بحران جدی آب در مناطق ۴، ۲۲ و مجموعه چیتگر

۱۳۹۷/۰۵/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۶۵۳
بحران جدی آب در مناطق ۴، ۲۲ و مجموعه چیتگر

گروه راه و شهرسازی|

طبق طرح تفضیلی شهر تهران قرار بود منطقه 22 به قطب گردشگری پایتخت تبدیل شود، اما طی سال‌های گذشته این منطقه قربانی طمع بساز بفروش‌ها شد و امروز نه تنها قطب گردشگری تهران نیست بلکه با مشکلات عدیده‌یی مواجه است که بی‌شک مهم‌ترین آنها کمبود آب است.

محمد حقانی، عضو شورای شهر چهارم شهر تهران نخستین کسی بود که در خصوص کم آبی این منطقه هشدار داد و از تاثیر دریاچه بوستان چیتگر بر بحران کم آبی در تهران، خبر داد. به گفته حقانی از حجم آب 8 میلیون مترمکعبی این دریاچه، سالانه 2 میلیون مترمکعب آب بخار می‌شود و منطقی نیست با کمبود فراوان آب در تهران، این میزان تبخیر آب را بتوانیم تحمل کنیم. شهرداری برای تامین آب مورد نیاز این دریاچه، اقدام به خرید آب از وزارت نیرو کرده و سالانه مبلغ قابل توجهی بهای آبی را می‌دهد که در حال تبخیر است. از این رو، منطقی نیست از هزینه مردم شهر، پول آبی را بپردازیم که برای تبخیر در این دریاچه ریخته می‌شود.

غیر از تاثیرات دریاچه بر کم آبی این منطقه، کم آبی و استاندارد نبودن آب شرب مشکلی است که منجر به نارضایتی شهروندان منطقه 22 شده است. بسیاری از محله‌های این منطقه از آب چاه استفاده می‌کنند و ممکن است در آینده شاهد بیماری‌های پوستی و گوارشی در این محله‌ها باشیم.

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با بیان اینکه تامین آب دریاچه خلیج فارس در آینده دشوار خواهد بود، گفت: منطقه ۲۲ ذخیره آب کافی ندارد. جنگل‌های چیتگر نیز دچار افت آب‌های زیرزمینی شده‌اند و در نتیجه مجموعه چیتگر به‌شدت با مشکل کمبود آب مواجه است.

به گزارش ایلنا، سید آرش حسینی میلانی، سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز درباره

کم‌آبی منطقه 22 هشدار داد و در پاسخ به اینکه آیا دریاچه خلیج فارس در منطقه ۲۲ در معرض خشک شدن قرار دارد، گفت: آب دریاچه

خلیج‌فارس از طریق رودخانه کن تامین می‌شود، و به غیر از حقابه خریداری شده از رودخانه کن منبع آبی دیگری در حال حاضر وجود ندارد. آب رودخانه کن هم پس از تصفیه وارد دریاچه شده و همین آب مجددا روزانه تصفیه می‌شود تا کیفیت آن حفظ شود اما افزایش دما و تبخیر تامین آب دریاچه را در آینده دشوار می‌سازد. اگر تبخیر آب از دریاچه خلیج فارس زیاد باشد، مسوولان مجبور هستند برای تامین آب مورد نیاز، دوباره آب خریداری کنند چراکه منطقه ۲۲ ذخیره آب کافی ندارد.

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به پایین آمدن سطح آب زیرزمینی در منطقه ۲۲ اظهار کرد: منطقه ۲۲ با افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی مواجه است. آب مورد نیاز برای مجموعه چیتگر نیز توسط هفت چاه در این منطقه تامین می‌شده است اما جنگل‌های چیتگر نیز دچار افت آب‌های زیرزمینی شده‌اند و در نتیجه مجموعه چیتگر به‌شدت با مشکل کمبود آب مواجه است. براساس گزارش‌هایی که به دست ما رسیده است، از پساب منطقه برای آبیاری جنگل‌های چیتگر استفاده می‌شود اما منطقه ۲۲ با مشکل جدی آب روبروست.

وی در پاسخ به اینکه آیا خطر خشک شدن جنگل‌های چیتگر وجود دارد، تصریح کرد: اگر آبیاری به موقع انجام نشود مشکل ایجاد خواهد کرد. این موضوع یک بحث کلیدی است که باید برای حل معضل آن منطقه، منابع آبی تامین شود. یکی از بحث‌هایی که می‌توان در این خصوص پیگیری کرد احداث تصفیه‌خانه محلی در منطقه ۲۲ است که شورای چهارم نیز به دنبال احداث تصفیه‌خانه محلی برای آبیاری جنگل‌های چیتگر بود اما پیگیری‌هایشان به سرانجام نرسید تا بتوانیم از پساب منطقه برای آبیاری جنگل‌های چیتگر استفاده کنیم.

این عضو شورای شهر با اشاره به وجود بحران کم‌آبی در شرق تهران نیز خاطرنشان کرد: در منطقه چهار هم سطح وسیعی از جنگل‌کاری وجود دارد که نیازمند منابع آب زیرزمینی برای آبیاری هستند و بر این اساس، نیازمند تدبیری برای آبیاری فضاهای سبز موجود در منطقه چهار نیز هستیم.

 

ارسال نظر