاری فیزیکی تجهیزات معامله کالاها در این پایانه و ساختمان اداری تا 29 دسامبر 2018 کامل شد» .فعالیت‌های اقتصادی در بنادر هندی منطقه آزاد چابهار با رسیدن یک کشتی آغاز شد. یک کشتی قبرسی با 72456 میلیون تن بار دانه ذرت به بندر چابهار رسید. کشتی ماچراس در ساعت 1: 30 روز 30 دسامبر 2018 در این پایانه پهلو گرفت و هند اولین عملیات بارگیری خود را انجام داد .طبق این بیانیه، این اولین قدم از یک سفر طولانی است. هند با مشارکت در چابهار تاریخ ساز شده و حالا یک همکاری منطقه‌ای و تلاشی مشترک را برای حمایت از سرزمین بسته افغانستان هدایت می‌کند. این اولین‌بار است که هند یک بندر را در خارج از قلمرو خود اداره می‌کند .هند در سال 2003 همکاری با ایران را در بندر چابهار آغاز کرد، ولی در نیمه دوم 2014 با امضای یک یادداشت تفاهم بین این دو کشور برای توسعه بندر چابهار در مه‌2015، انگیزه اصلی به وجود آمد .این یادداشت تفاهم تبدیل شد به یک قرارداد 10 ساله رسمی برای تجهیز و عملیاتی کردن بندر چابهار که در 23 مه‌2016 طی دیدار نخست وزیر نارندرا مودی از تهران اجرایی شد .بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان به راحتی از طریق ساحل غربی هند قابل دسترسی است .فاز اول بندر چابهار در دسامبر 2017 توسط رییس‌جمهور حسن روحانی افتتاح شد و یک مسیر استراتژیک را باز کرد که ایران هند و افغانستان را با گذر از پاکستان به هم متصل می‌کرد .

۲ میلیارد یورو برای تهیه واگن مترو پیش بینی شده است

رییس شورای شهر تهران گفت: ۲ میلیارد یورو برای تهیه واگن‌ مترو پیش بینی شده اما مشخص نیست چرا این موضوع از ریاست‌جمهوری پیگیری نمی‌شود.به گزارش مهر، محسن هاشمی در نشست هم‌اندیشی مشترک اعضای شورای اسلامی شهر تهران و شهردار تهران با حضور اعضای هیات علمی کنفرانس بین‌المللی ترافیک، با اشاره به اینکه هر نظامی مشروعیتش را از طریقی به دست می‌آورد، گفت: کارآمدی است که بعد از مشروعیت اهمیت دارد، یعنی اگر جمهوری اسلامی نتواند کارآمدی‌اش را حفظ کند، مشروعیت خود را نیز از دست می‌دهد. مهم است که ما سطح کارآمدی را بالا ببریم و وضعیت ترافیک و آلودگی هوا را حل کنیم.وی افزود: ۹۳ درصد مردم اولویت‌های اول شهر تهران را آلودگی هوا و ترافیک عنوان کردند. واضح است که آلودگی هوا توسط حمل‌ونقل عمومی قابل حل است، توسعه حمل‌ونقل عمومی مستلزم این است که سوخت‌های فسیلی را کنار بگذاریم.هاشمی تصریح کرد: به جای اینکه ۷ میلیون نفر از سیستم مترو استفاده کنند، فقط ۲.۲ نفر استفاده می‌کنند و این وهن نظام جمهوری اسلامی ایران است. باید هر طور شده و از هر منابعی که لازم است پول فراهم کنیم تا مترو را به شکل مناسب تجهیز ‌و استفاده از آن را افزایش دهیم.وی اتوبوسرانی را مکمل مترو دانست و عنوان کرد: باید اتوبوس را به مترو عمود کنیم و مسافران را به مترو برسانیم. اتوبوس‌ها نیز اصلا نباید گازی و بنزینی باشند و باید از اتوبوس‌های برقی استفاده کنیم. باید روی ۹ هزار اتوبوس باتری‌دار، ۲۰۰ هزار تاکسی باتری‌دار و ۲ هزار واگن مترو برنامه‌ریزی کنیم.هاشمی گفت: ایستگاه‌های مترو با وجود ۳ هزار متر تجاری در اطرافش به راحتی ساخته می‌شود و ساخت ایستگاه‌های مترو توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.۲ میلیارد یورو برای تهیه واگن‌ها موجود است، اما کسی سراغشان نرفته است.

پیش‌بینی بارش برف و باران ۳ روزه در ۱۳ استان کشور

سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید به کشور خبر داد و اعلام کرد: طی روزهای چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه برف و باران ۱۳ استان را فرا می‌گیرد. به گزارش تسنیم، احد وظیفه، مدیر پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی اظهار کرد: این سامانه موجب بارش باران و برف در بعضی ساعات وزش باد شدید در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب و جنوب غرب و به تدریج از بعدازظهر چهارشنبه در مرکز، ارتفاعات البرز، شرق و شمال شرق کشور می‌شود.وی افزود: این سامانه پنج‌شنبه 20 دی‌ماه در شرق دریای‌خزر و شمال شرق کشور و روز جمعه 21 دیماه فعال بوده و سپس از کشور خارج می‌شود.وی تصریح کرد: فردا در استان‌های آذربایجان غربی، شرقی، کردستان، کرمانشاه، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه‌وبویراحمد و خوزستان بارش برف و باران گاهی وزش باد شدید و در شرق خوزستان، شمال بوشهر، سواحل خوزستان و بوشهر، غرب فارس، شمال یزد، شمال خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی بارش باران گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید پیش‌بینی نمود.مدیر پیش‌بینی و هشدار هواشناسی با اشاره به بارش برف و باران و وزش باد طی پنج‌شنبه در غرب مازندران، گلستان و خراسان شمالی؛ به سبب بارش برف و کولاک نسبت به لغزندگی جاده‌های کوهستانی، مه آلودگی و کاهش دید در نقاط کوهستانی و سردسیر مناطق ذکر شده، هشدار داد.

 

ارسال نظر