رویداد

۱۴۰۱/۰۳/۰۷ - ۰۴:۱۴:۵۵
کد خبر: ۱۸۹۴۱۶
ساز حقوق ‌ورودی فعلا کوک نیست

با تغییر رسمی مبنای ارزی محاسبه حقوق ورودی، فعلا اجرای سیستمی آن تا آماده‌سازی سامانه و بارگذاری کد تعرفه به صورت دستی انجام می‌شود. گمرک اعلام کرده که احتمالا تا شنبه (۷ خرداد)، سامانه گمرک آماده اجرای سیستمی تغییر حقوق ورودی خواهد شد. به گزارش ایسنا، از سوم خردادماه، گمرک ایران بخشنامه تغییر مبنای محاسباتی حقوق ورودی و جزییات تکلیف قانون بودجه در تبصره ۷ را به گمرک‌های اجرایی ابلاغ کرد که در اهم آن تغییر نرخ ارز محاسباتی ارزش کالای وارداتی در حقوق ورودی قرار داشت و از ۴۲۰۰ تومان به نرخ سامانه معاملات الکترونیک که نرخی نزدیک به بازار است، افزایش پیدا کرد. بر این اساس عملا ارز ۴۲۰۰ تومانی که از سال ۱۳۹۷ وارد محاسبات حقوق واردات شده بود، کنار رفت. اما آنچه که در ادامه مطرح شد آماده نبودن سامانه گمرک برای اجرای سیستمی تغییر مبنای ارزی حقوق ورودی بود. وکیلی-مدیرکل دفتر واردات و مناطق آزاد گمرک- در توضیحی که در این رابطه ارایه کرده، این امر را با توجه به ضرورت آماده‌سازی سیستمی برای تغییر مبنا و زمان چند روزه برای آن، طبیعی دانسته و گفته است که به هر حال بخشنامه هیات وزیران در مورد کاهش سود بازرگانی از ابتدای سال به گمرک ابلاغ نشده بوده که اجرای آن از سمت گمرک تاکنون زمان برده باشد. کاهش سود بازرگانی در ۱۷ اردیبهشت تصویب و ۲۴ این ماه نیز ابلاغ شده است که در ادامه به گمرکهای اجرایی ابلاغ شد و قبل از آن نمی‌توانستیم تغییر نرخ ارز را اجرایی کنیم . وی همچنین گفته که از سوم خرداد که بخشنامه دفتر واردات به گمرک‌ها ابلاغ شده است، تغییر مبنای حقوق ورودی در حال اجراست ولی با توجه به اینکه هنوز سیستم به‌طور کامل آماده نشده است، در بخش‌هایی به جای اینکه ماخذ حقوق ورودی سیستمی باشد، فعلا دستی وارد می‌شود ولی این روال چندان طول نخواهد کشید. وکیلی این را هم گفت که با دریافت کد تعرفه‌ها از دفتر واردات و بارگذاری در سامانه حقوق گمرکی، به احتمال زیاد تا فردا (شنبه) سامانه گمرک کاملا آماده بوده و تمام فرایند حقوق ورودی به صورت سیستمی انجام خواهد شد. در این رابطه یادآور می‌شود که با حذف ارز ۴۲۰۰ از محاسبات حقوق ورودی گمرک، نرخ روز سامانه مبادلات الکترونیک که در تارنمای Fxmarketrate.cbi.ir بانک مرکزی هر روز قابل مشاهده است، در سامانه گمرک نیز اعمال خواهد شد که این نرخ از ۹ صبح هر روز تا ۹ صبح اولین روز کاری یعنی به مدت ۲۴ ساعت معتبر است.

 
عوارض صادراتی چند قلم کالا برداشته شد

وزیر جهاد کشاورزی از رفع عوارض صادراتی برخی از محصولات خبر داد. به گزارش ایسنا سید جواد ساداتی‌نژاد با اشاره به جلسه روز گذشته ستاد تنظیم بازار، افزود: با توجه به مازاد تولید تخم مرغ، مرغ، شیر خشک، خامه و چربی عوارض صادراتی این محصولات برداشته شده است. وی ادامه داد: در بحث تولید مازاد احتمالی در تولید مرغ و تخم مرغ، شرکت پشتیبانی دام از این هفته خرید را آغاز کرده است. وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه روزانه حدود یک هزار تن خرید مازاد مرغ وجود دارد، گفت: این محصول پس از خریداری جهت ذخایر منجمد می‌شود. همچنین در تخم مرغ نیز ذخیره‌سازی آغاز شده و شرکت پشتیبانی دام خرید در این زمینه را انجام می‌دهد. ساداتی نژاد اضافه کرد: تسهیلات مناسبی در صنعت طیور برای تامین نهاده‌های دامی که روی سامانه بازارگاه بارگذاری شده در نظر گرفته شده است، برای اینکه تولیدکنندگان بتوانند به راحتی نهاده‌های دامی مورد نظر خود را تامین کنند۵۰ درصد نهاده در سامانه بازارگاه توسط بانک کشاورزی تامین مالی می‌شود. وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با واردکنندگان نهاده‌های دامی، تصریح کرد: با مذاکراتی که با واردکنندگان نهاده‌های دامی انجام شده، ۵۰ درصد به صورت اعتباری به صنعت طیور داده می‌شود که تولیدکنندگان می‌توانند از این ظرفیت ایجاد شده استفاده کنند. وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها و حمایت از تولید‌کننده‌ها، تصریح کرد: با تمام توان در کنار تولیدکنندگان هستیم که دغدغه از این بابت وجود نداشته باشد و امیدواریم پایداری استمرار تولید ادامه پیدا ‌کند.

 
ایران در رتبه 43  واردکنندگان مواد غذایی
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان می‌دهد کشورهای صنعتی بزرگ‌ترین واردکنندگان مواد غذایی در جهان هستند. فائو در رده‌بندی ۱۹۵ کشور جهان که بر اساس آمار سال ۲۰۲۰ تهیه شده است امریکا را به عنوان دومین واردکننده بزرگ محصولات کشاورزی معرفی کرده است. امریکا در این سال بیش از ۱۴۶ میلیارد دلار محصول کشاورزی وارد کرده که بیش از هر کشور دیگر به‌ جز چین است. چین که پرجمعیت‌ترین کشور جهان است با واردات ۱۵۷ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی در صدر این رده‌بندی قرار دارد. ایران با وجود اینکه هفدهمین کشور پرجمعیت جهان است در رده‌بندی کشورها از نظر واردات مواد غذایی رتبه ۴۳ را به خود اختصاص داده است.

 

ارسال نظر