رویداد

۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۳۵۱

آخرین مهلت ثبت صادرات ریالی در سامانه تجاری 

ایرنا | رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ۳۱ خردادماه امسال آخرین مهلت برای ثبت پروانه‌های صادراتی ریالی به عراق و افغانستان در سامانه جامع تجارت است. «حمید زادبوم» اظهار داشت: در پی فراخوان ثبت کوتاژهای (محموله‌های ثبت شده) فروش ریالی به عراق و افغانستان در بازه زمانی ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ تا ۱۶ مردادماه ۹۷ در سامانه جامع تجارت، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به بررسی حدود هشت هزار کوتاژ ثبت شده، راستی‌آزمایی در خصوص استفاده نکردن از آن و تایید موارد اقدام خواهد کرد تا رفع تعهدات ارزی این دسته از صادر‌کنندگان ثبت شود.

رییس کل سازمان توسعه تجارت افزود: صادرکنندگانی که در این دوره زمانی کالاهای خود را به صورت ریالی به عراق و افغانستان صادر کرده‌اند فقط تا ۳۱ خردادماه سال جاری فرصت دارند تا نسبت به ثبت پروانه‌های صادراتی خود در سامانه جامع تجارت اقدام کرده تا پس از تایید، رفع تعهدات ارزی این‌ گروه از صادرکنندگان اقدام شود. وی افزود: مهلت تعیین شده تمدید نخواهد شد و در صورت عدم ثبت صادرکنندگان در این مدت، امکان رفع تعهدات ارزی فروش ریالی وجود نخواهد داشت. زادبوم همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با سازمان توسعه تجارت ایران را در جهت اجرای مصوبات کمیته ماده ۲ و همچنین کمیته اقدام ارزی حائز اهمیت دانست و از تلاش و پیگیری سایر اعضای کمیته اقدام ارزی تقدیر کرد. بنابراین گزارش، ۲۴ هزار و ۷۰۰ صادرکننده از سال ۹۷ حدود ۷۲ میلیارد یورو صادرات انجام دادند که با تخفیفات اعمال شده ۶۲ میلیارد یورو تعهد ارزی به کشور ثبت شد و در این میان ۴۵ میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است.

نقش مناطق آزاد در واردات دارو

فرینا|مشاور رییس‌جمهور گفت: مناطق آزاد با توجه به اختیارات و وظایفی که دارند می‌توانند در زمان تحریم، منشأ اثر در حوزه دارو و تامین مایحتاج کشور باشند و اعلام کرده‌ایم هر دارویی را با قیمت و استانداردهای تعیین شده در سازمان غذا و دارو، تامین کرده و تحویل وزارت بهداشت می‌دهیم. «حمیدرضا مومنی» در مراسم امضاء تفاهم نامه میان دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با سازمان غذا و دارو با اشاره به ماموریت‌ها و حساسیت‌های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در ارتباط با سلامت مردم گفت: در حوزه غذا و دارو و سایر بخش‌های حوزه سلامت، به ویژه در بخش بیماری کرونا تمامی سازمان‌های مناطق آزاد پای کار آمدند و تا جایی که در توان داشتند در حوزه پشتیبانی به کمک وزارت بهداشت آمدند. به عنوان نمونه در منطقه آزاد قشم بیش از 15 میلیارد تومان در حوزه کرونا هزینه شده است و اگر خریداری دستگاه اکسیژن ساز در این منطقه انجام نمی‌شد تلفات و مرگ و میر بسیار بیشتر از آمار فعلی بود. 

او با تاکید بر اینکه تفویض اختیار سازمان غذا و دارو به مناطق آزاد یکی از ضرورت‌ها و نقاط مشترک همکاری میان این دو نهاد است گفت: مناطق آزاد داری منابع خوبی هستند و می‌توانند کمک‌کننده سازمان غذا و دارو و دستگاه‌های اجرایی باشند. مناطق آزاد در حوزه واردات انواع محصولات می‌توانند کمک کنند و حفظ استانداردها برای ورود به کشور اهمیت بالایی دارد. دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار کرد: باید ظرفیت‌های مناطق آزاد در چارچوب ماموریت‌های غذا و دارو قرار گیرد و آزمایشگاه‌هایی با استاندارد بالا ایجاد شود و خلأها در حوزه آموزش برطرف و سمینارها و نشست‌ها برای ارتقای سطح آموزش نیروهای متخصص برگزار شود. مومنی افزود: مناطق آزاد آمادگی ورود به حوزه محصولات حلال را دارند. معاونت علمی ریاست‌جمهوری هم آماده است تا سقف 80 میلیارد تومان در این زمینه هزینه کنند و ما با تمام توان و تجهیزات آماده هستیم تا این کار به سرانجام برسد. 

 

ارسال نظر