رویت آنلاین دلارهای صادراتی

۱۴۰۰/۰۳/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۲۷۰
رویت آنلاین دلارهای صادراتی

تعادل |

اطلاعات مربوط به میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان به کشور قابل رویت شد. در پی اختلاف نظرهای به وجود آمده میان دولت و صادرکنندگان درباره میزان بازگشت ارز، چگونگی ایفای تعهدات ارزی و وضعیت صادرکنندگانی که دولت آنها را متخلف معرفی می‌کند، حال رییس سازمان توسعه تجارت در اظهاراتی عنوان کرده که از این پس صادرکنندگان می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع تجارت و از طریق مسیر عملیات ارزی - مشاهده اطلاعات ارزی - 

بازگشت ارز حاصل از صادرات، میزان ایفای تعهدات ارزی خود را مشاهده کنند. براساس اقدام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، صادرکنندگان می‌توانند اطلاعات بازگشت ارز حاصل از صادرات خود را به تفکیک روش‌های مختلف بازگشت ارز حاصل از صادرات شامل «فروش ارز در سامانه نیما»، «واردات در مقابل صادرات خود»، «واگذاری کوتاژهای صادراتی به غیر»، «پرداخت بدهی ارزی، سپرده‌گذاری ارزی» و «فروش ارز به بانک‌های عامل و صرافی‌های مجاز» را در فاصله زمانی حداکثر ۲۴ ساعت پس از رفع تعهد مشاهده کنند. همچنین فروش ریالی ثبت و تایید شده در بازه زمانی ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۱۶ مرداد ۹۷ نیز در این سامانه قابل مشاهده است .

در همین حال، آخرین آمار ایفای تعهدات ارزی مربوط به صادرات از سوی دبیر کمیته اقدام ارزی تشریح شد. براساس آمار اعلامی، از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۳۰ آذر ماه ۹۹ و همچنین ایفای تعهدات ارزی در بازه زمانی ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۰، صادرکنندگان کشور نسبت به ایفای ۷۲ درصد از تعهدات ارزی خود اقدام کرده‌اند. بر این اساس، از مجموع ۲۴۷۰۰ صادرکننده که ۷۲ میلیارد یورو صادرات در این بازه زمانی داشته‌اند، نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود به میزان ۴۵ میلیارد یورو اقدام کرده‌اند، همچنین با توجه به تعدیلات انجام شده، تعهدات ارزی صادرکنندگان برابر با ۶۲ میلیارد یورو بوده است. 

    میزان بازگشت ارز صادراتی اعلام شد 

دبیر کمیته اقدام ارزی با اشاره به تسهیل صورت گرفته در حوزه ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان اظهار کرد: بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات، تنها دستورالعمل و فصل الخطاب ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان بوده و سعی شده کلیه دغدغه‌های صادرکنندگان مورد توجه قرار گیرد. بنابه اظهارات او، با توجه به گستردگی این بسته و از آنجا که این دستورالعمل، کلیه مشکلات و معضلات ایفای تعهدات ارزی از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ را تحت پوشش قرار داده و راهکارهای کاربردی ارایه می‌کند. لازم است چارچوب کامل آن برای کلیه صادرکنندگان تبیین شود. دبیر کمیته اقدام ارزی در گفت‌وگوی خود با «ایلنا» عنوان کرد: تاکنون نسبت به برگزاری دوره آموزشی و تبیین این بسته در قالب وبینار برای صادرکنندگان «استان‌های خراسان رضوی، زنجان، چهارمحال و بختیاری، یزد، اصفهان، فارس، هرمزگان و بوشهر» اقدام شده و بیش از ۳۰۰ صادرکننده مشکلات خود را طرح کرده و راهکارهای کاربردی جهت ایفای تعهدات آنها ارایه شده است . دبیر کمیته اقدام ارزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: تاکنون بیش از ۷۰۰ صادرکننده از طریق مراجعه به دبیرخانه کمیته اقدام ارزی در تهران یا سازمان‌های صمت استان‌ها یا از طریق مکاتبه، نسبت به تشکیل پرونده با هدف مرتفع کردن مشکلات فراروی ایفای تعهدات خود اقدام کرده‌اند. قمری بیشترین موارد طرح شده توسط صادرکنندگان را مربوط به ایفای تعهدات ارزی سال ۹۷ و همچنین موارد مربوط به معافیت مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان اعلام کرده و خاطرنشان ساخت: فرآیند ایفای تعهدات ارز حاصل از صادرات از محل ورود موقت نهایی و به کلیه صادرکنندگان ابلاغ شده است.

همچنین بنابر آمار اعلامی از سوی احسان قمری، از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۳۰ آذر ماه ۹۹ و همچنین ایفای تعهدات ارزی در بازه زمانی ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۰، صادرکنندگان کشور نسبت به ایفای ۷۲ درصد از تعهدات ارزی خود اقدام کرده‌اند. بر این اساس، از مجموع ۲۴۷۰۰ صادرکننده که ۷۲ میلیارد یورو صادرات در این بازه زمانی داشته‌اند، نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود به میزان ۴۵ میلیارد یورو اقدام کرده‌اند، همچنین با توجه به تعدیلات انجام شده، تعهدات ارزی صادرکنندگان برابر با ۶۲ میلیارد یورو بوده است. 

    ارزهای وارد شده به کشور

قابل رویت  می‌شوند

از حدود سه سال قبل و همزمان با از سرگیری تحریم‌های امریکا علیه اقتصاد ایران، دولت دو سیاست ارزی همزمان را در دستور کار قرار داد. در گام نخست بنا شد واردات بیش از ۱۰۰۰ قلم کالا که در طول این سال‌ها به حدود ۲۵۰۰ قلم کالا رسیده به کشور ممنوع شود. از سوی دیگر برای تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی صادرکنندگان باید درآمد حاصل از فروش محصولات خود در خارج از کشور را در قالب تعهدات ارزی به کشور بازگردانند. در سه سال گذشته، بحث‌ها و اختلاف نظرهای فراوانی میان بانک مرکزی و فعالان بخش خصوصی درباره نحوه بازگشت این ارز به کشور به وجود آمده و دو طرف مباحث مختلفی را مطرح کرده‌اند. در حال حاضر بخش مهمی از این تعهد ارزی، در قالب فروش ارز در سامانه نیما انجام می‌شود. اما به دنبال اختلاف نظرهای به وجود آمده میان دولت و صادرکنندگان درباره میزان بازگشت ارز، چگونگی ایفای تعهدات ارزی و وضعیت صادرکنندگانی که دولت آنها را متخلف می‌داند، حالا رییس سازمان توسعه تجارت گفته در سامانه جامع تجارت، اطلاعات مربوط به ایفای تعهدات ارزی برای صادرکنندگان عرضه خواهد شد. براساس توضیحاتی که این مقام مسوول در وزارت صمت ارایه کرده است: با پیگیری‌ها و اقدام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، از این پس صادرکنندگان می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع تجارت و از طریق مسیر عملیات ارزی -مشاهده اطلاعات ارزی -بازگشت ارز حاصل از صادرات، میزان ایفای تعهدات ارزی خود را مشاهده کنند. همچنین صادرکنندگان می‌توانند اطلاعات بازگشت ارز حاصل از صادرات خود را به تفکیک روش‌های مختلف بازگشت ارز حاصل از صادرات شامل «فروش ارز در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات خود، واگذاری کوتاژهای صادراتی به غیر، پرداخت بدهی ارزی، سپرده‌گذاری ارزی و فروش ارز به بانک‌های عامل و صرافی‌های مجاز» را در فاصله زمانی حداکثر ۲۴ ساعت بعد از رفع تعهد مشاهده کنند. رییس کل سازمان توسعه تجارت ادامه داد: فروش ریالی ثبت و تایید شده در بازه زمانی ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۱۶ مرداد ۹۷ نیز در این سامانه قابل مشاهده است. وی ابراز امیدواری کرد که در صورت ارسال اطلاعات مربوط به کوتاژهای صادراتی به تفکیک زمان صادرات و ایجاد تناظر میان ایفای تعهدات ارزی ایفا شده و کوتاژهای صادراتی، امکان مشاهده وضعیت ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان بر اساس تفکیک سال‌های مختلف فراهم خواهد شد و در این صورت امکان استفاده از ابزارهای تشویقی از جمله «معافیت مالیاتی، استرداد مالیات بر ارزش افزوده، پرداخت مشوق‌های صادراتی» و همچنین ایجاد محدودیت‌ها به صورت متمرکز و بر اساس صادرات و ایفای تعهدات ارزی سالانه فراهم خواهد شد.

 

ارسال نظر