اخبار

۱۴۰۰/۰۶/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۴۳۲

ارزهای بلوکه در ژاپن و کره صرف واردات واکسن شود

مهر | رییس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ژاپن گفت: بهتر است به جای دادن ارز برای واردات واکسن کرونا، با استفاده از بخشی از ارزهای بلوکه شده در ژاپن، کره و ... واکسن وارد کنیم. بهرام شکوری اظهار داشت: اخیراً یک شرکت خصوصی به ما مراجعه کرد که برای واردات ۵ میلیون دز واکسن آسترازنکا مجوز دریافت کرده است و اعلام کرد که به زودی می‌خواهد تا ۵۰ میلیون دز هم وارد کند و وزارت بهداشت قول تأمین ارز را داده است. این شرکت برای تسریع فرایند از ما درخواست کمک کرد. شکوری افزود: با توجه به حضور وزیر امور خارجه ژاپن در ایران، به نظر می‌رسد دولت می‌تواند از طریق رایزنی زمینه‌ای فراهم کند که با استفاده از پول‌های بلوکه شده در ژاپن، واکسن وارد کنیم؛ یعنی به جای دادن ارز برای واردات آسترازنکا 

و ... که گران هم تمام می‌شود، از ارزهای بلوکه شده برای واردات استفاده کنیم. وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل محدودیت‌های تحریم، امکان استفاده از ارزهای بلوکه شده وجود ندارد و حتی در قالب واردات کالا هم نمی‌توان از این ارزها استفاده کرد از این رو با توجه به تسهیل واردات واکسن، بهتر است از بخشی از ارزهای بلوکه شده برای ورود واکسن استفاده کرد.

بازگشت ارز صادراتی به ۵۷ میلیون یورو رسید

ایلنا |دبیر کمیته اقدام ارزی اظهار داشت: از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۲۳مرداد ۱۴۰۰ از تعهدات ارزی حدود ۶۹ میلیارد یورویی تقریبا ۵۷ میلیارد یورو به چرخه اقتصادی بازگشته است. احسان قمری با اشاره به اظهارات رییس‌جمهور در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در مورد شناسایی و رفع موانع ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان، اظهار کرد: تلاش می‌شود با استفاده از ابزارهای تشویقی، موجبات تسهیل و تسریع ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان فراهم شود.وی افزود: از جمله مهم‌ترین موانع پیشاروی ایفای تعهدات ارزی صادر‌کنندگان، اطلاع‌رسانی ناکافی در خصوص ضوابط و مقررات ایفای تعهدات ارزی بوده و لازم است ضمن اطلاع‌رسانی شفاف، نسبت به تبیین مقررات و قوانین موجود اقدام شود. قمری در ادامه اضافه کرد: با تفویض اختیار انجام شده در مورد پیگیری ایفای تعهدات ارزی توسط، وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشی از مشکلات حوزه ایفای تعهدات ارزی استخراج و مرتفع شده است و این روند ادامه خواهد داشت. وی بیان کرد: لازمه حل شدن مشکلات پیشاروی ایفای تعهدات ارزی، تصمیم‌گیری توسط مجموعه‌ای متولی و استفاده از نظرات و دیدگاه‌های سایر بخش‌ها در تصمیم‌سازی است و امیدواریم با استمرار پیگیری‌ها و استفاده از نظرات کارشناسان، موانع و مشکلات برطرف شود. وی در ادامه تصریح کرد: لازمه ارزیابی و برنامه‌ریزی برای تسهیل و تسریع در ایفای تعهدات ارزی وجود آمار و اطلاعات صحیح بوده و لازم است تمام دستگاه‌های مسوول، ضمن در اختیار قراردادن آمار و اطلاعات مربوط به صادرات، ایفای تعهدات ارزی به تفکیک روش‌ها و دوره‌های مختلف و همچنین وضعیت هر یک از صادرکنندگان در ایفای تعهدات ارزی، شرایطی فراهم کنند که از طریق درگاهی واحد، اطلاعات پردازش و مورد استفاده و بهره‌برداری قرار بگیرد. قمری با اشاره به ایفای تعهدات ارزی ۸۲ درصدی صادرات اظهار امیدواری کرد: امیدواریم با ابلاغ و تخصیص تمام یا بخشی از مشوق‌های صادراتی مندرج در قانون بودجه سال ۱۴۰۰کشور، امکان استفاده از ابزارهای تشویقی با رویکرد ایفای تعهدات ارزی فراهم شود.

واردات واکسن کرونا به ۲۶ میلیون دز رسید

ایرنا |معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران اعلام‌کرد: بیش از ۲۶ میلیون دز واکسن کرونا در هفت ماه گذشته به کشور وارد شده است. «مهرداد جمالی ارونقی» اعلام‌کرد: از ۱۵ بهمن ماه سال ۹۹ تا ۳۰ مردادماه امسال ۲۶ میلیون و ۶۷۹ هزار و ۶۱۰ دز واکسن کرونا در ۴۰ محموله از طریق گمرک فرودگاه امام خمینی‌(ره) وارد کشور شده و پس از انجام فوری تشریفات گمرکی تحویل نمایندگان وزارت بهداشت شده است. وی افزود: تا تاریخ اعلام شده، ۲ میلیون و ۹۱۱ هزار و ۸۱۰ دز واکسن آسترازنکا ژاپن، یک میلیون و ۴۵ هزار دز واکسن روسی اسپوتنیک، ۲۰ میلیون و ۱۳۰ هزار دز واکسن سینوفارم چینی، ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دز واکسن کواکس کره جنوبی، ۱۲۵ هزار دز واکسن بهارات هندی و یک میلیون و ۴۵۲ هزار ودز واکسن کواکس از ایتالیا وارد کشور شده است. به گفته ارونقی، همچنین در ۶ مردادماه سال جاری ۳۱۵ هزار دز واکسن آسترازنکا روسی از سوی بخش خصوصی وارد کشور شده است.

لاستیک ۱۵ درصد گران شد

تسنیم | سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر گفت: قیمت تمام شده تولید تایر بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته اما تولیدکنندگان به این نتیجه رسیدند که بازار کشش افزایش بیشتر قیمت‌ها را ندارد. مصطفی تنها در خصوص تغییرات قیمتی انواع تایر، گفت: براساس مصوبه هیات‌مدیره انجمن تایر، قیمت تایرهای تولیدی در کشور از امروز 15 درصد افزایش یافته است. وی افزود: قیمت تمام شده تولید تایر بیش از 15 درصد افزایش داشته اما تولیدکنندگان به این نتیجه رسیدند که بازار کشش افزایش بیشتر قیمت‌ها را ندارد. وی تصریح کرد: در شرایط فعلی تولید برای کارخانه‌ها آن هم با قیمت‌های قبل به صرفه نیست، البته تولیدکنندگان تا حد توان مشغول تولید هستند و نمی‌گذارند اختلالی در بازار به وجود ‌آید اما با توجه به هزینه‌های تولید افزایش قیمت در تایر اجرایی شده است.

 

ارسال نظر