اخبار

۱۴۰۰/۰۸/۲۰ - ۰۳:۲۱:۲۶
کد خبر: ۱۸۳۸۷۶

انتشار قیمت ۲۷ قلم

کالای خوراکی

مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بنابر تصمیم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت وزارت جهادکشاورزی قیمت ۲۷ قلم خوراکی را منتشر خواهد کرد تا مصرف‌کنندگان با آگاهی از محدوده قیمتی کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند. به گزارش ایسنا، بر اساس تصمیم روز گذشته ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مقرر شد وزارت جهادکشاورزی به صورت روزانه قیمت اقلام خوراکی را از طریق رسانه‌ها اعلام کند و مردم و مصرف‌کنندگان نیز با خرید اقلام به قیمت اعلام شده راسا بر نرخ‌ها نظارت کنند و با هرگونه تخلف برخورد شود. در این راستا و در پاسخ به این سوال که وزارت جهادکشاورزی با چه سازوکاری و قیمت چه اقلامی را روزانه منتشر خواهد کرد؟ ابراهیم زارع- مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به ایسنا گفت: در حال آماده‌سازی پلتفرم آن هستیم و قرار است قیمت ۲۷ قلم کالای خوراکی از محصولات لبنی، میوه و تره بار، برنج، ماکارونی، حبوبات، گوشت و ... اعلام شود. وی ادامه داد: برخی از اقلام مانند مرغ، تخم مرغ، روغن و برخی از محصولات لبنی قیمت مصوب دارند. قیمت این محصولات تا زمانی که قیمت مصوب آنها تغییر نکند، ثابت می‌ماند. برای محصولاتی که قیمت مصوب ندارند رنج قیمتی موجود در بازار تعیین می‌شود تا مردم بتوانند با آگاهی بیشتر از قیمت‌ها و به راحتی کالای مورد نیاز خود را تهیه کنند. زیرا اگر مردم از محدوده قیمتی کالایی که قصد خرید آن را دارند، آگاه شوند گرانفروشی آشکار خواهد شد.  مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد قیمت اقلام از استان‌ها و منابع معتبر دریافت خواهیم کرد. در مورد قیمت میوه و تره بار مرجع در مراکز استان‌ها میدان مرکزی میوه و تره بار آنها خواهد بود. در تهران نیز به دلیل اینکه قیمت‌ها در مناطق مختلف متفاوت است در حال بررسی مراجع قیمتی هستیم تا قیمت‌های اعلام شده مفید و دقیق باشد. وی تصریح کرد: در پلتفرمی که پیش بینی شده قیمت اقلام درج می‌شود و هر زمان که تغییراتی در بازار رخ داد قیمت‌ها نیز به روز می‌شوند. زارع در پایان گفت: از روز گذشته با دستور رییس‌جمهوری وزارت جهادکشاورزی کار خود را در این بخش آغاز کرده است. امیدواریم بتوانیم با همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت صمت، اتاق اصناف و... این امر مهم را در کوتاهترین زمان ممکن محقق‌سازیم. همچنین نحوه اطلاع‌رسانی قیمت‌ها نیز یا از طریق بارگذاری در سایت وزارتخانه یا رسانه‌ها و شبکه‌های مربوطه انجام خواهد شد.

بازار برنج تنظیم است

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: بازار برنج تنظیم است اما قیمت تمام شده واردات برنج افزایش یافته است. یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در واکنش به اینکه چرا با وجود توزیع 150 هزار تن برنج در سه ماه اخیر قیمت برنج در بازار کاهش نیافت و حتی گران نیز شد، اظهار داشت: با گران فروشی برنج باید اصناف و دستگاه‌های نظارتی برخورد لازم را داشته باشند. وی افزود: قیمت هر تن برنج پاکستانی 980 دلار است که با در نظر گرفتن ارز نیمایی 24 هزار و 200 تومانی، تعرفه گمرکی و سود وارد‌کننده 27 هزار تومان در بندر می‌شود؛ با احتساب سود عمده فروش و خرده فروش قیمت تمام شده هر کیلوگرم از این محصول باید در بازار 29 هزار تومان تا 31 هزار تومان باشد که به همین قیمت‌ها نیز به فروش می‌رسد. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: بازار برنج تنظیم است اما قیمت تمام شده واردات برنج افزایش یافته است و در تمام فروشگاه‌های زنجیره‌ای برنج دولتی یافت می‌شود و حتی روی قیمت برنج ایرانی نیز تاثیر گذاشت. وی تصریح کرد: تجار، حتی نسبت به توزیع برنج توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران برای تنظیم بازار ناراحت هستند و ما توانسته‌ایم افزایش قیمت برنج را مهار کنیم در غیر این صورت قیمت برنج خارجی افزایش بیشتری پیدا می‌کرد. سیف گفت: اقدامات ما برای تنظیم بازار برنج زمانی مشخص می‌شود که ما در بازار نباشیم؛ در 2 تا 3 ماه گذشته 150 هزار تن برنج برای تنظیم بازار توزیع کرده‌ایم. این مقام مسوول با بیان اینکه بازار واردات برنج ایران متنوع شد، اظهار داشت: بر اساس مصوبه صادره مقرر شده برنج‌های وارداتی از تایلند، اروگوئه و ویتنام نیز در کنار واردات برنج از هند و پاکستان انجام شود. وی تصریح کرد: در گذشته استانداردهای بهداشتی به شکلی بود که عملا امکان واردات برنج عمده از هند وجود داشت که اکنون مقاصد وارداتی متنوع شده است و این محصول بر اساس استانداردهای جهانی وارد می‌شود.

رییس سازمان ملی استاندارد تغییر کرد

رییس‌جمهور در حکمی مهدی اسلام‌پناه را برای مدت ۴ سال به عنوان «رییس سازمان ملی استاندارد ایران» منصوب کرد. آیت‌الله سید ابراهیم رییسی در این حکم با اشاره به ماموریت اصلی رییس سازمان ملی استاندارد ایران، اظهار داشت: امید است با اتکال به خداوند متعال و با «روحیه انقلابی»، «پاکدستی»، «فسادستیزی» و اهتمام به مفاد «عهدنامه مدیران دولت مردمی» در گره‌گشایی از مشکلات مردم و تحقق «عدالت و پیشرفت» کوشا باشید.

 

ارسال نظر