خبر

۱۴۰۱/۰۹/۰۱ - ۰۳:۵۳:۳۴
کد خبر: ۱۹۴۶۱۵

سود بالای دولت از محل آزادسازی نرخ نهاده‌ها

رییس هیات‌مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران خاطرنشان کرد: در گذشته تولیدکنندگان رنگ دانه استفاده می‌کردند اما از آنجایی‌که نرخ رنگ‌دانه از 150 تا 200 هزار تومان به یک میلیون و 200 هزار تومان رسیده است از این رو تولیدکنندگان برای کاهش قیمت تولید این ماده را از فرآیند تولید حذف کردند ناصر نبی‌پور در گفت‌وگو با ایلنا، از افزایش هزار تومانی نرخ تخم‌مرغ درب مرغداری‌ها خبر داد و افزود: قیمت یک کیلو تخم‌مرغ از کیلویی 36 هزار تومان به کیلویی 37 هزار تومان رسیده است. به گفته وی؛ افزایش هزار تومانی تخم‌مرغ درب مرغداری‌ها حداقل قیمت آن را در واحدهای صنفی حدود 2 تا 3 هزار تومان افزایش می‌دهد. این فعال اقتصادی میزان تولید روزانه تخم‌مرغ را حدود 2 هزار 300 تن دانست و افزود: اگر هر کیلو تخم‌مرغ کیلویی 38 هزار تومان محاسبه شود تولیدکنندگان کیلویی 10 هزار تومان ضرر می‌کنند و نرخ منطقی تخم‌مرغ بدون احتساب سود 10 درصد باید کیلویی 43 تا 45 هزار تومان درب مرغداری‌ها شود. وی با تاکید بر عملیاتی نشدن وعده‌های دولت در زمینه حمایت از تولیدکنندگان، خاطرنشان کرد: معاون اول رییس‌جمهور به تولیدکنندگان قول داد در صورت همراهی با دولت تا پایان شهریور علاوه بر اصلاح قیمت‌ها ذرت‌ معوقه ماه‌های گذشته را به تولیدکنندگان بدهد اما نمی‌دانم وزیر کشاورزی با چه منطقی می‌خواهد این سخنان را کتمان کند در صورتی که در این جلسه حضور داشتند.نبی‌پور ادامه داد: معاون اول رییس‌جمهور 2 بار به وزیر کشاورزی نامه نوشت که مشکل قیمت تخم‌مرغ را حل کند اما وزیر کشاورزی تمایلی به اصلاح قیمت‌ها ندارد و این ذهنیت برای تولیدکنندگان ایجاد شده است که می‌خواهند ما را بازی بدهند. این فعال اقتصادی با اشاره به افت توان خرید مصرف‌کنندگان، افزود: سود قابل توجهی از محل آزادسازی نرخ نهاده‌ها عاید دولت شد از این‌رو دولت باید به اجبار یارانه‌ای به تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان پرداخت کند که آنها بتوانند به کار خود ادامه بدهند تا مردم بتوانند ارزان‌ترین پروتئین را خریداری کنند.وی با انتقاد از نحوه ذخیره‌سازی تخم‌مرغ از سوی شرکت پشتیبانی امور دام، خاطرنشان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام اردیبهشت سال جاری 2 هزار و 700 تن تخم‌مرغ از مرغداران خریداری کرد اما هنوز پولی به آنها پرداخت نکرده است. نبی‌پور با بیان اینکه روزانه 100 تا 150 تن تخم‌مرغ از کشور صادر می‌شود، گفت: صادرات متاثر از نرخ دلار است اگر نرخ دلار بالا برود شاهد افزایش صادرات هستیم و با کاهشی شدن نرخ آن روند صادرات متوقف می‌شود. رییس هیات‌مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران در پاسخ به این پرسش که چرا زرده تخم‌مرغ مانند گذشته نارنجی رنگ نیست، گفت: در گذشته تولیدکنندگان رنگ دانه استفاده می‌کردند اما از آنجایی‌که نرخ رنگ‌دانه از 150 تا 200 هزار تومان به یک میلیون و 200 هزار تومان رسیده است از این رو تولیدکنندگان برای کاهش قیمت تولید این ماده را از فرآیند تولید حذف کردند؛ همچنین کیفیت ذرتی که مرغ تخم‌گذار مصرف می‌کند در کیفیت تخم‌مرغ تاثیر می‌گذارد. مرغ‌های محلی به دلیل علوفه و یونجه‌ تازه‌ای که مصرف می‌کند زردی آن پررنگ‌تر است.

حمل بیش از ۱،۵ میلیون تن کالای اساسی از بندر امام

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: در سال جاری یک میلیون و ۵۳۸ هزار تن انواع کالای اساسی خوراکی از بندر امام خمینی حمل شده است. امید جهان نژادیان در جلسه شورای هماهنگی بخش کشاورزی اظهار کرد: استان خوزستان پرچمدار خرید تضمینی گندم کشور در ۱۰ سال گذشته است. وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی خرید تضمینی گندم توسط این اداره کل از آذرماه طی ۶ گام صورت می‌گیرد، افزود: تا ۲۸ آبان ماه سال جاری ۳۴ کشاورز جهت کشت قراردادی در وسعت یک هزار و ۳۴۶ هکتار گندم در سامانه ثبت نام کرده‌اند.  به گزارش ایسنا به نقل از سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، وی افزود: از ۲ هزار و ۸۸۷ سفته سال گذشته که از کشاورزان برای کشت قراردادی اخذ شده بود ۲ هزار و ۱۵۷ سفته بازگردانده شد.

جهان نژادیان تصریح کرد: یک میلیون و ۳۶۱ هزار تن گندم معمولی و ۴ هزار و ۴۹۷ تن گندم دوروم در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شد. وی با بیان اینکه ۹۸ سیلو کار ذخیره‌سازی گندم را بر عهده دارند، اظهار کرد: خرید کلزا از ۱۸ هزار تن در سال ۹۶ به ۱۰۱ هزار تن در سال ۱۴۰۰ رسید و در سال جاری نیز با وجود مشکلات بیش از ۷۸ هزار تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان خریداری شد. جهان نژادیان با اشاره به اینکه در سال گذشته ۶۵ فروند کشتی با ۳ میلیون و ۲۲۹ هزار تن محموله کالای اساسی وارد بندر امام خمینی و به صورت ریلی و جاده‌ای در کشور توزیع شد، ادامه داد: در سال جاری نیز تاکنون یک میلیون و ۷۳۸ هزار و ۸۶۲ تن محموله اقلام اساسی به بندر وارد و یک میلیون و ۵۳۸ هزار تن آن حمل شده است. وی غیراستاندارد و روباز بودن مراکز تعاون روستایی، عدم رعایت فاصله منطقی برای دستورالعمل خرید تضمینی با سیلوهای استاندارد، عدم برخورداری مراکز پوشش مناسب مانند چادر، کاور در هنگام بارندگی، عدم توانایی نگهداری از لحاظ کمی و کیفی به مدت یک ماه، رقابت در تحویل گندم از کشاورزان در خصوص افت مفید و غیر مفید و عدم پرداخت مطالبات کشاورزان در زمان مقرر را عمده مشکلات این بخش دانست.

 

ارسال نظر