روی خط خبر

۱۴۰۰/۰۵/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۰۷۱۸

کالای ایرانی پرطرفدار در بازار روسیه  

ایسنا | اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت تجارت کشور در سه ماهه نخست سال جاری با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا پرداخته است. این اتحادیه که عضویت ایران را از آبان ۱۳۹۸ به رسمیت شناخته، در ماه‌های اخیر بخشی از شرکای تجاری جدید کشور را معرفی کرده، هر چند تحت تاثیر تحریم، کرونا و برخی محدودیت در ارتباط دو جانبه کشورها هنوز آمار صادرات و واردات ایران و اوراسیا بسیار محدود است. برآوردهای اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰، ایران ۲۵۸ میلیون دلار کالا به اوراسیا صادر کرده و در مقابل ۳۴۷ میلیون دلار کالا نیز از این کشورها وارد کرده است تا همچنان تراز تجاری کشور در این زمینه منفی باقی بماند. صادرات ایران به اورسیا تنها سهم ۲.۴ درصدی از کل صادرات کشور را داشته و همچنین ایران ۳.۳ درصد از کل واردات خود را از این کشورها انجام داده است. در میان شرکای اصلی در اوراسیا، همچنان روسیه بالاترین سهم را دارد. ایران ۱۳۵ میلیون دلار از کل صادرات خود به اوراسیا را به روسیه انجام داده و پس از آن ارمنستان با ۶۰، قزاقستان با ۳۸، قرقیزستان با ۱۸ و بلاروس با پنج میلیون دلار قرار دارند. در میان صادرکنندگان اصلی کالا به ایران اما روسیه به تنهایی تقریبا تمامی آمار را به خود اختصاص داده و در این مدت ۳۲۱ میلیون دلار کالا به ایران داده است. میزان واردات ایران از دیگر کشورهای اوراسیا در مجموع حتی به ۳۰ میلیون دلار نیز نمی‌رسد. بررسی اقلام صادراتی ایران به روسیه و سایر کشورهای اوراسیا نشان می‌دهد که میوه‌های خوراکی با ۹۵ میلیون دلار بیشترین سهم را داشته‌اند و در این بین پسته ایرانی با پوست تازه پرطرفدارترین کالا بوده است. مواد پلاستیکی، سبزیجات، چدن، آهن و فولاد نیز دیگر اقلام صادراتی ایران به اوراسیا را تشکیل می‌دهند. در مقابل اما چربی‌ها و روغن‌های حیوانی یا نباتی بالاترین میزان واردات ایران را تشکیل داده‌اند و پس از آن غلات، چوب، سبزیجات و محصولات شیمیایی معدنی اصلی‌ترین کالاهای وارداتی ایران از اوراسیا را شامل می‌شود.

رشد ۷ درصدی تولید فولاد

مهر | تولید محصولات فولادی و شمش فولاد در کشور طی ۳ ماهه نخست امسال به ترتیب ۷ و ۶ درصد افزایش یافت. از ابتدای فروردین تا پایان خرداد ۱۴۰۰ بیش از ۸ میلیون و ۷۴ هزار تن شمش (بیلت، بلوم و اسلب) در کشور تولید شد. این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۷ میلیون و ۵۸۷ هزار تن بود. همچنین میزان تولید محصولات فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی، انواع ورق و غیره) در کشور طی این مدت حدود ۵ میلیون و ۳۹۶ هزار تن بود. میزان تولید این محصولات طی مدت مشابه سال گذشته ۵ میلیون و ۴۲ هزار تن بوده است. میزان تولید آهن اسفنجی نیز با رشد حدود ۸ درصدی طی ۳ ماهه نخست ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۸ میلیون و ۱۳۳ هزار تن) به ۸ میلیون و ۷۵۸ هزار تن رسید. از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال، میزان صادرات شمش «یک میلیون و ۶۱۸ هزار تن»، محصولات فولادی «۸۷۳ هزار تن» و آهن اسفنجی «۳۲۱ هزار تن» بود که در مقایسه با رقم تولید مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۴۱ هزار تن شمش، ۳۸۸ هزار تن انواع محصولات فولادی و ۲۰ هزار تن آهن اسفنجی) به ترتیب ۵۵، ۱۲۵ و ۱۵۰۵ درصد افزایش داشته است. همچنین در ۳ ماهه نخست امسال همچون مدت مشابه سال گذشته، میزان واردات شمش هزار تن و محصولات فولادی ۱۹۴ هزار تن بود. واردات آهن اسفنجی نیز نداشتیم.

تکذیب ورود محصولات دو برند خارجی لوازم خانگی

شاتا | معاون امور صنایع وزیر صمت با رد شایعه مجوز ورود محصولات لوازم خانگی خارجی به کشور گفت: وزارت صمت هیچ تصمیمی برای ورود محصولات لوازم خانگی خارجی به کشور ندارد. مهدی صادقی نیارکی در جریان سفر یک روزه به استان اصفهان، ضمن بازدید از تعدادی از زیرساخت‌های صنعتی واحدهای تولیدی این استان با رد شایعه مجوز ورود محصولات لوازم خانگی خارجی به کشور اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن وتجارت هیچ تصمیمی برای ورود محصولات لوازم خانگی خارجی به کشور ندارد و بر اساس تصمیمات شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، ورود محصولات نهایی لوازم خانگی خارجی به کشور کماکان ممنوع است. وی سیاست دولت را افزایش توانمندی‌ها و خوداتکایی در صنایع داخلی برشمرد و گفت: با سرمایه‌گذاری‌های که در صنعت لوازم خانگی صورت گرفت، خوشبختانه در سال گذشته تولید محصولات داخلی در مقایسه با سال ۹۸ با رشد ۷۸ درصدی همراه بود و این روند در سال جاری نیز ادامه داشته و تولید در این صنعت بیش از ۲۶ درصد در سال جاری افزایش یافته است و تولیدکنندگان در این بخش، توانستند رشد ۳۰ درصدی در تولید یخچال و فریزر و ۴۲ درصدی در تولید لباسشویی، ۲۰ درصدی در تولید تلویزیون محقق کنند فلذا می‌بایست از ظرفیت‌های ایجاد شده در کشور صیانت شود. صادقی نیارکی با رد شایعه اعطای مجوز ورود محصولات لوازم خانگی خارجی به کشور تاکید کرد: سیاست دولت و برنامه وزارت صنعت نگاه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی، توسعه عمق ساخت داخل وخوداتکایی صنعتی است و متقاضیانی که تمایل به حضور در بازار ایران را دارند باید در رشته فعالیت‌هایی که در کشور فعلاً ظرفیت داخلی وجود ندارد سرمایه‌گذاری مشترک انجام بدهند. ما در صنایعی که دارای توانمندی داخلی هستیم و از ظرفیت متخصصان و صنعتگران داخلی بهره‌مند هستیم نیازی به برندهای خارجی نداریم.

 

ارسال نظر